2013. 12. 10.

Mondd el!

Megtámadtak egy párt a Blaha Lujza téren, a barátnő védekezés közben ellökte magától a késsel hadonászó támadót, majd miután kiérkezett a rendőrség és bevitték őket az őrsre, mi történt? Eljárást indítottak a nő ellen, garázdaságért! Mert védekezett. Zseniális! (Cikk)

Nagyon remélem, hogy ez csak egy egyedi eset volt, de sajnos nem először értesülök ehhez hasonló esetről. Ezzel nem csak az a baj, hogy a jog betartatása és érvényesítése, az állampolgárok védelme csorbul, de jól mutatja, hogy baj van az igazságszolgáltatás működésével. Megint az áldozat szívott. Az ilyen abszurditás miatt is megy el az ember kedve, hogy az egyenes úton maradjon, vagy attól, hogy egyáltalán tovább éljen az országban.


Úgy gondolom, hogy mindenkinek el kellene gondolkoznia ezeken az eseteken. Mi lenne, ha ez vele történne meg? Nem elég, hogy megtámadják, még őt kezelik bűnözőként? Úgy gondolom, hogy hangot kell adni a nemtetszésnek! Fel kell szólalni az igazságtalanság és abszurditás ellen! És, ami nagyon fontos, a tájékozatlan emberekkel is meg kell osztani a tapasztalatokat, hogy minél többen tudjanak róla! Fontos, hogy a jogos közfelháborodás egyre nagyobb méreteket öltsön, mert ez az egyik módja, hogy változtassunk a jelenlegi helyzeten. Bűncselekményeket mindig fognak elkövetni, hol kisebb, hol nagyobb arányban, ezen nem lehet változtatni, ilyen az emberi természet. Nagyon fontos az, hogy ezeket a bűncselekményeket hogyan kezelik! A bűnös tényleg megkapja a rá kiszabott büntetését, az áldozat is megkapja a megfelelő segítséget?

Nem csak az örökbefogadásra váró kutyakölyköket és szivárványos képeket kellene megosztani a facebookon, hanem azt is, hogy naponta ölnek meg idős embereket pár ezer forintért, és sokszor a támadók megússzák az esetet; az olyan eseteket, ahol a jogosan védekező áldozat jár rosszul az abszurd törvények és végrehajtás miatt! A facebookot ne csak céltalan hülyeségre használjuk, hanem lássuk meg a további hasznos felhasználási lehetőséget is.  Tessék nyugodtan sokkoló cikkekkel és képeket megosztani, hátha a rózsaszín buborékban élő struccpolitikát folytató embereknek is felnyílik a szemük.
Persze, lesznek olyanok, akik majd felháborodnak és az ellenkezőjét kezdik bizonygatni vagy esetleg le is lesz tiltva a posztoló; ez benne van a pakliban, valaki jobban szereti illúziókba ringatni magát, ahelyett, hogy szembe nézzen a valósággal.
És még egy fontos dolog ezzel kapcsolatban: ne az etnikai alapon való bűnözésre hívjuk fel a figyelmet! Egyrészt azért, mert a törekvés könnyen kaphat politikai billogot (elkönyvelhetik valamelyik oldal kampányának vad oldalhajtásaként), másrészt pedig azért, mert bűncselekményeket bárki követhet elbőrszíntől, nemi-, faji-, vallási-, szexuális hovatartozástól függetlenül.


Ne csak a facebookon adjunk hangot a véleményüknek, minden fórumon, minden felületen, szóban és írásban vállaljuk, hogy mivel nem értünk egyet. Persze, olyan vitába ne menjük bele, ahol a véleménynyilvánítás a kárunkra lehet, de a józanész keretein belül mondjuk el a gondolatainkat.



Vigyázzatok magatokra!