2009. 11. 10.

Külsős olvasói levél 2.

Az alábbi levelet a BKV Figyelő blogról másolom be, ezen a linken találjátok az eredeti bejegyzést: http://bkvfigyelo.blog.hu/2009/11/10/kotekedtek_a_lannyal_majd_tobbszor_szajon_utottek

"Tisztelt BKV!

Azt szeretném megtudni, hogy ma 18:30 körül a 33.-as számú buszon Budafok felé az Újbuda Center előtt leszálló lányomat a buszon bántalmazó - arcul ütő 2 cigány lányról készült-e felvétel? Lányom szerint azon a buszon van kamera.

Amikor felszállt a buszra, a lányok körülvették, beszorították az ülésbe, és kötekedés után többször szájon ütötték. Ő a neveltetése miatt nem alacsonyodott le hozzájuk, de ezt többen szótlanul, és tettek nélkül nézték. Mindezt több utas láthatta, de csak egy frissen felszálló fiatalember volt olyan tisztességes, hogy ismeretlenül is leszállt vele a buszról, és gyalog elkísérte a következő megállóig, hogy onnan tovább tudjon hazafelé utazni. Én ide mentem elé kocsival, mert teljesen kiborult a megaláztatástól.

Ha van felvétel, elkérhetem-e, mert szeretnék feljelentést tenni. Garázdaság, és rablási kísérlet is történt, hiszen a táskáját is erővel kellett visszavennie a támadóitól.Mindez több ember szeme láttára történt ma este. Kérem válaszukat e-mail címemre. Ugyanezt a leírást elküldtem a BRFK e-mail címére is mint bejelentést.

Tisztelettel: XY"

Amit ezzel kapcsolatban fontosnak érzek megemlíteni:
- soha nem tudhatod, hogy mikor történik meg veled a baj
- általában csapatostul támadnak (min. 2 fő), egyedül csak ritkán lépnek akcióba, akkor is csak indokolt esetben
- még a jónak mondott környékeken is megtörténhet a baj (bár a tapasztalatok, és a beszámolók szerint Újbuda is egyre gázosabb hely)
- jobbára magunkra számíthatunk; nagyon ritkán van, hogy valaki a segítségünkre siet
- szerintem az üggyel kapcsolatban nem fog történni semmi: ha bemennek a rendőrségre, akkor pár órán át várhatnak, majd felveszik az adatokat, és rövidúton lezárják a nyomozást
- ja, és a BKV ha veszi a fáradságot, hogy reagáljon a levélre, akkor egy sablon szöveget fognak küldeni


Vigyázzatok magatokra!

2 megjegyzés:

  1. Hello!

    Nem lesz semmi... hogy miért nem?
    Mert ugyanúgy ahogy az átlagemberek nem törődtek a kislánnyal úgy egy BKV sem fog.
    A hősök ideje lejárt, és senki nem kockáztatja a saját testi épségét sem még kis cafkákkal szemben sem, mert vagy félnek, vagy leszarják. Tudják nagyon jól, hogy habár megtették mit megkövetel a becsület, csak veszíthenek az ügyön. Vagy rásütik, hogy rasszista, vagy egy későbbi időpontban napokkal később az a két kis csitri fog rámutani a védelmezőre, hogy "nézd Józsika .. ő volt az" Ezt a kockázatot nem vállalja senki. Hogy ez jó e vagy sem, azt nem tudom. Ha a becsületes ember szemével nézzük, akkor minden féle képpen rossz! Ki kell állni a másikért, ha látjuk, hogy az egy áldozat. Ebben az esetben a kislány egyértelmüen áldozat volt. "Egészségügyi" szempontból meg nem szabad belefolyni, még ha a szive szakad meg az embernek hogy ezt mint tétlen szemlélőként kell végignéznie.
    Mindenki döntse el magában...
    Segítenék egy kislánynak amikor két roma származású lány bántalmazza és alázza meg, vagy nem?
    Persze sokmindent meghatároz a helyzet a helyszín és a környezet, valamint a környezet szereplői. Nem tudom, nem voltam ott, de magam részéről segítettem volna neki, és szégyenletes, hogy csak egy ember állt ki EBBEN A HELYZETBEN!
    Én sem vagyok szent, ha a történet úgy hangzana, hogy 5 huszonéves lökdösött egy tizenéves fiút, akkor lehet, hoy én is meghúznám magam, hacsak azt nem látom, hogy mások nem szólalnak fel a dolog ellen.
    De addig itt ebben a helyzetben, buszon, vonalon, városban, országban NEM LESZ VÁLTOZÁS AMÍG NEM FOGNAK ÖSSZE AZ EMBEREK, ÉS ÁLLNAK KI AZ ÁLDOZAT MELLETT!!!!
    Ez nem valami jobbikos kampányszöveg, ez nem uszítás, sem valami radikális hablaty, ez a tisztességet megkövetelő ember lekiismeretének hangja. SZERINTEM!!
    Morálisan kéne változni és ha egy busznyi tömegre szűkítjük a kört, akkor nem egy embernek, hanem mindnek. Egységesen. Ha vakaki ezt olvassa, és netán felbuzdúlna benne a Magyar Virtus, és feltett szándékává fogadná, hogy ő márpedig minden esetben kiáll az áldozat mellett, akkor azt kell mondanom, hogy ne tedd. Nem csinálsz rossz dolgot, csak ne tedd, mert magad maradsz..összeverve, vagy szurkálva a busz padlóján, és mindenki ugyanúgy fog utazni tovább mintha semmi sem történt volna.
    A hősök ideje lejárt...de az összefogásé nem...

    VálaszTörlés
  2. A kamera csak akkor működik és készít felvételeket, ha a kislány támad meg két cigánylányt.

    VálaszTörlés