2009. 09. 22.

Oktogon

A bejegyzésben leírtak már nem valósak, egy korábbi állapotot mutatnak be. Az idő elteltével már változott a környék, a különböző intézkedések hatására változott a hely közbiztonsága is. 
Az aktuális állapotokról például ezen az oldalon tudsz informálódni: http://otthonterkep.hu/?s=elado&o=osszbun&lat=47.454094290400015&lng=19.388809204101562&z=11


Picitől, lelkes olvasonktól, és szerkesztőtárstól érkezett egy újabb, mérnöki precizitással szerkesztett elemzés. Vegyetek róla példát! :)


"Oktogon

Az oktogonról nagyvonalakban:
· Találkozóhely, majdnem akkora, mint a Nyugati vagy a Jászai. Rengeteg ember fordul meg itt, és rengetegen beszélnek meg találkát ezen a helyen.
· Habár nem akkora tömegközlekedési csomópont, mint a Nyugati vagy a Deák, de itt is van mindenféle BKV-s járat (Földalatti, Busz, Villamos)
· Nyílt terület. Nagy távokkal a pontjai között. Légvonalban nem lenne nagyon messze, csak az odajutás problémás.
Ezeket szeretném kifejteni a blog szellemében.

Találkozóhely:
A Burger King a legkedveltebb találkahelyek egyike. Találkoznak itt szerelmesek, bulizni vágyóak, csövesek, balhézni készülő elemek, rockerek, discosok, emosok…stb. Most csak azt írom le, hogy milyen emberek vannak, lehetnek ott, hogy hová ne menj, azt a későbbiekben tárgyalom.

