2009. 06. 11.

Ferenc körút, Klinikák, Nagyvárad tér, Mester utca, Baross utca, Boráros tér

A bejegyzésben leírtak már nem valósak, egy korábbi állapotot mutatnak be. Az idő elteltével már változott a környék, a különböző intézkedések hatására változott a hely közbiztonsága is.

Az aktuális állapotokról például ezen az oldalon tudsz informálódni: http://otthonterkep.hu/?s=elado&o=osszbun&lat=47.454094290400015&lng=19.388809204101562&z=11


Ferenc körút, Klinikák, Nagyvárad tér, Mester utca

Úgy döntöttem, hogy ezen négy hely jellemzését egy bejegyzésben teszem közzé, mert nem tudok olyan részletes jellemzést adni róluk, mint például a Nyugatiról. Kérlek titeket, ha járatosak vagytok ezen környékeken, és úgy érzitek, hogy jól be tudnátok mutatni, akkor kérlek írjatok a hovane@citromail.hu e-mail címre.

A Ferenc körút a 4-6 -os villamos és a 3-as metro metszéspontjában található, a IX. kerületben. A „jóhírű” Üllői út is áthalad ezen a csomóponton. Innen nincsen messze a VIII. és a IX. kerület „gettója”, ebből kifolyólag igen sok „veszélyes elemmel” futhatunk össze.
Ha a metro aluljáróban közlekedünk, figyeljünk oda, hogy milyen csoportosulásokat látunk. Kedvelt gyülekező helye a „gyanús elemeknek”. Ha egy mód van rá, az aluljáróban (a metro szint felett) ne beszéljünk meg találkozókat, nem ajánlatos huzamosabb ideig itt tartózkodni.
A felszínen sokszor láthatjuk a kerület „színe-javát”. A lehúzós-seftelős egyedektől, a kemény-balhés alakokig mindent megtalálunk. Nem ajánlatos korzózni a Körúton, vagy az Üllőin se. Pláne este, sötétedés után.
Ha villamosra szállunk (4-6), akkor különösen tartsuk be Vojislav intelmeit (http://onvedelem.blog.hu/2008/10/25/tomegkozlekedes_10), mert bármikor felszállhat egy olyan társulat, akik rászállnak az emberre, és vagy ott a villamoson kötnek az emberbe, vagy leszállnak és követik a kiszemelt célpontot.
A környező mellékutcák is kerülendőek. Ha mégis arra kell mennünk, akkor fokozottan figyeljünk oda. Ajánlott lehalkítani a telefont, az MP3 lejátszót eltenni (a fülhallgatót is úgy elrakni, hogy ne látszódjon), ha nagyobb érték van nálunk, azt jól elrejteni, illetve az önvédelmi eszközünket (pl. gázspray) előkészíteni (jobb felkészülni, mint megijedni).

A Klinikák szintén az Üllői úton fekszik, a metro kijárat ott van a hírhedt Szigony utca és az Üllői út metszéspontjában. Itt is ugyan azokat a szabályokat kell betartani, mint a Ferenc körúti megállóban, csak fokozottabban. Ha lehet, itt maradjunk az Üllői úton (itt se bízzuk el magunkat!), és ha lehet, messziről kerüljük el a kis utcákat.
Amennyire lehetséges készüljünk fel egy esetleges támadásra. Tartsuk készenlétben önvédelmi eszközeinket, és nem árt, ha tudjuk, hogy merre meneküljünk.

A Nagyvárad téren hasonló lépéseket kell tenni, mint a Ferenc körút metromegállónál. Itt sok a „balhés egyed”. Az egész aluljáró veszélyes terület, számítsunk arra, hogy bármelyik lépcsőről jöhet egy olyan galeri, amelyik belénk köt, vagy a következő fordulónál belefutunk egy olyan csoportosulásba, ami először megkérdezi, hogy mennyi az idő, majd felszólít, hogy ugyan ezt a telefonodról mond meg.
Ha valamelyik környékbeli kórházba kerülnénk, akkor fokozottan figyeljünk, mert gyakran surrannak be a kórtermekbe, és lopják ki az elől hagyott (meg sokszor az elrejtett) értékeket.
Ez a terület is fokozott figyelmet igényel. Figyeljünk a környezetünk hangjaira, kerüljük a feltűnést, halkítsuk le a mobilt, tegyük el az MP3 lejátszót (és a fülhallgatót is), és legyen elől (készenlétben) az önvédelmi eszközünk.

A Mester utcai villamos megálló (4-6) és környéke szintén nem az a nyugodt környék. A 21-es villamossal elég sok „gyanús elem” jön be a zűrösebb környékről.
Nap közben is odafigyelést igényel a terület, de este nem árt felkészülni. Az önvédelmi eszközünket tartsuk készenlétben. Ha a villamosra szállunk fel (akár a 21-esre, akár a 4-6-osra), akkor szintén ne érezzük magunkat biztonságban.

A Baross utca (villamos megálló) és környéke hasonlít az előzőleg felsorolt helyekhez. A József körút és a Baross utca kereszteződése szintén egy olyan környék, ahol nagyon oda kell figyelni. Ha befelé megyünk a Baross utcán (a VIII. kerületbe, az Orczy tér felé), akkor tegyük meg a szükséges előkészületeket: telefont lehalkítani, értékeket eltenni, önvédelmi eszközt előkészíteni. Minél beljebb megyünk az utcán (még mindig az Orczy tér irányában), annál több „veszélyes elemmel” találkozhatunk. Budapest egyik legveszélyesebb környékei a Baross utca és az Üllői út által határolt rész, illetve a Baross utca és a Népszínház utca közé eső terület (erről majd egy későbbi bejegyzésben írok). Ha nem fontos, ne járkáljunk arra, sötétedés után főleg ne.
Ezen a környéken nagyon sok „veszélyes elem” járkál: az agresszív, lehúzós tizenévesektől, az ütős nehézfiúkon át, a drogosokig mindegyik típus megtalálható. Ha tudjuk előre, hogy arra a környékre fogunk menni, határozzunk meg magunkban egy menekülési útvonalat, stratégiát. Nem árt a legrosszabbra felkészülni.
Ha buszra szállunk (pl. 9-es busz), mindenképpen úgy helyezkedjünk, hogy belássuk a busz egész területét, és ne üljünk le! Itt is szeretném felhívni Vojislav intelmeire a figyelmet (http://onvedelem.blog.hu/2008/10/25/tomegkozlekedes_10).
Ha csak átutazunk a Baross utca megállón (4-6 –os villamossal), akkor is készüljünk fel arra, hogy „veszélyes elemek” szállnak fel a villamosra. Ilyenkor (is) többedmagukkal szállnak fel a járműre, és sokszor már itt választják ki a célpontot. Sokszor előfordul, hogy a csoport közelebb húzódik a kiszemelt egyén(ek)hez, majd körbeállják, ezzel elvágva minden menekülési útvonalat. Természetesen itt is dumával mérik fel, és puhítják meg az áldozatot, majd lehúzzák.
Erre a bejegyzésre vonatkozóan (de általánosságban is) elmondható, hogy a hét minden napján számíthatunk veszélyes helyzetekre, de péntek, és szombat este még inkább, ilyenkor fokozottabban figyeljünk a környezetünkre, és álljunk készenlétben.


Egy érdekes helyzetelemzés a VIII. kerület zűrösebb részeiről. A tanulmány 2005-2006 –os. Nem hiszem, hogy azóta javult volna (épp ellenkezőleg) a helyzet:

http://www.rev8.hu/csatolmanyok/jogidokok/jogidokok_11.pdf

A tanulmányból pár figyelemre méltó táblázat:

10. táblázat A válaszadók által említett kiegészítő információk a Magdolnán (ti.: a VIII. kerület egy része – a szerk.) elkövetett bűncselekmények körülményeivel kapcsolatban


- Az alsó lakó feljött, meg akart késelni.

- A férjem rosszul lett az utcán, két roma fiú úgy csinált, mintha segíteni akarna, de közben lelopták a kezéről az aranykarkötőjét.

- A lakásomba beengedtem valakit, én voltam a hülye.

- A lezárt folyosórészből lopták el a száradó ruhákat.

- A … sarkán gyülekező drogos bűnöző galeriből az egyik utánam jött, és a házunk kapujában letépte a táskámat, megfenyegettek, hogy megölnek, ha valahol panaszkodom.

- Amíg kidobtam a szemetet, megloptak a lakásomban.

- A szomszéd rózsaszín WC ülőkéjét lopták el.

- Betörtek a lakásba. Telefonfülkénél késsel fenyegetőztek a drogosok.

- Elkapták a betörőket és visszaadtak mindent, amit elvittek.

- Festmény, porcelán, ékszer a lakásból felbecsülhetetlen érték tűnt el.

- Hasonló korú cigánygyerekek támadták meg, nem vettek el a gyerekemtől semmit, mert el tudott szaladni.

- Itt az udvarban törték fel az autómat.

- Megpróbáltak lecsapni, de nem sikerült.

- Nyakláncomat tépték ki 1/2 5-kor délután 3 férfi.

- … rendszeresen különböző módokon meglopnak, kábítószer megitatásával írást irattatnak alá velem, stb., sokszor életveszélyesen megfenyegetnek, ha ez kitudódik, stb.


(Sajnos béna vagyok, és nem tudom normálisan felvinni a táblázatot a blogra, de szerintem azért ki lehet hüvelyezni belőle a lényeget. Legalábbis remélem.)

12. táblázat A két negyed nem biztonságos utcáinak leggyakoribb említései negyedenként és együtt, a válaszadók százalékában

Orczy Magdolna Összesen
Diószeghy u. 52,2% 14,1% 29,8%
Kálvária u. 12,6% 5,5% 8,4%
Lujza u. 13,8% 50,8% 35,5%
Magdolna u. 10,0% 29,4% 21,4%
Mátyás tér 15,7% 23,9% 20,5%
Dankó u. 10,9% 22,9% 18,0%
Teleki tér 7,8% 15,6% 12,6%
Dobozi u. 4,3% 13,5% 9,7%
egész kerület 10,9% 3,1% 6,3%
n, válaszadók 230 327 557



13. táblázat Napszakok, amelyekben az említett környékek nem biztonságosak (a válaszok aránya negyedenként és összesen %-ban kifejezve)

Napszak Orczy Magdolna Összesen
hajnalban (0-4 óra között) 4,0% 6,3% 5,5%
reggel (4-8 óra között) 3,7% 2,7% 3,1%
délelőtt (8-12 óra között) 0,5% 1,0% 0,8%
délután (12-16 óra között) 2,5% 2,8% 2,7%
este (16-20 óra között) 20,2% 20,3% 20,2%
éjjel (20-24 óra között) 30,4% 29,8% 30,0%
soha nem biztonságos 38,7% 37,0% 37,6%
összesen 100,0% 100,0% 100,0%
válaszok száma 595 714 1160


Végezetül pár cikk:


http://www.origo.hu/itthon/20030318szonelkul.html

Szó nélkül késeltek meg egy fiatalembert

HavariaPress2003. 03. 18., 17:06Utolsó módosítás: 2003. 03. 18., 17:33

Súlyos sérülést szenvedett az a fiatalember, akit kedden délután késeltek meg a Baross utcában. Az áldozat édesapjával haladt az utcán, mikor három férfi lépett oda hozzájuk és egyikük mindenféle szóváltás nélkül a fiatalemberbe vágta a fegyvert.

Súlyos sérülést szenvedett az a fiú, akit kedden délután késeltek meg a Józsefvárosban, a Baross és a Szigony utca sarkán. A fiatalember apjával haladt az utcán. Ekkor váratlanul három férfi lépett oda hozzájuk, és egyikük kést vágott az áldozatba. Az információk szerint a késelést semmiféle szóváltás nem előzte meg. A támadók elmenekültek a helyszínről. A rendőrség megkezdte az ügy kivizsgálását, és nyomozást indított az elkövetők után.
(HavariaPress)

Vagy:


http://valovilag.origo.hu/itthon/20080308-keseles-vita-budapest-viii-kerulet.html

Késeléssé fajult egy vita Budapesten

MTI2008. 03. 08., 23:44

Egy szóváltást követően hátba szúrtak egy férfit szombat este Budapesten, az áldozat életveszélyes sérüléssel került kórházba. Két-két fő szólalkozott össze este tíz óra körül a VIII. kerületi Diószegi utcában. A vita odáig fajult, hogy egy 33 éves férfit hátba szúrtak. A férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A tettesek elmenekültek a helyszínről - mondta el Sagyibó Melinda, a BRFK sajtóügyeletese. A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.


Vagy:


http://index.hu/bulvar/hirek/305566/

Életveszélyes utcai késelés a VIII. kerületben

2007. március 26., hétfő 16:26 Frissítve: 2007. március 26.

Életveszélyes sérüléseket szenvedett az a fiatal férfi, akit az utcán késelt meg egy ismeretlen, néhány sarokra a pesti Belvárostól.
A rendőrségi tájékoztatás szerint a 26 éves fiatalember hétfőn délután fél kettő körül a VIII. kerületi Szentkirályi utcában haladt gyalogosan, amikor egy ismeretlen több késszúrással megsebesítette.
A mentőorvos elsődleges megállapításai szerint a fiatalember életveszélyes sérüléseket szenvedett. A történtek körülményeiről - egy szemtanú elmondása alapján - annyit tudni, hogy a késelést egy rövid szóváltás előzte meg, majd a támadás után az elkövető, ugyancsak gyalogszerrel, elmenekült a helyszínről.


Vagy:


http://www.origo.hu/itthon/20030408keseles.html

Késelés a Nagyvárad térnél

HavariaPress2003. 04. 08., 0:35

Súlyos állapotban szállították kórházba azt a középkorú férfit, akit hétfő este szúrt meg egy ismeretlen férfi Budapesten egy Nagyvárad térnél lévő szórakozóhely előtt.
A két férfi egy egész napos italozás után összeszólalkozott, mire az egyik kést rántott és egyszer mellkason szúrta társát. A megszúrt férfit súlyos állapotban szállították a Merényi kórházba. A szurkáló elmenekült a helyszínről, a rendőrök nagy erőkkel kezdték meg felkutatását.
(HavariaPress)


Vagy:


http://belfold.ma.hu/tart/rcikk/a/0/67436/1

Késelés a IX. kerületben

Megkéseltek egy férfit ma délután a IX. kerületben. A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.
2003.12.03 18:11, Forrás: WP

Megkéseltek egy férfit ma délután a IX. kerületben. Információk szerint egy autóból ugrott ki három-négy ember, majd többször is megszúrták az áldozatot, majd elmenekültek a helyszínről. A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.


Vagy:


http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=84915

Késelés a Mester utcában
2009.03.24

Életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba egy hajléktalant, akit megszúrt egy szintén hajléktalan férfi a főváros IX. kerületében, a Mester utcában.

A két férfi még tegnap este szólalkozott össze, majd egyikük késsel támadta meg a másikat. Az elkövetőt őrizetbe vették, életveszélyt okozó testi sértés miatt indult ellene eljárás.

(MTI)


Vagy:


http://velvet.hu/blogok/helyszinelo/2009/08/13/hasba_szurtak_egy_idos_ferfit_budapesten/

Hasba szúrtak egy idős férfit Budapesten

2009.08.13. 19:39

Életveszélyes állapotban került kórházba egy idős férfi Budapesten, csütörtök délután. Az áldozat a Nagyvárad téren ült egy padon, amikor megtámadták, a mentők a Merényi Gusztáv Kórházba szállították. Azt egyelőre nem tudni, a férfit ki és miért támadta meg, a szurkáló elmenekült. (FH)



Vigyázzatok magatokra!


Frissítés!

Olvasói megjegyzés / kiegészítés:

H. írta:

A Ferenc körúton (Ráday sarok) lakom 2007 óta. Szerintem alapvetően el lehet lenni a környéken, de a túlélési szabályokat valóban érdemes betartani. Szerencse, hogy elég széles a járda. Van ott egy konditerem az egyik házban, egyszer ők voltak a segítségemre: 2 roma fiatal lejmolni akart, erre nagydarab, kigyúrt, kopasz csávók csúnyán néztek rájuk, egy lépést tettek feléjük (meg sem szólaltak), a két suhanc rögtön továbbállt. Másik hasznos tipp (nekem egyszer bejött): arrafelé sok turista kóborol, csak értetlenül néztem az engem meg(le)szólítókra, akik arra asszociáltak, hogy "nem tud magyarul a bula" és leléptek. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy ál-turistaként nagyobb biztonságban vagyunk.Amit kihagytál a listából az a Boráros tér. Ott NAPPAL SEM szabad lemenni az aluljáróba. Át kell menni a körút belső oldalára és ott fel lehet sétálni a Petőfi-hídra, illetve a villamoshoz is. Szörnyű az az aluljáró, főleg az a része, ahol a HÉV-hez lehet felmenni. Nappal is tele van részegekkel, veszélyes elemekkel, éjjel pedig vagy egy féltucat hajléktalan alszik ott. Amúgy mindent el lehet érni a felszínen is, ugyan sokkal hosszabb, de ki lehet kerülni az aluljárót. Ha valaki találkozót beszél meg a környéken, szerintem a 4-6 megállói a legbiztonságosabbak, illetve az OTP vagy Erste Bank előtt, mert ott ugye a kamera.

95 megjegyzés:

  1. Hello

    Én (30-as nő, nem prosti) a Klinikák környékén járok este 9-10h körül. Eddig komolyabb atrocitás nem ért (felmenőimet szidták hosszan), betartom a dzsungeltúrához kapott tanácsokat:
    -nincs szemkontaktus
    -beszólásokra nem reagálni, határozott léptekkel továbbmenni (!nem futni)
    -csoportosulást kikerülni
    -ha jönnek utánad engedni, hogy lehagyjanak
    -ha baj van kiabálni (!nem a segítséget).
    Az előbbieket alkalmaztam, amikor ezek történtek:
    -cigit, pénzt kértek
    -autóval tolattak mellettem és szexre biztattak
    -parkoló autóból cigivel dobáltak.
    Ja és a fokozott rendőri jelenlétről annyit, hogy még egyet se láttam a környéken pedig jó pár hete erre járok (térfigyelő van több is, de ha baj van ez nem lép közbe).

    M.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Midida!

    Örülök, hogy még nem történt bajod, remélem ez így is marad!
    Arra azért felhívnám a figyelmedet, hogy az, hogy még nem történt veled semmi, nem azt jelenti, hogy nem is fog. Ezért óvatosságra, és körültekintésre intelek. Erről szól a blog is. :)
    A "fokozott rendőri jelenlétről" hol olvastál a blogon? Mert egy szóval sem lett megemlítve, hogy ezeken a helyeken fokozott rendőri jelenlét lenne... Pedig jó lenne, ha ott lennének, és tényleg csinálnának valamit.

    üdv,

    Sztyopa

    VálaszTörlés
  3. Hálisten a Palotanegyed nevű része a nyolckernek kicsit biztonságosabb már, sőt most, hogy sok a kocsma,fiatal,még éjjel is az utcán, méginkább. Ha látok egy csoport fiatal söröző egyetemistát a ház előtt nem küldöm el őket, mert addig sem jönnek oda mások.
    De azért nincs kerítés a negyed körül, úgyhogy jöhet bárki. Néha jön is sajnos

    VálaszTörlés
  4. A Ferenc körúton (Ráday sarok) lakom 2007 óta. Szerintem alapvetően el lehet lenni a környéken, de a túlélési szabályokat valóban érdemes betartani. Szerencse, hogy elég széles a járda. Van ott egy konditerem az egyik házban, egyszer ők voltak a segítségemre: 2 roma fiatal lejmolni akart, erre nagydarab, kigyúrt, kopasz csávók csúnyán néztek rájuk, egy lépést tettek feléjük (meg sem szólaltak), a két suhanc rögtön továbbállt. Másik hasznos tipp (nekem egyszer bejött): arrafelé sok turista kóborol, csak értetlenül néztem az engem meg(le)szólítókra, akik arra asszociáltak, hogy "nem tud magyarul a bula" és leléptek. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy ál-turistaként nagyobb biztonságban vagyunk.

    Amit kihagytál a listából az a Boráros tér. Ott NAPPAL SEM szabad lemenni az aluljáróba. Át kell menni a körút belső oldalára és ott fel lehet sétálni a Petőfi-hídra, illetve a villamoshoz is. Szörnyű az az aluljáró, főleg az a része, ahol a HÉV-hez lehet felmenni. Nappal is tele van részegekkel, veszélyes elemekkel, éjjel pedig vagy egy féltucat hajléktalan alszik ott. Amúgy mindent el lehet érni a felszínen is, ugyan sokkal hosszabb, de ki lehet kerülni az aluljárót.
    Ha valaki találkozót beszél meg a környéken, szerintem a 4-6 megállói a legbiztonságosabbak, illetve az OTP vagy Erste Bank előtt, mert ott ugye a kamera.

    VálaszTörlés
  5. Szia H.!

    Köszönjük a hozzászólásodat!
    Ha nem baj, akkor a bejegyzést kiegészíteném a kommenteddel.
    Ha van kedved, és időd, írj a "környékedről", és közzé tesszük. :)

    VálaszTörlés
  6. A Keleti pályaudvar környéke, Baross tér, Garay, Nefelejcs utca milyen? Ott veszünk ki albit.
    Sok a csöves? illetve milyen a közbiztonség?
    Előre is köszi:)

    VálaszTörlés
  7. Én nem szeretem a Keletit, és környékét.
    Nem csak a közbiztonsága rossz, de elég mocskos, és szemetes is sok helyen.

    Mint említettem, a közbiztonsága nem valami fényes, a pályaudvar előtt, és környékén rosszarcú emberek tanyáznak, a környező utcákban pedig hasonló emberek laknak.
    Nem ismeretlen arrafelé a balhé, a verekedés, lehúzás stb.

    Bővebben itt olvashatsz a Keletiről: http://hovane.blogspot.com/2009/07/keleti-palyaudvar.html

    Ha egyszer oda költözöl, megszokják az arcodat, és tudják, hogy te a környéken laksz, akkor nem fognak (annyit) baszogatni.

    Azt tudom ajánlani, hogy nézzetek el oda este, de hétköznap, és hétvégén is (különösen pénteken, szombaton), és mérjétek le, hogy mennyire érzitek veszélyesnek a helyet.

    VálaszTörlés
  8. Sziasztok!
    A Palotanegyed (konkrétan a Horánszky utca környéke) mennyire biztonságos? Kell tartani az esetleg átlátogató "szomszédságtól"?
    Fiatal, törékeny testalkatú lány vagyok, egy barátnőmmel vennénk ki albérletet az utcában. Bele merjünk vágni?
    Előre is köszönöm a tanácsokat :)

    PS. nagyon örülök, hagy rátaláltam erre az oldalra :)

    VálaszTörlés
  9. A Horánszky utca annyira még nem gázos. Szerencsésebb a Nemzeti Múzeum felől megközelíteni.
    Ha kicsit jobban odafigyelsz, előrelátó vagy, akkor a balhék jó része megelőzhető.
    Én régebben jártam arra sokat, akkor még nem volt (nagyon) rossz a környék.

    Az "átlátogató szomszédság" kérdése már nehezebb. Le kell ellenőrizni. Ha "veszélyes, rosszarcú elem" van a házban, akkor jobb, ha abban a házban nem béreltek lakást.
    Ha tudjátok, ne csak egy alkalommal ellenőrizzétek le a környéket. Tegyetek bejárást nappal, este, hétköznap, hétvégén. Igazából a hétvége, este az érdekesebb. Figyeljétek az árulkodó jeleket (http://hovane.blogspot.com/2009/09/alberlet.html).

    Sokat segíthet, ha gyakran jár nálatok férfi, és látják a környéken élők (főleg a szomszédok), hogy nem csak egy fiatal lány páros lakik az albérletben.Ezt ne is reklámozzátok.

    Fontos, hogy ellenőrizzétek le a nyílászárókat, legyen az ajtó, ablak. Ablak akkor fontos, ha gangos (körfolyosós) a ház. Ha az ajtó régi, korhadt, fa keretes, akkor az nem jó, mert könnyen be lehet rúgni, feszíteni. Nem árt, ha az ablakon van fólia, vagy rács. A függöny is sokat segíthet (nem látnak be).
    A lépcsőház is sok mindent elárul a házról. Ha sok a csikk, a söröskupak a lépcsőkön, az szintén nem jó jel. Mondanom se kell, hogy a fecskendő és az elszórt hígítós flakon se jó ómen :) Bármennyire is banális a lépcsőház tisztasága sok mindenre utal.
    A lépcsőház kapunak jól kell záródnia. Ezt is nézzétek meg, ha megnézitek a lakást.
    A környékbeli boltosoktól is nagyon jó felvilágosítást tudtok kapni.

    A közeli iskolák (gimnáziumok) diákjai is nagyon jól mutatják, hogy milyen a környék. Ha sok a fiatalkorú banda a környéken, akkor az szintén nem jó jel.

    A megérzés is nagyon sokat számít. Ha rossz érzésetek van a környékkel kapcsolatban, és ez egyre csak erősödik, keressetek másik helyet.

    VálaszTörlés
  10. sztem boráros tér aluljáró nem para, már rengetegszer vettem melegszenyát, azt sose hagyom ki. azt meg pláne nem értem,h miért paráztok a hajleszoktól. kérnek aprót vagy cigit, ha nem adsz, akkor elmennek és kész.

    VálaszTörlés
  11. A Boráros téri aluljáró nem egy jó hely. Vannak olyan időszakok, amikor nagyobb az eséllyel kerülhet az ember gázos szituációba. Ne magadból indulj ki. Szerinted egy 40 kg-os lánynak is veszélytelen a hely?


    A csövesek lehetnek agresszívek, lehet náluk kés stb. Nem egy olyan hírt lehet olvasni, amiben gyilkosság vagy súlyos testi sértés esetében csöves volt az elkövető.

    Egyszer végig hallgattam két csöves beszélgetését a buszmegállóban. Az egyik azt mondta a másiknak, hogy 2 üveg borért a hajléktalan szállón leszúrja az XY-t.

    VálaszTörlés
  12. Sziasztok!
    A József Attila lakótelepen a Pöttyös utca-Epreserdő utca környékéről mit tudtok, milyen környék? Én, személyesen hallottam róla jót is, rosszat is, így nehéz eldönteni. Valószínűleg oda megyünk majd albérletbe februártól. 3-4 nagyobb méretű fiuról van szó :P

    VálaszTörlés
  13. Szia, József Attila lakótelep jó hely, ha lehet, az Epreserdő utca környékére próbáljatok költözni, mert az még jobb. Van játszótér, rendőrörs, boltok, stb.

    VálaszTörlés
  14. Sziasztok!
    Mit tudtok a 9.ker ifjúmunkás utcáról és környékéről?Oda mennénk albérletbe. előre is kösz

    VálaszTörlés
  15. Elvileg az utóbbi időben eléggé konszolidálódott a József Attila lakótelepnek a nagyrésze, ahogy én tudom, inkább nyugdíjasok laknak arra fele, meg fiatal (diplomás) házaspárok. Szerintem menjetek ki hétköznap/hétvégén, reggel/délután/este is oda, és mérjétek jól fel a terepet.

    VálaszTörlés
  16. Sziasztok!Tud valaki valamit a Reviczky utcáról (VIII.kerület),ahol a Károli Gáspár Egyetem Bölcsészkara található?Veszélyes hely?Van ott a közelben villamos?

    VálaszTörlés
  17. Normális környék, az aluljáróban (és környékén) érdemesebb odafigyelni.

    A közelben, a Kálvin téren van villamosmegálló.

    VálaszTörlés
  18. Lehet, hogy azután kellett volna rátalálnom erre a bejegyzésre, mielőtt kivettük volna az albérletet a Mester utcában...

    VálaszTörlés
  19. Meta, merre vettétek ki a Mester utcában? Én elég sokat járkálok arra 2 éve, s nem volt még semmi bajom(részletesebben a következő hozzászólásban)

    VálaszTörlés
  20. Én 2010 nyara óta lakom a Lónyay utca végében(Boráros tértől 2 perc), nekem még bajom soha nem történt. Nem vagyok egyáltalán otthon gubbasztós tipus, Pázmányra járok egyetemre(Práter utca, Szigony utca sarka, már a "nyócker" gettójának az eleje. Minden hétvégén elmegyek buliba, vagy koncertre, ahonnan éjjel jövök haza, van, amikor egyedül, de még soha hozzám se szólt senki idegen, nem hogy belém kössön, vagy valami. Tehát a Boráros téren, és környékén mostanában alapjáraton nem igazán vannak ilyen gondok, az aluljáróban nem árt jobban odafigyelni, lennt a "Baross étterem", és a HÉV-hez vezető lépcső között, mivel van ott 1 non-stop kocsma, ahol megfordul mindenféle ember, de általában, ha nem keresed a baj, békén hagynak. Az utóbbi években egyre jobban szorítják ki a Körúthoz közelebb eső gettót, a VIII, és a IX. kerületben. Sztyopa, ha igény lenne rá, leírhatom majd kicsit részletesebben, mivel elég jól ismerem a Boráros tér-Ferenc körút-Klinikák útvonalat, megpróbálok majd a térképen néhány nagyobb veszélyességű gócpontot feltüntetni.

    VálaszTörlés
  21. Örömmel és köszönettel veszem, ha megírod a tapasztalataidat!

    Biztos vagyok benne, máshogy látod a környéket, mint aki csak arra jár, de nem ott lakik.

    VálaszTörlés
  22. sziasztok! a Magdolna utcában- az elején, Koszorú-Magdolna sarok- merne valaki lakást venni? nagyon olcsó, nagyon jó a lakás, de sok ismerősöm szerint az egyik legrosszabb környék egyedülálló fiatal lánynak.

    VálaszTörlés
  23. Én sem ajánlom azt a környéket.

    VálaszTörlés
  24. Sziasztok, tudnátok arról írni, hogy a Vörösmarty utca (VI.ker.) mennyire biztonságos? Köszi!

    VálaszTörlés
  25. Szerintem nem olyan gáz.
    Korábban, amikor arra volt dolgom, nekem nem volt kirívó negatív élményem.
    A Szobi utca környékén, és az Andrássy út keleti oldala felé eső részen jobb észnél lenni.

    VálaszTörlés
  26. Ennek már a fele sem igaz. Rendőrség járőrözik, a Készenléti is besegít a kerületnek, van kerületőrség és ott vannak a Józsefvárosi Jófiúk is. A kamerarendszer folyamatosan fejlődik, kezelik. Orczy kert is bekamerázva, őrző-védő szolgálat őrzi. Én rendszeresen járok éjszaka is az említett részeken és semmi gond. A Corvin negyed szépen halad, a Teleki teret is túrják rendesen és elkezdték a Ludovika egyetemmé alakítását. A Diószeghy utcát bontani fogják 2 éven belül. Oda költözik a Rendőrtiszti és a kollégiumuk is. A volt örs épületben pedig a BRFK Bevetési főosztály KOVO csapata szállásolta el magát. Sokat javult az állapot, biztos fog is még. Az is igaz, hogy vannak még negatív dolgok, de más kerületekben, csepelen, rákosmentén, erzsébeten nagyot romlott a bűnözési helyzet. Már rég nem a nyócker a legrosszabb, de a beidegződés az még sokáig fog dolgozni az biztos. Ezzel együtt nem árt az óvatosság sehol. Bárhol közlekedik az ember a városban. Nyugati aluljáró, keleti, liget tér, széll kálmán tér, belváros, VII. kerület, BKV vagy a vonat. Ott is szép alakok szoktak felbukkani.

    VálaszTörlés
  27. Sok a szipus Budapesten.

    VálaszTörlés
  28. Köszönöm a kiegészítést!
    Örülök, hogy már javul a helyzet, remélem, a többi rossz környéken is hasonló javulás fog bekövetkezni!

    VálaszTörlés
  29. Sziasztok!

