2023. 06. 11.

Családunk és gyermekeink védelme - Önvédelmi Délután

Ajánlom figyelmetekbe az alábbi szombathelyi szemináriumot, vendég előadóként én is részt fogok venni rajta:  

https://m.facebook.com/events/697956052135534/

Hogyan nevelhetjük gyermekünket, hogy meg tudja védeni magát? Hogyan készítsük fel a konfliktusokra, és mit tanítsunk neki, ami megóvhatja a felnőtt ragadozókkal szemben? Milyen elővigyázatos lépéseket érdemes tenni, ha párunkkal megyünk valahová, hogyan tudjuk egymást megvédeni? Mire figyeljünk az otthonvédelemben, és mit csináljunk, ha családunk jelenlétében üt be a baj? A program ezekre a kérdésekre kínál válaszokat.

A családok biztonságát fókuszba helyező programunk három fő eleme:
FELKÉSZÍTÉS A KORTÁRSI ERŐSZAKRA
A gyermekek a legtöbb konfliktushelyzettel kortársi közegben találkoznak, ez is az a „színtér”, ahol kiforr és rögzül nagyon sok konfliktuskezelési stratégia. Ezek persze felnőtt korban is alakíthatók, de minél előbb, annál jobb. Néhány otthon is gyakorolható módszerrel, szemlélettel sokat alakíthatunk azon, hogy a gyermek sikeresen megvédje magát anélkül, hogy maga is agresszorrá válna.
MEGELŐZÉS A RAGADOZÓKKAL SZEMBEN
Bár valójában a működésben, az „én-határok” tartásában nagyon sok az átfedés az előző témával, mégis érdemes külön foglalkozni azzal, hogy hogyan előzhetjük meg, hogy gyermekünk felnőtt ragadozó célpontja, és potenciális áldozata legyen. Etéren nagyon sok a tévhit, félreértés, de néhány módszer, tanítás következetes alkalmazásával jelentős mértékben csökkenthető a kockázat.
MEGOLDÁSOK A KRÍZISBEN
Van, hogy beüt a baj. Van, hogy ott találjuk magunkat egy helyzetben, amiből menekülni kell. Itt nem azt gyakoroljuk, hogyan váljunk a filmek akcióhősévé, hanem hogy mikre figyeljünk oda, hogy felismerjük az eszkalálódó bajt, vagy ha elkéstünk vele, milyen módszerrel tudjuk a legjobb eséllyel menekíteni családunk a krízisből.

Programunkra érkezik a NE LEGYÉL ÁLDOZAT! – ÖNVÉDELMI ÚTMUTATÓ című könyv szerzője, Benedek András. A magyar nyelven elérhető szakirodalmak közt ez foglalkozik a legszéleskörűbben a téma különböző területeivel, igazán erős alapismereteket nyújt. Emellett egy kisgyermek apukája, így önvédelmi ismereteit fokozatosan és tudatosan alakítja át önvédelmi neveléssé. Személyes szülői tapasztalatai és szakmai tudása komoly eleme lesz a programnak.
(Könyve megvásárolható lesz a helyszínen.)

A program tartalma: önvédelmi nevelés, konfliktuskezelés, szituációs gyakorlatok, felkészítési módszertan.
A program hossza: 4 óra
A program díja: 6.000 Ft/fő (amennyiben egy gyermek két szülője együtt érkezik, úgy 4.000Ft/fő)
Kiknek ajánljuk: szülők, nagyszülők - fiatalkorúak csak 14 éves kortól, de fontos tudni, hogy a programot kimondottan szülőknek terveztük.

Jelentkezés: https://www.onvedelmi-muhely.hu/kapcsolat/
Oktató: Szabolcs Gergely
Érdeklődés: +36-20/993-5813 vagy info@onvedelmi-muhely.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése