2013. 08. 09.

Elvis Presley park

A mai bejegyzésben egy sokak által már hiányolt helyszín elemzős leírást olvashattok. Az eredeti cikk a Velveten jelent meg (egy bulvár hír és körömlakk hirdetés között :D), de az ismerőseim tapasztalata szerint a benne írtak helytállóak.


Nemi erőszak, rablások: hírhedt hely az Elvis Presley park

2013. augusztus 7., szerda 13:00

Budának hiába van jó híre, vannak olyan területei a városrésznek, amikbe sötétedés után nem igazán mer bemerészkedni az ember. Ilyen a sokszor rendbe rakott, de még mindig veszélyes a II. kerületi Elvis Presley park is. Ezen a környéken erőszakoskodott két lánnyal az a férfi, akit nagy erőkkel keres a rendőrség. A helyiek tartanak a tértől, ahol veszélyes alakok fordulnak meg, rablások, kocsifeltörések és verekedések történnek.
Durva szatír támad meg nőket a II. kerületi Császár-Komjádi Uszoda előtt, eddig két áldozata volt írtuk meg hétfőn a Hír24 értesülése alapján. Az állítólagos támadónak eddig két áldozata volt, az egyiküket megerőszakolta, a másik zúzódások árán kiszabadult. A lap szerint a rendőrségnek már van információja róla, hogy néz ki a tettes, és szexuális erőszak megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást, egyelőre ismeretlen tettes ellen.
Mi is megkerestük az Országos Rendőr-főkapitányságot (ORFK), hogy megtudjuk, hogy néz ki a feltételezett tettes, amire a rendőrség a Police.hu-ra feltöltött közleményt és a lenti videót (amin egy futó férfi látható, vélhetően a Frankel Leó úti Volksbank biztonsági kamerájának felvételén) küldte el.
"A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy ismeretlen férfi 2013. július 29-én 1 óra 55 perc és 2 óra 30 perc közötti időben a Budapest II., Frankel Leó út és a Kavics utca kereszteződésénél megállított egy egyedül hazafelé sétáló fiatal lányt" – fogalmaz a közlemény. Ezután kivette a lány kezéből a telefont, majd a közeli bokros területre vitte a lányt, és megerőszakolta. A helyszín nagy valószínűséggel a Kavics utca felsőbb szakasza menti bokros, éjjel vaksötét terület, ahova két ösvény vezet be az utcáról (ld. a lenti térképen, illetve galériánkban).

Sarka Kata esete
Hajdú Péter feleségét július 24-én támadta meg egy férfi a Komjádi uszoda melletti utcában. A beszámolók szerint a környékbeli nőket gyakran rémisztgető férfit még aznap elkapták a rendőrök a Margit körúton. Ellene garázdaság miatt már többször indult eljárás. Pár nappal később el is rendelték az előzetes letartóztatását, így kizártnak mondható, hogy ő követte el a szexuális célú támadásokat.

Az Elvis park nappal
A Budai Irgalmasrendi Kórház egyik portása kérdésünkre elmondta, ugyan az esti kapuzárás után már nem észlel sokat a kint történtekből, azért tapasztalt jó adag balhét a környéken. Tavaly két rablás is volt errefelé, de elkapták a tetteseket, amúgy főleg a fiatalok balhéznak egymással. A legújabb fejlemény, hogy elmondása szerint a hatóság elzavarta a hajléktalanokat (lehet, hogy a hőségnek köszönhető, de nappal valóban csak egy hajléktalant láttunk).

A közeli sportbolt eladója szerint a kocsifeltörések a leggyakoribbak, ezek miatt volt már, hogy a rendőrök a boltból leskelődtek a tolvajok után. Egy kerékpárboltban azt mondták, a környék alapvetően jól meg van világítva, pláne az Árpád fejedelem útja melletti járda, így a veszélyes részek kikerülhetők. Pláne 10-ig elég sűrű a forgalom a Komjádi uszoda környékén, mivel akkor érnek véget az utolsó edzések ott, mindenki megy haza.