Ez a hely a Burger King és a földalatti Vörösmarty tér felé haladó földalatti megállójának feljárója által közrefogott közepes szélességű járdaszakasz. Itt közvetlenül a BK (Burger King) mellett található egy italbolt. Nagyátlagban ott szoktak tankolni a fiatalok, és a piamennyiség akár helybeni elfogyasztása után innen indulnak bulizni.Az itt fellelhető emberek napközben átlag polgárok, és néhány csöves. Nem mondom, hogy nincs hajléktalanból sok, de jóval kevesebb, mint pl. a Nyugatinál, vagy a Blahán. Ami az itt ténfergő csövesekre jellemző, hogy a pia reményében eléggé elpofátlanodtak. Ritkán tudok ott úgy elmenni, hogy ne kéregessenek. Ám nem nagycsoportosan, hanem inkább egyedül jönnek oda az emberhez. Eléggé rámenősek tudnak lenni, mert azt hiszik, hogy te is piát venni mentél oda, és ezért nekik biztos, hogy csurran-cseppen valami. Hát nem…legalábbis részemről. Nem hallottam olyant, ami ilyen esetről szólt volna, hogy csövesek balhéztak volna ott, de ha egy kicsit utánajár Sztyópa, akkor tuti talál ilyen esetekről hírt. Amit az itt lebzselő hajléktalanokról mondani érdemes, hogy nagyon piaéhesek, pofátlanok, de nem kötekedőek..NAPPAL!!!! Este teljesen más a szituáció. Akkor még a nappalinál is kevesebb van belőlük, de akkor már eléggé részegek tudnak lenni, ami veszélyes lehet. Az egész napos lejmolás után szert tehetnek alkoholra, és az esti órákban is megszánhatja őket pár fiatal, amit szesszel próbálnak kimutatni. Nem beszélve arról, hogy (sok *ülye) kiskorú, teenager, egyetemista, aki azt hiszi, hogy neki nem árthat meg egy üveg vodka, és milyen vagány hogy egymaga lehörpint egy egész üveggel, az ott helyben lekezd vedelni, és amikor már nem bírja tovább, akkor otthagyja a néha félig tele lévő üveget, amire a csövesek meglepő gyorsasággal lecsapnak. AZ UTCA TELE VAN SZEMÉTTEL, ÉS SOK AZ ÜRES, VAGY FÉLIGTELT ÜVEG!!!!! Nem hinném, hogy az olvasók közül senki nem lett volna életében minimum egyszer részeg. A részegségre visszaemlékezve vagy a beszámolók alapján tudhatjuk, hogy akkor az ember nem úgy viselkedik, mint azt a normák megkövetelnék. Van, aki agresszívabb, vagy gyámoltalanabb lesz. Ugyanez megy végbe a csövesekkel is. Legyen csak ez egyik agresszívebb az átlagnál, és kész a baj. Szóval, ha itt belefutnál egy csövesbe, akkor próbáld meg elhajtani, vagy ha nem megy, akkor irány be a Burger King-be, mert annak van biztonságija, és oda nem mennek be a csövik, vagy ha mégis, akkor azt kidobja a szekus.
Nappal még megtalálhatóak még az utcai élet minden „csodája”. Rengeteg „elem” is tanyát tud verni ezen a ponton, mert vagy enni mennek a BK-ba, vagy lebzselnek, amit soha nem csinálnak egyedül.
Eléggé forgalmas pontja ez a térnek, és néha tömött is…
Esténként tényleg minden rétegből és „kultúrából” találhatók itt nagyszámban képviselők. Közel a Retro Disco (régebben Bank Disco) ami a techno fanokat vonzza. Itt van nem messze egy kisutcában a Rocktogon, ami viszont a rockereket, punkokat, emosokat csábítja ide. „Elemek”…rockerek… discosok…elég nagy zűr tud kialakulni, ha egy peches este keveredsz oda.
Ha bármi gondom adódna, és nem látok egyik irányba sem menekülő utat, akkor ÉN(!) a BK-ba menekülnék. Szeretnék tisztázni valamit. Ha bemenekülsz egy ilyen gyorsétterembe, akkor nem állsz meg az ajtóban, és keresgeted a szemeddel a biztonsági őrt, hanem futsz tovább és kiabálsz, hogy meghalsz, megölnek, kés van náluk, agyon akarnak verni téged. A benti futkosás közben keresgéled az őrt. Ne szégyelld, mert a testi épségedről van elég komolyan szó. Ne legyél rest, rántsd magad mögé az üres székeket, ezzel lassítva az üldözőidet, kapj fel egy tálca kaját, és vágd a képükbe, ezzel megvakítva őket egy időre. Lehetőleg ne egy drabál állat kajáját szemeld ki, hanem mondjuk két csajét, akik nem fenyegetik az épségedet. Üvöltözz! Kiabálj, stb. Ez nem csak az oktogoni BK-ra vonatkozik, hanem minden ilyen helyre legyen az szórakozóhely, gyorsétterem, bármi. Ha ismered a hely elrendezését, kialakítását, akkor próbáld elkerülni a zsákutcákat, ha nem, akkor men,j amerre látod az őrt, és kiabálj. Ha megvan az őr, akkor bújj a háta mögé. A hősök ideje lejárt…ha a barátnőd ezt „cikinek” érzi, vagy a barátaid kiröhögnek emiatt, akkor elmehetnek oda, ahonnan jöttek … a kedves anyukájukba.

Éjszakai megálló, McDonald’s, Rotschild üzlet:Nos… Itt rengeteg a gyanús elem, aki balhét akar, és ezt akár a buszon is megkeresi, rengeteg a részeg, akinek nem csak a modora, hanem a mozgása is instabil. Ezek nagyrészt itt szálnak fel vagy le. Mennek buliba. A tér felé közelebb van egy Subway étterem, majd egy Rotschild élelmiszer bolt BIZTONSÁGIVAL!!! és utána a McDonald’s, ahol úgyszint van biztonsági szolgálat. A Rotschield éjjel-nappali, és állandó őre van. Ezen a helyen nagyon sok a „baljós árny”. Kötekednek, részegen randalíroznak, isznak, és nincsenek tekintettel az ott áthaladó emberre. Nagyjából az a helyzet, mint az előbb tárgyalt „Találkahely” rovatban leírtaknál, csak meg van spékelve még egy éjszakai járattal. Ami nagyon nagyot változtat a hely biztonsági színvonalán. Itt is kialakul egy kisebb tömeg, amint nehéz és néha veszélyes átkelni, de ha baj van, akkor ÉN(!) inkább a Rotschildba mennék, mert az nagyobb mint a McDonald’s, éjjel nappal be lehet menni, és ha hozzá kell vágjak valamit a támadóimhoz, akkor az nem valakié, veszélyeztetve engem a tulajdonos haragjától is. Itt nem szoktak nagyon lebzselni emberek… nappal egész biztonságos része ez a térnek, de este 180 fokos fordulatot vesz a hely szelleme. Sokan várják az éjszakait, sokan az éttermek egyikébe tart vagy onnan jön, akár részegen is. Csendben somfordálj át itt, de ne meghunyászkodva, mert az is ok lehet…

A tér másik fele, részei:
Itt nincs semmi, ami komolyabb említésre volna méltó. Habár a Hősök Tere felöli oldalon van egy étterem, de az nem sok vizet zavar… az ténylegesen étterem, nem gyorsétterem. A másik oldalon semmi nincs, csak egy bank, ami este zárva van. Itt nem folyik az élet, nem úgy, mint az előző két helyen.