    Ha választani kellene ti hová költöznétek a VIII. kerületen belül?
    Van két nagyon szép lakás, az egyik a Mátyás téren, a másik a Kálvária utcában. Egyik sem a legjobb hely, de valamelyik biztos jobb. Valaki lakik vagy jár-e gyakran arrafelé?
    Köszönöm a válaszokat!

    VálaszTörlés
  30. Én a Mátyás teret messziről elkerülöm, csak akkor megyek arrafelé ha nagyon muszáj! Én is a Kálvária környékén lakom a Lujza utcában. Már vagy 16 éve lakok itt és a Kálvária környékén még nem nagyon találkoztam veszélyes emberekkel. A környéken van kb 3 bank egy benzinkút és egy csomó üzlet. Szerintem ideköltözz és ne a Mátyás térre! Amúgy nemrég jártam a Mátyás tér környékén és sétálok a Nagy Fuvaros utcában és 3x is kértek tőlem pénzt, de azok nem rendes kéregetők voltak akiknek ha nem adsz elmennek, hanem azok akik rád tapadnak egy 200m-en keresztül és nem tudod lerázni őket csak úgy hogyha bemész egy üzletbe vagy ha felszállsz egy buszra.

    VálaszTörlés
  31. Tudnátok segíteni nekünk? Két 19 éves lány költözne Budapestre. Van egy kiadó lakás a Kiss József utcában, ami a Rákóczi utat köti össze a Népszínház utcával, egy a Nagyfuvaros utcában, a Népszínház utca másik oldalán, egy a Kisfuvaros utcában, és egy a Baross utcában a Nagykörúton belül. El tudnátok, mondani, hogy melyik milyen környék, és hova lenne érdemes költözni ezek közül? (Néha este is eljárunk otthonról, éjszaka érnénk haza.)
    A választ előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Kisfuvaros, Nagyfuvaros utca elég gáz, a Kiss József is necces szerintem. Az a környék nema legbiztosnásgosabb. A Boross utcáról nem sokat tudok.

      Törlés
  32. Szia!
    Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha úgy egészében nézzük a VII. kerületet, akkor a veszélyes része hol helyezkedik el? Kívül, belül, vagy egy meghatározott zónában?
    A választ előre is köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  33. A Keleti környékén (Keleti, Thököly út) jobb észnél lenni és figyelni.
    Amúgy a VII. kerület nem egy rázós környék, tele van turistával.

    VálaszTörlés
  34. Sziasztok! Én is most költöznék albérletbe a 8.ker-be,de most eléggé fenntartásokkal kezelem az egészet.. van vmi tapasztalat a vajda péter utca környékéről, illetve a könyves kálmán krt e részéről? kösziii

    VálaszTörlés
  35. Sziasztok!

    A XIV. ker. Thökölyi út, ahol a Czázár András utca van + a 7-es busz megáll, milyen hely? Gyakran fogok oda járni, ezért kérdezem. Du. 6 körül. Köszi a választ/válaszokat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddig nekem teljesen rendben volt. A Récsei center oldalán lévő rész nem túl bizalomgerjesztő, de ez csak az én magánvéleményem...

      Törlés
  36. Javítom: Cházár András.

    VálaszTörlés
  37. Én sajnos kénytelen vagyok a Boráros téren áthaladni nap mint nap és hát igen veszélyes környék. Hemzsegnek a csövesektől, a veszélyes fiataloktól, seftelős cigányoktól, akik tévéshoppos melltartón át az i-phone-ig mindent rá akarnak sózni az emberre. Fényes nappal is nagyon oda kell figyelni. Az aluljárót nem használom, épp elég a 4-6-tól a Hév-ig eljutni. A Hév-en is érdemes az embernek nagyon körültekintőnek lenni. A Szent Imre térről meg csak annyit, hogy fényes nappal a Hév megállóban, úgy hogy 10 méterre voltak tőlem az emberek, a rendőrkapitányság durván 100 méterre, rabolt ki egy 30-as roma. Mondta, hogy igazából a börtön nem riassza vissza megjárta már párszor...Úgy érzem ez úgy mindent elmond a környékről...

    VálaszTörlés
  38. SZiasztok

    Edesanyam nyugdijas es az Orczy ter kozelebe a Visi Imre utcaba szeretne koltozni. Annyi rosszat lehet hallani a 8. keruletrol, ez a kornyek veszelyes?
    Tolem a Baross teren loptak el a penztarcamat, nekem nem volt valami bizalom gerjeszto pl a Baross ter kornyeke. Videkiek vagyunk.

    VálaszTörlés
  39. Sziasztok! én a SOTÉra járok, és nemrég vettünk egy lakást a jázmin utcában. Az utca nagyon szép,csak az a baj,h a szigony utcáról nyílik. Az a rèsz tényleg a legalja,vagy annyira nem,mint ahogy mondjak? Sokat járok későn haza a kalvinrol,de most a király utcában lakom.ezt azon a kornYeken ne nagyon tegyem meg ezek után?úgy hallottam,h rehabilitációs övezet lesz az a rèsz,és le fogjak bontani a házakat,a rossz arcokat meg csepelre próbáljak kiszorítani...ez mennyire igaz?előre is köszönöm a választ, d. 20, l

    VálaszTörlés
  40. Szia!

    Én már régóta nem jártam arra, sajnos nem tudok neked megbízható tanácsot adni.

    VálaszTörlés
  41. Sziasztok!
    csak egy kicsit megijesszek mindenkit .Én 2évig a mátyás térre jártam gimibe oda jártam elsőnek kispestről ,majd a havanna lakótelepről .A két év alatt nem igazán ért atrocitás gondolom ez annak tudható be nem az a fajta vagyok akit kinéznek maguknak az ilyen veszélyes elemek .
    Azonban egy idely a XVIII kerületben lakom ami elég jó környék hírében áll Pestszenlőrinc-Imre kertváros.
    Na velem itt történt hogy,nem is olyan későn 23 óra fele a kerületi rendőrkapitányság melett kért tőlem és a baratomtol egy cigit ,amit nem kapott meg .Kezdődött a szóváltás ...2percel később már 6-an voltak és elég jó súlyba .A helyzet odáig fajult hogy egy éles 9mm -el néztünk farkasszemet (meg a 600kg veszélyes elemmel) Nem viccelek , A KERÜLETI RENDŐRKAPITÁNYSÁGTÓL 20 méterre az út másik oldalán .
    Persze szerencsére a dolgok menete békésebb mederbe folytatódott ,hiszen most is gépelek.
    Ezzel csak annyit akartam érzékeltetni h,a városban bárhol megtámadhatnak , báehool bármi megtörténhet.Persze kissebb az esély rá egy jobb környéken. De senki ne essen abba a hibába h ha átlépi a gázosabb kerületek határait, akkor uttánna mint aki atombunkerbe ért teljesen megfeletkezik ezekről a dolgokról . Mindig mindenhol résen kell lenni!

    (Egyébként ez csak egy kirívó eset nagyonjókörnyék Lőrinc és nagyon szeretem ne legyenek rossz véleményetek róla de tényleg.
    A másik nem vagyok fegyver szakértő de egy valódi maroklőfegyvert felismerek , és bár nem sült el amiből teljes bizonyossággal kijelenthetném h nem csak h igazi de éles volt . A minimális fegyverismereteim alapján simán lehetett éles .Szerencsére ez nem derült ki!)

    Mindenkinek biztonságos utazást kívánok szép fővárosunkban ami tényleg szép!És mégegyszer mindig figyelni kell,de azért senki ne legyen paranoiás az még veszélyesebb önmagára nézve mintha Gucci ruhában Iphonnal a nyakban sétálna be szobat éjfélkor mondjuk a gubacsi úton lévő kis mellékutcába ahol a lányok és felvigyázoik "dolgoznak"!

    VálaszTörlés
  42. Én sokat jártam a Boráros téren, este is, az aluljáróban is, eddig nem volt semmi probléma. Mondjuk teljesen tudatlanul mentem arra, akkor költöztem Pestre, meg sem fordult a fejemben hogy rossz környék. Persze mindig odafigyeltem, voltak kéregetők, néha hajléktalanok, de ahogy lehetett elkerültem őket.
    Most a Práter utcába szeretnék költözni egy panellakásba, nem sok jót hallottam róla...tényleg annyira rossz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyjából az PPKE-ITK-ig rendben van, lassan jön helyre a környék(Práter-Szigony sarka), utánna viszont nem árt vigyázni.