Ha leszáll az éj
A 2011-ben a Főkert által kikupált, most részben locsolt, részben kiégett füvű park éjjel már nem mutat olyan barátságos arcot, mint nappal. Akinek nincs itt dolga, és gyalog van, gyorsan átsiet a kórház és a fürdő tövében (ha bátrabb), vagy az Árpád fejedelem útja kivilágított járdáján (ha kevésbé). A kivilágítatlan park tele van ilyenkor magányosan sétálgató, különös emberekkel, akikbe esti látogatásunkkor mi is beleakadtunk.
Egy hajléktalan férfi kivételével egyikük sem hallott a történtekről, de mindegyikőjük kiemelte a környék veszélyességét. Egy férfi egy kis trafón ülve italozva mesélt nekünk arról, mennyi rablást látott itt. A legátfogóbb képet azonban adta.
Amikor egy 30-as és egy 60-as éveikben járó, padon ülő férfipárost kérdeztük, hallottak-e az erőszakoló szatírról, nemmel feleltek, de egyikük elmondta, a Népliget mellett ez a park a fővárosi melegek kedvelt helye, ha egy gyors numerát el akarnak intézni, "ennek itt hagyománya van" – magyarázta. Attrocitás a férfit is érte már, őt szkinhedek verték meg a környéken egyszer, de ő is tudott rablásokról, verekedésekről. Búcsúzóul hozzátette, azért nem csak melegszex folyik itt, majd a háta mögé mutatott a Zsigmond köz sikátorába: "Én is nagyot néztem, amikor megláttam, de ott éppen egy nőt dugnak".

Olvasónk harca a környékkel
A Kavics utcában lakó olvasónk szerint a történtek teljesen kiszámíthatóak voltak, ugyanis a környék éjszaka teljesen kihalt, a közvilágítás egyenlő a nullával, és a rendőrség sem éppen arról híres, hogy a kerület ezen részén razziázik.
„Körülbelül tíz éve lakom ebben a házban, szóval nagyjából sejtem, hogy mik történnek errefelé. Nyáron, mikor nyitva van éjszaka a teraszajtó, havonta egyszer legalább hallom, hogy valaki (női hang) kiabál, de hát mit is tehetnék én ez ellen?! Én is csaj vagyok, és megmondom őszintén, félek itt éjszaka utcára menni. A legdurvább rész egyébként a Császár és Lukács mögötti park, ott aztán csak tényleg az nem történt meg, amit az emberi elme nem tud elképzelni. Tele van prostival (női és férfi prostituáltakkal) és simán ott a terepen lerendezik a dolgot.
Csak az mászkáljon itt éjszaka, aki meg is tudja magát védeni az esetleges támadásoktól. A Frankel Leó út teljesen kihalt, alig-alig fények, se tömegközlekedés, se semmi. Abszolút ideális az olyan férgeknek, mint ez is volt, hogy megtámadjanak egy egyedül sétáló lányt. Felháborító, hogy Bel-Budán ennyire szarik az egész városvezetés a közbiztonságra. Ez régen egy impozáns része volt Budának, nem véletlenül van itt rengeteg fürdő, templom és egy gyönyörű zsinagóga is. Az meg, hogy rendbe teszik a környéket, süket duma, mióta itt lakom, ezt mondják. A lényeg: egyedül senki ne sétáljon ezen a környéken éjszaka, szálljon fel szépen az éjszakai járatra, kísértesse magát haza, vagy üljön taxiba."


Továbbra is várom a helyszín bemutatásokat, ha szeretnéd a tapasztalataidat megosztani a többi Olvasóval, küldd el az írásodat a hovane@citromail.hu e-mail címre. 


Vigyázzatok magatokra!

32 megjegyzés:

  1. http://youtu.be/QwPCEMRQloM

    VálaszTörlés
  2. http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/felhivasok/tovabbra-is-keressuk-az-ejszakai-tamadot

    VálaszTörlés
  3. http://magyarprepperforum.org/showthread.php?297-Nemi-er%F5szak-elleni-v%E9dekez%E9s&p=8535&viewfull=1#post8535

    VálaszTörlés
  4. Premier Self Defence -- Debi Steven shows self-defence techniques
    http://youtu.be/jkvm13QYfpI

    VálaszTörlés
  5. Hogyan menekülhetett volna meg Bándy Kata? (TV2 Napló)
    http://tv2.hu/musoraink/naplo/19532_hogyan_menekulhetett_volna_meg_bandy_kata.html

    Te mit tennél? 1.rész
    http://youtu.be/FRsQJ_WYTEk

    Te mit tennél? 2.rész
    http://youtu.be/hnrOV3tSog8

    Dynamit női önvédelmi rendszer működés közben
    http://youtu.be/5MRk9hN_YsA

    VálaszTörlés
  6. MEGELŐZÉS! MEGELŐZÉS! MEGELŐZÉS!