Az Andrássy út HŐSÖK TERE FELÖL:
Amit itt ki szeretnék emelni az az út és a járda kialakítása. Nem csak a házak mellett lehet gyalogosan közlekedni, hanem mondhatni gyalogosforgalomnak kialakított fás, bokros pados járdaszigetek vannak az úton, amin a gyalogosoké a forgalom. Nappal igen szép környezetnek tűnhet, de este, éjjel más a helyzet. Az, hogy itt milyen emberek járkálnak, az eléggé meghatározatlan. Van minden. Itt igazából a kialakítás lehet nagy akadály. Az nem elég, hogy a padokat általában szerelmes párok, csövesek vagy részegek birtokolják, de két oldalról még autós forgalom is határol minket. Ez ennek a régiónak a legnagyobb hátránya ilyen szempontból. Ha menekülnünk kell, és nincs túl messze az oktogoni Rotschild, akkor ÉN oda mennék…futnék. Persze meg lehet kockáztatni az úton való átkelést, de az a mai autós kultúrával nem biztos, hogy összeegyeztethető, pláne nem az éjjeli forgalom képviselőivel. Ha az oktogon felé nézünk, és a ligetes részen állunk, akkor balra a négysávos Andrássy van, jobbra meg egy sáv autóút. Ha el vagyunk torlaszolva, magyarul az oktogon és köztünk van, vannak a támadóink, és feltett szándékunk az oktogon felé menekülni, akkor inkább az egysávosat választanám, persze vigyázva. Ez a ligetes kialakítás az Andrássy páros ás páratlan oldalán is megtalálható. Ha úgy döntünk, hogy a Hősök tere felé mennénk, akkor ott egymagunk vagyunk, mert arrafelé nincs sok menekülőhely. A közvetlen közelben nincs biztonságot jelentő menedék, csak az oktogonon. Ahogy már máshol és máskor is mondtam a kisutcák TILOSAK!!!!

Közeli terek:
Most az Oktogonon állva a Deák tér felé nézve két térbe futhatunk.


Jókai tér:
Egy baromi nagy talapzaton áll Jókai ülőszobra. Parkos, ligetes játszótér van a szobor háta mögött. EZ A HELY SZIGORUAN TILOS!!!!! A játszóteret parkoló kocsik veszik körül sűrűn egymásra parkolva. kicsi zegzugos helyek vannak itt, és a játszótér is inkább egy hajléktalan szálló, drogelosztó és kocsma, mintsem szórakozóhely gyerekeknek. Ez a helyzet napszaktól független. Nappal is ugyanolyan, mint este…VESZÉLYES! A házak mellett álló kocsik is felparkolnak a járdára, ezért nehezen lehet közlekedni.


Liszt Ferenc tér:
Na ez a Jókai tér szöges ellentéte. Mondhatni az oktogon a végletek tere. A Liszt Ferenc tér tele van exkluzívabbnál exkluzívabb éttermekkel. Fényár és pompa. A tér kezdete a Liszt szoborral kezdődik, mondhatni farkasszemet néz a két szobor. A szobor mögött kétoldalt a házak és a park által behatárolt szakaszon az éttermek által kihelyezett napernyős asztalok székek találhatóak, ami a rohangáló pincéreket nem is beleszámolva nagyon megnehezítik a menekülésünket. Nagyon zsúfolt, és még nem lehet tudni, hogy a mélyen tisztelt felső vezetés hogyan dönt a VI. kerületi szórakozóhelyek 10 órás zárásáról, addig ez zsúfolt hely is marad. Nagyátlagban tehetősebb emberek ülnek vacsorájukat fogyasztva, vagy turisták. A Liszt szobornál lehet megtalálni nyomokban az „utca embereit”. Elemek, csövesek, deszkás fiatalok, drogosok. Kevesen vannak, és nem sok vizet zavarnak, de jobb, ha ügyelsz a jelenlétükre. Ha menekülni kellene, és a két tér közül kéne választani, akkor én erre mennék.

