2014. 04. 18.

Drogos támadás

"Brutális hatása van a fillérekért kapható új drognak

A tabletta egyre jobban terjed a fiatalok között idehaza. A szer gyakran öntudatlanná teszi használóit és komoly üldözési mániát okoz.

Az alfa-PVT az amfetaminokhoz hasonló hatású anyag, amelyet tablettában árulnak. A dílerek 1000-1500 forintért adják adagját, ára miatt egyre népszerűbb a fiatalok körében. Hatása azonban kiszámíthatatlan – mondta Csákó Ibolya alezredes, az ORFK bűnügyi főosztályának kiemelt főreferense a Blikknek.

Az új drog gyakran öntudatlanná teszi a használóit. Zacher Gábor, a Honvédkórház sürgősségi centrumának vezetője azt mondta, nagyon durva szer, amely brutális üldözési mániát okoz. Tipikus eset, amikor a használó minden ok nélkül bántalmaz egy embert, aki csak szembejön vele.

A dizájnerdrog kalandos úton kerül Magyarországra. A lap úgy tudja, Kínából érkezik postán, ám mivel hazánkban átvizsgálják a gyanús csomagokat, a terjesztők nem kockáztatnak. Szlovákiában bérelnek postafiókot, ahová a küldemények érkeznek, onnan autóval hozzák be.

Az alfa-PVT-nél elterjedtebb a biofű, amely mostanában reneszánszát éli. Nagyon veszélyes, mert gyakorlatilag orvosi zsályát vagy pemetefüvet áztatnak szintetikus kábítószerbe.

A TV2 a napokban számolt be két fiúról, akik egy kunszentmártoni iskolában lettek rosszul az úgynevezett herba cigarettától. Ülni is képtelenek voltak, ezért átvitték őket egy másik tanterembe, majd mentőt hívtak. Kiderült, egyikük néhány héttel korábban is megjárta a kórházat, vélhetően akkor is ettől a szertől kábult el.  A fiatalok mindössze 200 forintért jutottak hozzá egy szálhoz, amely olyan erős volt, hogy hárman szívták, ketten mégis rosszul lettek."

http://www.hir24.hu/sotet-oldal/2014/04/18/tombolo-orultte-teszi-hasznalojat-az-uj-drog/


A cikket olvasva először azt hittem, hogy az Amerikában felbukkant régi-új drog jelent meg nálunk is, de úgy látszik, másról van szó. De érdemes erről is tudni:

"KANNIBALIZMUS: Vélhetően drog hatására rágta szét az arcát...

2012. május 29. - 19:44

Mind a kannibál, mind az áldozata meztelen volt. A rendőröknek több lövést kellett leadniuk, mire sikerült megállítani a támadót, a 31 éves Rudy Eugene-t, aki a felszólításra csak acsarkodott rájuk és a fogaival tovább marcangolta a másik férfi arcát. Az esetről, amely szombat délután történt egy forgalmas autópálya rámpáján, egy arra haladó kerékpáros értesítette a rendőrséget.
Armando Aguilar, a Rendőri Testvériség Rendjének igazgatója szerint a tettes magatartása arra utal, hogy úgynevezett "fürdősó-drog" hatása alatt állhatott.

"A szer szedői teljesen beszámíthatatlanná és erőszakossá válnak" - jelentette ki Aguilar.
Paul Adams, a miami Johnson Emlékkórház sürgősségi osztályának orvosa szerint a drog hatására az emberek delíriumos állapotba kerülnek és rendkívüli erőkifejtésre képesek.  Felidézett egy esetet, amikor egy 70 kilogrammos férfi lefogásához hat rendőrre volt szükség.

A szombati kannibáltámadás áldozata arcának 75-80 százalékát elvesztette, állapota válságos. Nevét a hatóságok nem hozták nyilvánosságra. Az elkövető egy gépjármű-kereskedésben autómosóként dolgozott, a Miami Herald szerint korábban csak kisebb kihágásokat követett el.
Eugene 2007-ben elvált. A volt felsége azt állítja, hogy a férfi erőszakos volt vele szemben. A rendőrség keresi azokat az autósokat, akik az autópályán szemtanúi lehettek az incidensnek.