    "Alkalom szüli a tolvajt"

    Alkalom szüli a nemi erőszakot is.
    NE LEGYEN RÁ ALKALOM!

    MEGELŐZÉS! MEGELŐZÉS! MEGELŐZÉS!

    VálaszTörlés
  7. Ezen a videón egy kicsit jobban látszik a támadó
    http://youtu.be/0tSZTz97QIo

    VálaszTörlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  9. Nem a reklám kedvéért üzemeltetem a blogot, ha szeretnéd megjeleníttetni a weboldaladat/tanfolyamodat stb. vedd fel velem a kapcsolatot a hovane@citromail.hu oldalon.

    VálaszTörlés
  10. Nappal semmi különöset nem láttam még arra, este viszont a hídnál sok alak megfordul, hála a hírhedt 4-6 villamos-nak.

    VálaszTörlés
  11. T.:
    még nem vészes, de 4-5 éve elkezdett láthatóan romlani a közbiztonság még buda jobb részekein is.

    VálaszTörlés
  12. Én utoljára vagy 10-12 éve jártam Pesten meg Budán, már akkor sok sötét alakot lehetett látni.

    Érdekes, hogy a magyar sajtó tele van azzal, hogy Amerika milyen veszélyes, közben meg éjfélkor itt bárhová mehetek, mert soha be se szól senki. Nincs fenyegetés az utcán, nincs lökdösődés, nem lopnak meg, nem rabolnak ki. Közben Magyarországon meg már az öregek nem mernek templomba menni, mert vagy őket ütik le az utcán, vagy a házukat rabolják ki amíg 1-2 órán át nincsenek otthon. :-(

    VálaszTörlés
  13. Nők elleni támadások Battonyán, Makón és Budapesten
    http://tv2.hu/musoraink/tenyek/133375_fogdostak_es_kifosztottak.html

    Bottal kergette el Sarka Kata a támadóját
    (a Komjádi uszodánál)
    http://tv2.hu/musoraink/aktiv/131663_bottal_kergette_el_sarka_kata_a_tamadojat.html

    Videóra vették, ahogy megerőszakolják
    http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/215089

    Ketten megerőszakolták az eszméletlen tinit
    http://www.rtlklub.hu/musorok/808/videok/215323

    VálaszTörlés
  14. Lányokat próbáltak megvédeni, megkéselték őket
    http://tv2.hu/musoraink/tenyek/133371_megkeseltek_a_megalloban.html
    Olvassátok el ezt:
    http://onvedelem.blog.hu/2008/11/10/szemelyvedelem_1

    VálaszTörlés
  15. Hogyan ne legyünk áldozatok az utcán?
    http://www.rtlklub.hu/musorok/808/cikkek/536669

    Rúgott és fenyegetett a brutális támadó
    http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/215431

    VálaszTörlés
  16. 40 év Bándy Kata életéért
    66 évesen szabadulhat a gyilkos
    www.metropol.hu/itthon/cikk/1078077
    Akit életfogytiglanra ítélnek, annak nincs vesztenivalója a börtönben és a börtönőrök sokkal nehezebben tudják fegyelmezni.

    VálaszTörlés
  17. BKV-járatokon szúrja ki áldozatát
    http://20.kerulet.ittlakunk.hu/bunesetek/130830/bkv-jaratokon-szurja-ki-aldozatat

    VálaszTörlés
  18. Tizenhat éves lányt bántalmaztak egy aluljáróban
    http://www.hirado.hu/Hirek/2013/09/09/12/Tizenhat_eves_lanyt_bantalmaztak_egy_aluljaroban.aspx
    http://onvedelem.blog.hu/2008/09/29/tarsas_onvedelem_1