Villamos megálló:
A már sokszor emlegetett 4-6os villamos. Ennek a megállónak egy nagy hibája van a sok csöves, részeg, drogos, „elem” mellett. Az hogy nincs két külön villamosmegálló leszállóhely a két iránynak, hanem egy középen, amit a két irányból közlekedők, és itt le vagy felszállók közösen kell használjanak.
Ez azért rossz, mert átláthatatlan a megálló. Rettentően zsúfolt, és még a villamosmegállóba elhelyezett esővédők, padok is gátolnak a mozgásban. Két oldalról autóút és villamos sín korlátoz minket, ami veszélyes. Két átkelőhelye van a megállónak mindegyik a járdasziget végén. Ami az oktogon felé van, az a veszélyesebb. Nem egyszer láttam ott egy kisseb…nagyobb „elem” csoportot, aki még annyit sem tesz meg, hogy összehúzódjon, hogy mellette el tudjanak menni a DOLGOZÓ emberek munkába menet vagy jövet. Magam részéről nem szeretem ezt a megállót, mert személy szerint a legveszélyesebbnek tartom, még ha nem is lenne annyi gyanús elem a vonzás, vagy közvetlen körzetében.
Mindig van csöves, és nem tudom azt mondani, hogy ott állva egy bizonyos irányból biztos nem támadnak, mert 360 szögből küldhetik rád az áldást.


Menekülő utak:


A számok helyszínek, a betűk pedig irányok!
Most leírom, hogy mi hol van, és néhány infót az adott helyszínről.
1. Burger King: többszintes, tágas, A BEJÁRATI AJTÓ KÉTSZÁRNYAS ÉS KÉT FELÉ NYÍLIK!!!, Biztonsági őr van, kamerával felszerelt
2. Italbolt: Riasztó van, kamera van, NINCS BIZTONSÁGI ŐR!!!
3. Villamos megálló: lásd fentebb
4. Éjszakai buszmegálló a Blaha felöl: lásd fentebb
5. McDonald’s: kicsi, egyszintes, zsúfolt elrendezésű, kamera van, biztonsági őr van.
6. Rotschild élelmiszer: 0-24, tágas, nem zsúfolt, Biztonsági szolgálat van, kamera van. A bejárati ajtónál van egy beléptető kapu…vagy hogy hívják… ami minden nagyobb élelmiszer boltban megtalálható a bejáratnál, egy fogó állvány, ami egy embert enged be egyszerre. Ez lassíthatja a menekülésed ütemét. Bejárattal szemben van egy polc, amin borok, és üveges italok találhatóak…célozz pontosan J
7. Subway sandwich gyorsétterem: van terasz, ami a gyalogosforgalamt akadályozza (szűkíti a járda szélességét), belülről kicsi és zsúfolt. se kamera se őr.
8. Étterem: terasz van, őr-kamera nincs
9. Liszt Ferenc tér: Lásd fentebb
10. Jókai tér: Lásd fentebb
11. Rocktogon: Rocker szórakozóhely, pincéből kialakított. zsúfolt, veszélyes.
12. MSZP irodaház: Állandó fegyveres őr vagy katona!!!!!!!!! Állandó szolgálatban. de nincs mindig nyitva. és az őr belül van…hangosan dörömbölni és kiabálni, az se baj, hogyha betöröd az üvegajtót, csak csapj zajt, amire az őr felfigyel!
13. Éjszakai busz megálló a nyugati felöl: Kietlen, kivilágítatlan, de kevesebb ember van itt mint a 4;-es pontnál
A. irány: Opera, Bajcsi, Deák Ferenc tér felé. Nívós éttermek, és drága boltok. mind riasztóval felszerelve. errefelé nem nagyon szoktak gyanús emberek menni, de az éttermek teraszai itt is elfoglalnak a járdából egy nagy adagot.
B. irány: Király utca, Blaha felé. kihalt, de veszélyes vidék. sokáig nincs menekülőhely.
C. irány: Hősök tere felé. Semmilyen menedék nincs!!!! elit hely, de kihat, max a kirakatok betörésével, vagy a riasztó megszolaltatásával hívhatsz segítséget. Tudom…tudom hogy szólaltatod meg a riasztót…ahogy a helyzet hozza. Én még a mobilomat is nekivágnám a kirakatnak
D. irány: A nyugati felé. teraszos éttermek, szűk járdák, gyanúsabbnál veszélyesebb emberek szakasza.
Menekülési irányok:
Végezetűl a summa:
Rengeteg leszűkített utcaszakasz van, és néha a járdán hever egy üveg, ami fegyver lehet neked is, de nekik is. Ezeket az útvonalakat ajánlom. Amelyik piros pöttyhöz közelebb vagy azt válaszd. Sok az ATM. 3 bank is jelen van a téren, mindegyiknek kártyás beléptető rendszere van az ATM.-hez, kivéve a K&H-nak nem. Az az utcára nyílik. A többi OTP, CIB Atm-hez be kell menni.
NEM annyira veszélyes, mint a nyugati, de ésszel kell menni itt is….Inkább azt mondom, hogy ugyanannyira veszélyes hely, mint a nyugati, és akkor max csak kellemeset csalódtok J
Talán a Hősök teréről Gabriel Arkangyal segítően ránk kacsint egy vészesebb helyzetben, de ha nem ,akkor az azért van, mert ma Budapesten nagyon sokfelé kell ilyen kacsintásokat küldenie, és még ha akar sem telik erejéből, hogy ennyi felé segítsen."
És a szoksásos cikkek:http://hvg.hu/itthon/20070413_oktogon_lovoldozes.aspx