      Törlés
  43. Helló!

    Több kérdésem is lenne. A 7. kerület Hernád utca milyen környék? A 4. kerület Berzeviczky Gergely utca illetve a Perényi Zsigmond utcáról tudna valaki valamit mondani? A 13. kerületnek melyik részére nem szabad költözni? Én úgy hallottam, hogy a Szabolcs utca és környéke nem legjobb, de ha valaki fel tudná sorolni, melyik részeit érdemes még elkerülni, mind a 13. mind a 4. kerületnek, megköszönném.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A 7. kerület is olyan kb mint a Boráros. Nappal nem kell semmitől tartani, ugyan néha elég hangosak a buckalakók, de nem ugrálnak, és a rendőrség mostanában a 7-8-9 kerületekben mászkálnak elég aktívan szerencsére. Este meg vagy légy elővigyázatos, vagy ne mászkálj. Az ördög nem alszik.

      Törlés
  44. Sziasztok!

    Én konkrétan a Bakáts téren lakom, ez a Nehru Part melletti tér, a templomnál (Boráros tér közelében 1-2 utcára). Igazi attrocitás még nem volt, de azért ehhez hozzájárul a magabiztos fellépés is, és persze hogy viperával sétálok este... Nem fordulok meg ha látok egy csapatot felém jönni, jó érzés ha vipera van a zsebedben. Nem keresik a bajt, én sem, elmegyünk egymás mellett szépen, de azért a kezem olyankor rajta van a viperán, ha esetleg szükség van rá, ne kelljen keresni, értitek hogy értem. :) Nem mondanám veszélyes környéknek, még este sem, de én azt vallom, és ezt minden páromnak szoktam mondani, nők egyedül sehol ne mászkáljanak este, vagy ha ELKERÜLHETETLEN, akkor vegyenek egy gass pray-t. Nem drága, és nem a táskában kell tartani. A táskában nem véd meg. Legyen zsebben, és ha olyan alakokat láttok, nem kell szégyellni, fogd meg, attól bajod nem lehet. Ha viccből megijeszt, hiszen ez olyan humoros dolog, nemde?:)... akkor maximum lefújod, aztán legközelebb kétszer is meggondolja mit csinál. Én személy szerint a hölgyeknek inkább a nappali közlekedést javaslom, de a rendőri jelenlét azért már észrevehető, mint ahogy a Keleti pu környékén is. Kevesebb a balhé, ott is laktam annó.

    VálaszTörlés
  45. Sziasztok! Par nap mulva a Danko utcaba koltozunk a parommal,tudom hogy nem a legbiztonsagosabb kornyek...szeretnenk tudni hogy mire erdemes figyelni,es hogy tudjuk elkerulni az esetleges konfliktusokat.Ha kerhetem olyan valaki irjon aki a kornyeken lakik.Nagyon koszonom

    VálaszTörlés
  46. Sziasztok, Dolgozó útról tud valaki valamit esetleg a környékéről? 18Éves lány vagyok és szeptemberben költöznék fel, nyolcadikon laknék!
    Valaki? Köszönöm a segítséget!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt a lakótelepet Rendessytelepnek hívják. Arról semmi rosszat nem hallottam eddig, egyik volt barátnőm mellette lakik a Lakatostelepen, nekem pár hónapig, ameddig arra jártam ott sem volt bajom. Az 50-es villamoson esténként legyél kicsit óvatosabb, és a Havannán ne mászkálj, ha nem muszáj, és akkor minden rendben lesz.

      Törlés
  47. Sztyopa, még régebben ígértem egy részletesebb elemzést erről a környékről, csak teljesen kiment a fejemből. Lenne még rá igény?

    VálaszTörlés
  48. Sziasztok! Én és két egyetemista lány a Kőris utca Orczy úthoz közeli részén fogunk albérletet kivenni. Tudnátok adni némi infót a környékről? Mennyire élhető ez a rész? Segítséget előre is köszönjük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem igazán ajánlom. Ma a Szigony utcában egy cigány majdnem belémbaszta a kést, mert nem adtam neki cigit. Az még nem is annyira a dzsungel mélye.

      Törlés
  49. Szigony utcáról tudna valaki egy részletes leírást adni? Olvastam negatív beszámolókat de általában több évesek, javult valamit a helyzet? Térfigyelők, rendőrők? Mikre kell különösen figyelni? Blahát melyik útvonalon érdemesebb megközelíteni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Klinikáktól menet egyetemre a Szigony utcában egy cigány majdnem belémvágta a kést, mert cigit kért tőlem, én pedig közöltem vele, hogy nem dohányzom. Szóval, ameddig nem lesz kés a Corvin-Práter project, aminek a lényege, hogy ledózerolják a sok romos cigányputrit az Üllői út-Práter utca-Szigony utca háromszögben, addig érdemi javulást nem látok. Térfigyelőket nem figyeltem, rendőrt elég ritkán látni. Blahát szerencsésebb a 4-6-ossal, meg a 7-es buszcsaláddal az Astoria irányából megközelíteni, 28-as villamossal a legrosszabb. Az arra egy ghetto!

      Törlés
  50. Sziasztok!
    Valaki tudna segíteni, hogy a VIII. kerületben a Kenyérmező utca milyen, valamint Csepelen az Ady Endre utca? Szeptembertől költözünk fel, most állunk az albérlet kivétele előtt. (2 lány)

    VálaszTörlés
  51. Basszus. 8. kerületbe ne vegyél ki albit! Én egyszer mentem este a szigonyon ugyancsak egyetem miatt, elég is volt. Semmi zűr nem volt, de kb. minden második ház lakatlan, bármelyikből rád ronthat egy horda. 28as vilamosról pedig elég annyit tudni, hogy csak benézel a népszínház utcába és már lejön, hogy kb. mire kell számítanod. Csupa büdös ember sok "cserediák", arabok, szóval tényleg egy gettó. De ha ti oda akartok költözni hajrá. Nézheted a páncélzatokat a vaterán :D

    VálaszTörlés
  52. Sziasztok!
    József Attila lakótelep+Aszódi lakótelep jelent veszélyt 25 körüli lánynak? Merre ne járjon? Mi tudtok a ferencvárosi vasuti alúljáróról? Érdemes az Ecseri útról 181-essel közlekedni inkább a Gyáli út felé, vagy Népliget, 1-es villamos+aluljáró a biztonságos megközelítés. Lakás a Merényi kórház mellett van.
    Köszi előre is

    VálaszTörlés
  53. Kérlek segítsetek,a Fiumei út mennyire biztonságos,albérletet szeretnék ott kivenni.Köszönöm a segítséget!

    VálaszTörlés
  54. Sziasztok!Corvin Plázából eljutni Mária utcai szemklinikához délelőtt gyalogosan mennyire gázos?(Futó Nap Pál utcákon)

    VálaszTörlés
  55. Helló! Délelőtt nem hiszem, hogy az lenne. A Futó utca-Nap utca használatánál még talán jobb, ha átmész a plázán, ki a Corvin mozi előtt, a Corvin-sétány metrómegállónál meg a zebrán a körúton, onnan Pál utca.

    VálaszTörlés
  56. Egyébként érdekes környék (ott dolgozom). Amikor odakerültünk, nem rajongtunk az ötletért, aztán kellemesen csalódtam, a negyed meg kimondottan érdekfeszítő. Kevés helyen látni két utcán belül teljesen felújított házakat, vadonatúj épületeket, panelkockákat, némileg leromlott épületeket és klasszikus gettóházakat.

    Biztonságilag semmi érdekes nem történt, bár egyszer két napon belül szólított le két olyan arc, akiből semmi jót nem néztem ki, de mindkettő eltisztult. Nappal a jó megfigyelők nyilván meglátják a rosszabb arcokat, de még a kis utcákban sem volt soha gondom. Éjszaka meg nem kísérletezem.