Az új LSD-ként emlegetett, szintetikus "fürdősó-drogok" az amfetaminhoz hasonlóan fejtik hatásukat. A nevüket onnan kapták, hogy többnyire fürdősóként vagy növényi tápként forgalmazzák őket. Az elnevezés többnyire mefedront vagy metilenedioxipirovaleront (MDPV) tartalmazó szereket takar, amelyeket szájon át, felszippantva vagy befecskendezéssel juttatnak be a szervezetbe. Forgalmazásukat az Európai Unió országaiban és az Egyesült Államokban az elmúlt években egyaránt betiltották.

Mefedront 1929-ben állítottak elő először, majd 2003-ban "fedezték fel ismét", és a serkentőszert az évtized második fele óta az interneten forgalmazzák. A "fürdősó-drogok" hatására a test hőmérséklete és a vérnyomás erősen megemelkedik, a hatása alatt álló emberek hallucinációra, paranoiára, dühkitörésekre hajlamosak."

http://www.parameter.sk/rovat/kulfold/2012/05/29/kannibalizmus-velhetoen-drog-hatasara-ragta-szet-az-arcat

A drog hatása alatt álló támadó sokszor kiszámíthatatlan, nagyon sokszor csak a legszélsőségesebb ingereket érzi meg.Ha ilyen befolyásoltságú drogos támad ránk, akkor a lehető legbrutálisabban kell fellépnünk, mert lehet, hogy csak a legerősebb (fájdalom)ingerek jutnak el a tudatáig. Ilyenkor csontot kell törni (adott esetben többet is), a szemet és a légzés támadni (torok). Figyelem, az ilyen befolyásoltság alatt nem biztos, hogy a herére irányzott támadások sikerrel járnak!

Hallottam olyan rendőri beszámolót, amikor a rendőr a belőtt drogost kétszer-háromszor izomból tökön rúgta, de a drogos nem állt le, a végén még 2 másik rendőrnek kellett lefognia. A drogos srác másnap a fogdán véreset vizelt és nem tudott járni, de mikor be volt lőve és támadott, semmit nem érzett a tökéletesen elhelyezett és tiszta erőből megküldött hererúgásból.

Egy kidobó ismerős egy bekokózott srácot nem akart beengedni a helyre, de a kokós csak erősködött, így kénytelen volt leütni. De a srác felkelt, így kénytelen volt még egyszer leütni, de megint felpattant. A végén eltörte a lábát, hogy végleg lent maradjon és ne csináljon balhét a helyen.


Összegezve a lényeget, ajánlatos kikerülni a furán kinéző-viselkedő embereket, mert adott esetben nem tudni, hogy milyen szer dolgozik bennük. Ha olyan szerencsétlenül jártunk, hogy egy drog hatása alatt lévő támadó támadt ránk, aki "kifordult önmagából" lépjünk fel a lehető legkeményebben, jusson eszünkbe, hogy milyen szélsőségesen viselkedhetnek és mennyire nehéz őket megállítani.Vigyázzatok magatokra!

3 megjegyzés:

 1. Igen, nagyon veszélyes emberek tudnak lenni, nem beszélve arról, ha a napi adagra való pénzt kell megteremtenie:(.

  VálaszTörlés
 2. A szintetikus marihuána is erőszakot hoz ki a felhasználóiból. Ahol a természetes tiltott, ott a szintetikusra mennek rá, aztán abból is meztelenül őrjöngés van. Volt amelyik a szomszédja kutyájából harapott ki egy darabot a szer hatása alatt.

  Én a szomszéd utcában láttam egy alakot, felém kiáltott hogy tudnék-e neki adni egy cigit. Szerintem crack kokainos lehetett, mert ki volt kaparva az egész arca és mikor kiáltott még akkor is vakarta a nyakát. :-/

  VálaszTörlés
 3. Durva balhé a szentendrei HÉV-en – videó
  http://bkvfigyelo.cafeblog.hu/2015/06/19/durva-balhe-a-szentendrei-hev-en-video/#comments

  Durva balhé a szentendrei HÉV-en - 2015. június 16.
  https://youtu.be/vxbfE-FmbnY

  Vigyázzatok magatokra!

  VálaszTörlés