Lövöldözés volt a Combinón

2007. április 13. 13:24 Utolsó módosítás:2007. április 13. 14:19

Az eddigi információk szerint egy szóváltást követően a Király utcai megállónál az elkövető leszállt a villamosról és a nyitott ajtón keresztül arcba lőtt egy 24 éves férfit, majd elmenekült. A sértettet az Oktogonról vitte kórházba a mentő, állapota súlyos, de nem életveszélyes. A rendőrség az MTI érdeklődésére egyelőre nem kívánt információkat adni az ügyben.A BKV a fődiszpécsere arról tudott tájékoztatást adni, hogy erőszakos cselekmény történt az egyik villamoson a Király utcai megállónál. A villamosnak ezt követően rövid ideig az Oktogonnál kellett várakoznia. A forgalom összesen 13 percre állt le.Vagy:http://index.hu/bulvar/okt1209/


Lövöldözés az Oktogonnál

2003. december 10., szerda 13:25 Frissítve: 2003. december 10.

Tizenöt-húsz, vélhetően török állampolgár tűzött össze egymással kedden a Nagykörút és az Aradi utca sarkán. Két lövés is eldördült. Hat embert a rendőrök bilincsben vezettek el a Terézvárosi Rendőrkapitányságra, egy embert a környéken fogtak el. A mentő sérültet nem vitt el a helyszínről. Legutóbb három éve volt lövöldözés az Oktogonnál, akkor két ember halt meg.


Lövöldözés volt a Teréz körút és az Aradi utca sarkán, jelentette kedden háromnegyed hatkor az Index véletlenül a helyszínen tartózkodó munkatársa.