    VálaszTörlés
  19. Dulakodás volt a 3-as metró Népliget megállójában
    http://www.hirado.hu/Hirek/2013/09/10/06/Dulakodas_volt_a_3_as_metro_megallojaban.aspx

    Mutogatós férfi a Margitszigeten
    http://2.kerulet.ittlakunk.hu/bunesetek/130905/mutogatos-ferfit-mar-tobben-lattak-margitszigeten
    http://2.kerulet.ittlakunk.hu/bunesetek/130911/margitszigeten-lattak-szerda-delelott-szatirt

    Az Oktogonon késsel akartak rabolni
    http://6.kerulet.ittlakunk.hu/bunesetek/130902/ezer-forintert-rantott-kest

    Agresszív kutyafalkák a Hegyhát út környékén
    http://12.kerulet.ittlakunk.hu/kutya-cica/130909/agressziv-kutyafalkak-hegyhat-ut-kornyeken

    VálaszTörlés
  20. Elfogtak 2 mutogatós férfit a Margitszigeten
    http://www.hirado.hu/Hirek/2013/09/15/21/Fotokon_a_szatirok_ok_molesztaltak_a_noket_a.aspx

    VálaszTörlés
  21. Megtámadtak egy buszvezetőnőt a 98-as busz ferihegyi úti megállójánál
    http://tv2.hu/musoraink/tenyek/134559_megtamadta_a_buszsofort.html
    Érdemes-e másért kockáztatni az életünket? Más megtenné-e értünk?

    VálaszTörlés
  22. A Mester utcánál leütöttek egy férfit a 6-os villamoson
    http://tv2.hu/musoraink/tenyek/134749_leutotte_a_villamoson.html

    VálaszTörlés
  23. Nyaklánckitépők
    http://police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/nyaklancot-tepett-le
    http://9.kerulet.ittlakunk.hu/bunesetek/130919/rajz-keszult-23-ason-tevekenykedo-nyaklancteporol
    http://9.kerulet.ittlakunk.hu/bunesetek/130913/tolvajok-23-ason
    http://9.kerulet.ittlakunk.hu/bunesetek/130814/nyaklanctepoket-fogtak-el

    Egy utas is megsérült a zsebesekkel való dulakodásban
    http://10.kerulet.ittlakunk.hu/bunesetek/130910/egy-utas-megserult-zsebesekkel-valo-dulakodasban

    VálaszTörlés
  24. 5-en 1 ellen Székesfehérváron
    http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/vademeles-a-verekedok-ellen
    Mi történt előtte? Mint tudjuk, minden verekedés úgy kezdődik, hogy a másik visszaütött. ;)

    VálaszTörlés
  25. Rossz napja volt: összeverte Szombathelyen
    http://tv2.hu/musoraink/tenyek/135134_rossz_napja_volt_osszeverte.html

    Fegyverrel védi a házát
    http://tv2.hu/musoraink/tenyek/135032_fegyverrel_vedi_a_hazat.html

    Nyakláncletépő a XV. kerületben
    http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/felhivasok/letepte-a-nyaklancot-0

    VálaszTörlés
  26. Késsel támadt a rendőrökre IX. kerületben
    http://tv2.hu/musoraink/tenyek/135226_kessel_tamadt_a_rendorokre.html

    Holtan találtak egy nőt Soroksáron
    http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/megoltek

    Telefont raboltak a II. kerületben
    http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/add-at-a-telefonod-mert-bajod-lesz

    VálaszTörlés
  27. Ők támadtak a Népligetnél
    http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/felhivasok/metromegallonal-tamadtak-keressuk-oket

    VálaszTörlés
  28. Verekedés a Nyugati pályaudvaron
    http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/felhivasok/peronon-verekedtek

    VálaszTörlés
  29. Ájulásig vertek egy 13 éves fiút a XVII. kerületben
    http://tv2.hu/musoraink/tenyek/135362_ajulasig_vertek_egy_kisfiut.html

    VálaszTörlés
  30. Megöltek egy nőt Soroksáron
    http://tv2.hu/musoraink/tenyek/135431_megvertek_megeroszakoltak.html
    http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/221727

    VálaszTörlés
  31. Veszélyes helyek Budapesten
    http://www.origo.hu/itthon/20131005-veszelyes-kozbiztonsagi-gocpontok-budapesten.html

    VálaszTörlés