    Éjszakai tippek a Futó utca környékére: az új építésű irodaház/lakóházkomplexum jól jött, egyrészt lett élet, másrészt kamerák is vannak. A Ringier irodaházában állandó a portaszolgálat, ha baj van (a pláza Futó utcai bejáratától jobbra, a Práter utca felé, van csengő, ha nincs ott az őr). Nem merek megesküdni rá, de szerintem a plázától balra eső irodaházban, no meg a szállodában is kell, hogy legyen. A pláza éjjel átjárható, biztonsági őrök vannak (ha nem is mindig szem előtt).

    A környékbeli utcák:
    KÖRÚTTAL PÁRHUZAMOS (körúttól távolodó sorrend)
    -> Kisfaludy u.: Engem meglepett, hogy a rendőrségi térkép alapján volt 3 rablás és 1 személy elleni erőszak a Nap utca és a Baross utca közé eső részen, ennyire nem tűnik zorallnak. Mondjuk felesleges használni.
    -> Vajdahunyad u.: Elég lepukkant, ehhez képest a bűnügyi térkép alig jelez cselekményt, azt is a hajléktalanszállónál, ami nem annyira meglepő. Az utca kinézetén igen sokat javított a Bo18 Hotel, ami ugyebár szükség esetén mentőövként is jól jöhet. A bűnügyi statisztikája jobb, mint a többi környékbeli utcának.
    -> Futó u.: a legszebben rehabilitált rész, drága lakások, pláza, étterem, szerkesztőség, hotel, van itt minden... Egyben tán a legbiztonságosabb utca is (a plázában nyilván figyelni kell).
    -> Nagy Templom utca: max. akkor használom, ha a Grundon van dolgom (de ez leginkább azért van, mert semmihez nem esik nekem útba)
    -> Leonardo da Vinci utca: használd inkább a körút felé eső utcákat.

    KÖRÚTRÓL NYÍLIK (Üllői úttal párhuzamos)
    -> Práter u.: A Futó utcáig teljesen rendben van (és érdemes megnézni egy gyönyörű szecessziós házat :) ), onnan romlik, az online bűnügyi térkép is látványosan mutatja ezt.
    -> Nap u.: a Futó utcáig nyugis, onnan rosszabb. Érdemes megnézni a Vajdahunyad utcai sarkon álló épületet, golyónyomok tömkelege a házon az '56-os örökség részeként.
    -> Kis Stáció u.: én szoktam időnként (és nappal) használni, de egy önvédelmi blogon nem fogom propagálni a használatát, mert értelmetlen (kis utca, sok takarással) - inkább menj ki a Baross utcáig.
    -> Tömő u.: klasszikusan lepukkant Józsefváros-feeling. Nincs rossz tapasztalatom, de amikor éjszaka dolgom volt arra, nagyon nem tetszett (úgy se, hogy nem egyedül voltam). Lerobbant házak, kapualjak, foghíjtelek, a Klinikák hátsó épületei. Inkább kerülni. Főleg éjszaka, mert nincs díszkivilágítás.

    A Szigony utcán túlra nem igazán járok.

    Az Üllői meg a körút itteni szakasza olyan, amilyen. Nem feltétlenül szép, nappal rendben van, este meg érdemes figyelni egy kicsit. Az Üllőinél jobb alternatíva éjszaka a pláza használata átjárónak. Ha nem akar valaki a Corvin közben mozit kerülni (ami éjszaka teljesen érthető), akkor ki lehet menni az Üllői útra a Kisfaludy utcán, pár méter.

    Corvin-negyed (ex Ferenc körút) metrómegálló: Az aluljárót sosem szerettem itt, nem is lesz a kedvencem. Csövesek, drogosok (a múltkor csak pislogtam egy nagyon fiatal lányon, aki egy férfival hevert egy matracon, teljesen kiütve), illegál árusok. Ha találkozótok van, ne az aluljáróba beszéljétek meg, hanem mondjuk a Corvin mozi elé. Vannak felszíni zebrák, használjátok azokat. A ferencvárosi oldalon egy nagyon sötét árkád van - amióta újra megnyílt a zöldséges, és van egy éjszakai szórakozóhely, van benne élet, de megszoktam, hogy az út mellett haladva kikerülöm.

    VálaszTörlés
  57. Adtok nekem egy linket erről a bűnügyi térképről? Engem is érdekelne, de nem találom sehol.

    VálaszTörlés
  58. Sziasztok!

    Szerintetek milyen környék a József Attila lakótelep? Nem sokára szeretnénk lakást venni, és van most egy jelöltünk a Csengettyű utca és a Napfény u. sarkánál. Szerintetek nincs sok sötét alak arrafelé?
    Hosszútávra tervezünk és nem szeretnénk rossz környékre költözni.

    Előre is köszönöm a válaszokat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Az utóbbi időben állítólag sokat javult a környék, és a József Attilát nem szokták problémás környékként említeni. Szerintem menjetek el, nézzétek meg a terepet, mi is így választunk lakást a párommal.

      Törlés
    2. Köszönöm a választ!
      Elmentünk megnézni, és nekünk nem tűnik rossz környéknek.:)

      Törlés
    3. Megvettétek végül? Nagyon közel lakom, ha kell segítség, szóljatok :)

      Törlés
  59. Sziasztok!
    Pofátlan lakótárs miatt költözésre kényszerülök a párommal. Kinéztünk pár lakást, érdeklődnék a környékről.
    1. VII. kerületen belül: Rózsa utca, Murányi utca, Szinva utca (Sokat utaztam a Keletiből/be, és soha nem feltételeztem, hogy rossz környék, csak mióta olvastam itt a blogon)
    2. IX. kerület Haller utca (Soroksári felőli vége)
    Mit tudtok mondani?
    A párom nem az a tipikus nagydarab férfiember, de szerencsére én sem vagyok egy törékeny virágszál.
    Sokat járunk a 7-es buszokkal, metrókkal, 4-6-ossal, de nem élünk igazán éjszakai életet, (moziba hetente 1-2 alkalommal, néha vacsorázni) de azért persze előfordulhat, hogy elmegyünk 1-2 hajnalig tartó buliba.
    Nagyon megköszönném, ha segítenétek, persze mi is elmegyünk majd terepszemlére.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Rózsa utca nagyon kafa! közel a keleti és a körút is, sok az éjjel nappali meg a jó kocsmák a király utcán, ott lakott 2 évig a legjobb cimborám, sokat jártam hozzá, csak ajánlani tudom. Sőt, a rózsa király sarkán van a kedvenc éttermem is :D

      Törlés
  60. Sziasztok!
    Párommal költöznénk a Leonardo Da Vinci utcába decembertől. Az üllői úthoz nagyon közel van a lakás, kb. a 3. háztömb onnan.
    Mi a véleményetek a környékről? Bevállalható, ha csak az üllői út felől közelítjük meg?
    Jártunk arra délután 6-7 fele (már sötétben) a párommal, nem tűnt annyira veszélyes környéknek.

    Köszönöm válaszaitokat!

    A.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetemista cimboráim laknak a Leonardoban, kb 3 éve még nagyon tré volt, azóta állítólag sokat javult a helyzet :) Én kijjebb lakok a Diószeghyben, nap mint nap látom a Davincit mert átutazom mellette, szerintem bevállalható ha nem vagytok nagyon finnyásak :)

      Törlés
    2. Én a Práter utcában lakok a Leonardo mellett közvetlen szerintem nem vészes a környék, sőt eddig a körúton laktam a Blaha és a Rákóczi között hát ott nem igazán szerettem kijárni itt este is kimegyek :)

      Törlés
  61. Sziasztok! Lakást szeretnénk venni, mint fiatal pályakezdők és találtunk egy tökéletes kis otthont a Nefelejcs utcán (VII.ker.) Kicsit elriasztott ez a cikk :) Javult valamit a helyzet vagy még most is nagyon gázos környék? Nincs remény, hogy a 4-es metró elkészültével eltakarítják onnan a mocskot? Köszönöm előre is!