Egy tizenöt-húsz tagú, feltehetően törökökből álló társaság a körút egyik török éttermében szólalkozott össze. A dulakodást és a szóváltást a vendéglőből kilépve az utcán, illetve az Aradi utca parkolóházánál is folytatták, akkor került elő a pisztoly és egy kés. Az Index tudósítója két lövést hallott eldördülni, a rendőrség ugyancsak helyszínen tartózkodó sajtóügyeletese „több lövésről” számolt be lapunknak. A nyomozók találtak egy töltényhüvelyt, a társaság tagjai egy vámrendszámos BMW-t hagytak a helyszínen.
A Nagykörúton egy vérző orrú embert lehetett látni, a mentőknek senkit sem kellett elvinniük. A csoport – a Havaria Press szerint az Aradi utcán a Városliget felé menekülő – tagjai elképzelhető, hogy vittek magukkal sebesültet, aki – a szerda reggeli Népszava szerint – fejlövést kapott. A rendőrök a fővárosi kórházakban és rendelőkben még nem bukkantak a nyomára.
Hárman őrizetben
Hét török állampolgárságú személyt előállított, közülük hármat őrizetbe vett a rendőrség a kedd délutáni, budapesti Teréz körúti verekedés és lövöldözés kapcsán, tájékoztatta az MTI-t szerdán a rendőrség. „A hét előállított személyből, őrizetbe vétel mellett, három ellen indult eljárás, csoportos garázdaság megalapozott gyanúja miatt (...); meghallgatásuk folyamatban van” – mondta Unger Pál, az Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályának ügyeletvezetője.
Az őrnagy rámutatott, hogy a rendőrség információi szerint kedden délután a Teréz körút és az Aradi utca sarkán két török család üzleti vitája torkollott verekedésbe és lövöldözésbe. Hozzátette: több lövés is eldördült, a fegyverszakértők jelenleg vizsgálják a helyszínen talált töltényhüvelyeket. Az egyik lövés egy parkoló személygépkocsi visszapillantó tükrét találta el. A rendőrség nem tud sérültekről, a mentők a helyszínen nem láttak el és nem is szállítottak el sérült személyt.
Vérnyomokat és kést találtak
Nem lőtt sérülésből, hanem dulakodásból származó vérnyomokat és kést is találtak a keddi Teréz körúti lövöldözés helyszínén a rendőrök, mondta el az MTI kérdésére Mihály Csaba, a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozó főosztályának munkatársa a BRFK szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten. „Lőtt sérülés nem keletkezett, a lövések valóban megtörténtek, de személyt nem értek”, azokat figyelmeztető szándékkal adták le, mondta Mihály Csaba. A vérnyomokat még nem azonosították, nem tudni kitől származnak, de a helyszínre érkező mentők nem láttak el és nem szállítottak el sérültet.
Az Oktogonnál nem ez az első lövöldözés. 2000. július 4-én Bódi Zsolt a McDonald´s-ban lőtt rá négy fiatalemberre [1], mert „irritálták” őt. A magát önként feladó férfi négy áldozata közül kettő meghalt, kettő súlyosan megsebesült. A fiatalembert tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték.
A cikkben hivatkozott linkek:
[1] http://index.hu/politika/belfold/oktogon/


Vagy:http://index.hu/belfold/oktogon/


'Lelőttem négy embert'
Az Index helyszíni tudósítása az Oktogon téri leszámolásról

Erdős Ákos [forest],
Sz. I. M.
2000. július 5., szerda 01:50 Frissítve: 2003. február 13.

Az Aradi utcánál fogták el a rendőrök az Oktogonon keddről szerdára virradóra történt lövöldözés feltételezett tettesét. Az Index értesülései szerint legalább három súlyos sebesültje és egy halálos áldozata van annak a leszámolásnak, amely a McDonald's gyorsétteremben zajlott le.


Kovács László, azon rendőrök egyike, aki elfogta a feltételezett tettest, az Indexnek elmondta: a Blaha Lujza térről tartottak az Oktogon felé, amikor egy rosszul kivilágított helyen észrevettek egy gyanús fiatalembert. Igazoltatták, s csak ekkor derült ki, hogy fegyver van a megállított gyalogosnál. Arra a kérdésre, hogy miért van nála pisztoly, szinte rezzenéstelen arccal azt felelte: "Lelőttem négy embert."

A HavariaPress tudósítása szerint a rendőrök azonnal megbilincselték a 25 éves B. Zsoltot, aki magyarázatként csak annyit mondott, ahhoz, hogy tettét megindokolja, hosszas filozófiai fejtegetésekre lenne szükség.
Lapunk információi szerint három ember volt a tettes feltételezett célpontja, a negyedik sérült minden bizonnyal a gyorsétterem egyik dolgozója lehetett. A fiatalember az Oktogon közelében, a Teréz körúton található McDonald'sban három embert sebesített meg, egyet pedig egy közeli utcasarkon. A mentők egy áldozatot a McDonald's Oktogonon lévő helyiségéből szállítottak el. Garamvölgyi László, az ORFK sajtófőnöke, az Indexnek elmondta: a sérült hajnali négykor életét vesztette.
Egy másik férfi, akit az ámokfutó az utcán lőtt hasba, kritikus állapota ellenére a Szondi utcáig menekült, ott találtak rá a mentők.

Az ámokfutó takarásban Miután a rendőrök kiérkeztek a helyszínre, lezárták a környéket, és egy ideig a forgalmat is elterelték. Az Aradi utcánál szintén elzártak egy szakaszt, itt még az újságírók tudtán kívül is történhettek bizonyos események. (Egyes, hivatalosan meg nem erősített, feltételezések szerint elképzelhető, hogy a tettes nem egyedül számolt le áldozataival.)Vigyázzatok magatokra!

7 megjegyzés:

 1. Weöresmarthy.Van ilyen,vagy nem tud helyesen írni a készítő...?

  VálaszTörlés
 2. Pici vagyok.

  Fáradt voltam...
  Vörösmarty...
  Rosszúl írtam, bocs.

  VálaszTörlés
 3. Vörösmarty javítva.

  Látom, Te is a lényegnél ragadtál le, kedves névtelen... :)

  VálaszTörlés
 4. Pici vagyok!
  A Rochildot is rosszúl írtam:D
  Helyesen Rotschild

  VálaszTörlés
 5. Pici, csinos, huszonéves lány vagyok és mivel elsősorban a rock zenét preferálom, gyakorta és szívesen járok a Rocktogonba. Tudom, hogy nem erről szólt a cikk és csak említés gyanánt merült fel, de miért lenne az veszélyes hely? Jó, ha az Oktogon felől kell menekülnöd és nem vagy járatos a környéken, tényleg ne a Jókai tér felé fuss, mert valóban nem a legjobb választás... de hogy a klubbal mi baj lenne, nem értem. A látogatóközönség zömében kedves, barátságos ember (jó részüket már ismerem) -attól, hogy valaki acélbetétesben, sötét ruhában jár még nem jelenti azt, hogy veszélyes lenne- pár rossz arc meg minden helyen előfordul sajnos. A pultosok kifejezetten kedvesek, ami szerintem ritkaságszámba megy és ami a legfontosabb: A kijáratnál mindig áll egy-két kidobó, ráadásul nem is az agyatlanabb fajtából, csak normális megnyilvánulásokat láttam eddig részükről (pedig elég negatív tapasztalataim vannak a kidobókkal kapcsolatban és nem azért, mert balhés/problémás/bunkó lennék) szerintem adott esetben az ember segítésére kelnek és ami lényeges, nem is engednek le bárkit a szórakozóhelyre (főleg nem utánad, ha bajban vagy).. Elég előítéletesnek éreztem ezt a megjegyzést. A blog egyébként nem rossz, ugyan sok helyen túlzottnak érzem, de lényegében tényleg a veszélyesebb környékekre hívja fel a figyelmet és jobb félni, mint megijedni.. Főleg azok számára nyújthat segítséget, akik nem ismerik még Pestet -én sem idevalósi vagyok, csak pár éve lakom itt s ezalatt laktam a Kelenföldi vasúttól egy megállóra, Az angyalföldi Béke-tér gettó részén (ahol egy év alatt semmi atrocitás nem ért) s most a Deák tér mellett. Mindemellett sokfelé járkálok, s már nagyjából átlátom a viszonyokat.. Szóval így tovább, hajrá-hajrá! De félni nem szabad, annál rosszabb, csak határozottan, csak legyünk körültekintőbbek egy két-környéken..:)

  VálaszTörlés
 6. A pici, csinos huszonéves lánnyal értek egyet. :D Nem vagyok rocker, teljesen véletlenül tévedtünk egy alkoholmámoros este során a Rocktogon nevű helyre (volt akin fehér nadrág-rózsaszín ing -- hát furcsán néztek ránk, el lehet képzelni). A társaság rendkívül befogadó és iszonyatosan barátságos volt. Óriási pozitív csalódás volt, és tényleg semmi gond azzal a hellyel. Nem szabad előítéletesnek lenni. :)

  VálaszTörlés
 7. A Rocktogonnal tényleg semmi gond nincs amúgy. Évekig jártam le oda sűrűbben, jókat buliztunk haverokkal, soha még hozzám sem szólt senki egy rossz szót sem. Ahogy vettem észre, mostanában kicsit prolibb, csóróbb arcok járnak oda, de nem hinném, hogy a kötekedős fajtákból kerülnének ki. Lehet elfogult vagyok, régi metálosként, de higyjétek el, akár egy Morrisons Ligetben is sokkal hamarabb belétek fognak kötni, mint egy Rocktogonban:)

  VálaszTörlés