    VálaszTörlés
  62. Tömény ökörségeket ír a poszt. A klinikáknál lakom, most gondolkodom a Szigonyba költözésen. Cigányok akadnak, hangosan, és mocskos a szájuk (5-6 éveseknél is minden második szó a geci, viszont a patyolatfehér jólszituált orvostanhallgatókról - szemben van az egyetem - ugyanezt lehet elmondani).
    A Nefelejcset én nem ajánlom. Veszélyesnek nem veszélyes, de ha a Rákóczi felől jössz be, az összehányt utcák, és a tömény húgyszag garantált. Kicsit olyan érzés, mintha egy pöcegödörbe mennél haza. :)

    VálaszTörlés
  63. Sziasztok!
    Először is frankó a honlap, jók az infók!
    Másodszor szintén lakásnézőben barátnővel együtt költöznénk, tudna esetleg valaki véleményt mondani a következő két környékről:
    - Ferenc tér, körúthoz közel?
    - 6-ik Szinyei Merse utca?
    Előre is köszi!

    VálaszTörlés
  64. Sziasztok! Először is: nagyon jó a blog, sok hasznos információt kaptam! Kérdésem viszont az, hogy mi a véleményetek/tapasztalatotok a Kiss József-Bezerédi utca sarkáról? Elvileg közelebb van a Rákóczi úthoz, mint a Nefelejtshez, csakhát nem szeretnénk pofára esni... Előre is köszönöm a válaszokat! :)

    VálaszTörlés
  65. Sziasztok. Lakást szeretnék venni a Baross utcában a Muzsikus Cigányok terénél. Mi a vélemênyetek? Mennyire veszélyes ez a része a VIII. Kerületnek?

    VálaszTörlés
  66. Bocsi a névtelen hozzászólásért. Több emberhez szólnék? Hogy jut még bárkinek eszébe lakást venni/bérelni a nyolcban? Itt születtem Budapesten, itt is élek majdnem harminc éve, de a különböző projektek nem sokat javítottak a kerületen. Vannak tűrhetőbb részei - Palotanegyed, Tisztviselőtelep - de a nagy egészet nézve az egész kerület gáz. Ugyanez elmondható a legtöbb belső kerületről, továbbá a külsők közül a 20. és a 21. kerület feltétlenül kerülendő. Centrumhoz közel költözni? Pesten ezzel megveszed magadnak a cigányokat és a lepattant utcákat is, persze nem az 5. kerületre gondolok. Azt javaslom mindenkinek, aki vidékiként költözik Budapestre, hogy nézzen körül a 16. kerületben, annak minden pontja viszonylag vállalható, nézze meg a 14., a 17. és a 18. kerület tűrhetőbb részeit, ill. Újpestnek (4. ker.) a kertvárosi részét! Felejtsétek el nagy ívben 6., 7., 8., 9., stb. kerületeket. A kerület rossz híre nem a véletlen műve.

    VálaszTörlés
  67. Olvasói levél a Metropol újság március 31-ei számából

    "Rablás fényes nappal
    Március 21-én Budapesten, a Boráros téri lépcsőn lefelé jövet, hirtelen mozdulattal kirántották a nyakamból az aranyláncomat. Három férfit láttam elrohanni, s bár többen a segítségemre siettek, sajnos a rablókat nem tudták utolérni. Tudom, hogy a láncom már nem lesz meg, de szeretném felhívni a hölgyek figyelmét, hogy az értékeikre jobban figyeljenek, fényes nappal is megtörténnek ilyen és hasonló rablások."

    Vigyázzatok az ilyen helyzetekben a hősies segítségnyújtással, mert könnyen beleszaladhattok egy késbe!

    VálaszTörlés
  68. Heló, nyártól költőznék Budapestre! A XI. kerület milyen hely? Kelenföld belső része, Bocskai - Bartók út, Feneketlen tó környékéről valaki tudna információt nyújtani? XIII. kerület mely részei vállalhatóak? Városliget környéke? Dózsa György út? (22 éves srác vagyok, lakást szeretnék bérelni az említett környékeken)

    VálaszTörlés
  69. sziasztok! lakást szeretnénk bérelni a barátnőimmel az üllői úton, a ludovika térrel szemben. nagyon para a tér? sok a hajléktalan?
    korábban a keletinél laktunk, a garay utca elején, ott tele volt csövessel, de nem ért minket attrocitás szerencsére..
    éjszaka nem nagyon mennénk sehova, nappal ugye nem annyira rossz a helyzet?

    VálaszTörlés
  70. Sziasztok! Dembinszky u. Hernád u. milyen környék?

    VálaszTörlés
  71. Sziasztok! Budapesten a Gát utcába költözünk 4en (Haller utca felöli végébe), mik a tapasztalatok? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a része talán kultúráltabb, mint az eleje, jelenleg 3 putribb házat újítanak fel, ezáltal a lakosság is nagyjából ki fog cserélődni, szóval nem a régi, de még van mit javuljon a környék:)

      Törlés
    2. Így legyen! Barátnőm is ideköltözik, inkább őt féltem, nem magamat. Én már itt vagyok, egyelőre az időszakos hangzavaron kívül nem tapasztaltam semmit (bár 1 hét alatt nem is igazán lehet). A ház amúgy új építésű és pontosan a Gát-Márton sarkán van...

      Törlés
  72. 9.ik keruletbe semmi para nincs szerintem velem soha semmi nem tortent és 21 éve itt vagyok :"D

    VálaszTörlés
  73. Sziasztok!
    Én a 8. kerületben, a Palotanegyedben lakoma körúthoz közeli gutenberg téren már 6 éve. Sosa semmi gáz nem volt. Esténként, főleg péntek, szombat ugyan hangoskodnak a téren, de inkább fiatalok, és nem a dakoták. Nem is szoktam látni a környékünkön rossz arcuakat. Azt mondjuk hozzá kell tenni, hogy mi nem vagyunk bulizósak, így éjszaka, éjjel nem szoktunk gyalog mászkálni az utcán, általában taxival jövünk haza, ha már késő van. De azért volt néhányszor olyan, hogy este későn egyedül jöttem haza gyalog, és semmi nem volt, hozzám se szóltak. Szerintem a véletlenen kívül azért több dolog közrejátszik abban, ha valakit megtámadnak. Először is akár tetszik, akár nem van olyan, hogy áldozat típus. Nincs róla konkrét leírás, de ránézel és látod, hogy az a fajta, akibe tuti belekötnek. Másodszor, nem kell kihívnunk magunk ellen a sorsot. Gondolok itt első sorban a lányokra, akik esetleg kicsit kihívóbban öltözködnek. Harmadszor pedig ha rágörcsölsz arra, hogy csak nehogy megtámadjanak, akkor tuti megtámadnak. Ha úgy mész végig egy gázos zsakaszon, hogy eszedbe sem jut, hogy baj történhet, akkor nem is fog. Persze kivételek itt is vannak, csak a nagy átlagot írom le. fiataloknak annyi tanács, hogy inkább csoportosan mászkáljanak, kísérjék haza a lányokat, vagy menjenek taxival ha megtehetik, vagy aludjanak barátnál/barátnőnél ha sokáig tart a buli. Ezzel máris sokat tesznek azért, hogy ne érje őket atrocitás. Egyébként szerintem az szokta szidni a nyóckert, aki még sosem lakott ott. Barátaink a lujza utcában laknak. Na attól a helytől nekem is feláll a hátamon a szőr, és még nappal sem mernék ott közlekedni. Ők viszont haláli nyugalommal élnek ott. a lány is sokat mászkál az utcán egyedül, este is. Még egyszer sem kötöttek bele.

    VálaszTörlés
  74. Sziasztok! Orczy út mennyire veszélyes környék? Nagyon jó albérletet találtunk jó árban, de azért érdekelne, hogy milyen a környék. Köszi a segítséget!

    VálaszTörlés
  75. Diószegi: a nyócker kétirányú zsákutcája
    http://www.lokal.hu/2016-10-dioszegi-a-nyocker-ketiranyu-zsakutcaja/

    VálaszTörlés
  76. A józsefvárosi aluljáróban szúrt meg egy férfit
    http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/a-jozsefvarosi-aluljaroban-szurt-meg-egy-ferfit

    VálaszTörlés
  77. Nap utcáról annyit hogy talán a futó utca keresztezésétől romlik még tovább.Bár az addigi rész se jó.Vártam hogy kiérjek onnan minél előbb a körutra olyan mintha egy másik világba záródnál.Illetve a corvin aluljárónál mintha mögöttem tántorgott volna le egy drogos kicsit siettem.

    VálaszTörlés