2012. 06. 07.

Off: széljegyzetként

Fontosnak tartom megemlíteni, hogy nem csak a médiából érdemes tájékozódni. Nagyon fontos, hogy az ismerősök, a tágabb környezet beszámolóit is meghallgassuk. Ha az ember csak a saját tapasztalatainak hisz, előfordulhat, hogy kevésbé megalapozott, "korlátolt" véleményt alakít ki. Például, ha valaki csak reggel 8-8:30 és 18:00-18:30 között közlekedik egy helyen, más véleményt alakít ki, mint aki éjjel 2-kor is arra jár. Ezért érdemes odafigyelni, hogy mit mondanak a szavahihető ismerősök. 
Például, nem régen az egyik ismerősömet a Blahán próbálták kizsebelni; a másik (női) ismerősömet pedig Angyalföldön, a Fiastyúk utcánál próbálták megerőszakolni. Szerencsére mindketten meg tudták magukat védeni, és nem történt komolyabba baj. 
Vagy például az Oktogon és környékét én laza helynek tartom, de ennek ellenére megtörtént, hogy egy turista házaspárt az Andrássy úton pakoltatott ki két "veszélyes elem". Sőt, egy jó barátomat is megpróbálták kipakoltatni, de mivel a srác miskolci, meg volt a kellő rutinja az ilyen helyzetek kezelésére :)

Ez a blog arról szólt a kezdetekben, hogy az összegyűjtött tapasztalatot megosszam másokkal, hogy elkerülhetőek legyenek a gázos szituációk, vagy ha már megtörtént a baj, akkor legyen némi helyismerete vagy rálátása az áldozatnak. A blogban szereplő helyek nem polgárháborús övezetek, ahol bármi megtörténhet és csak az ököljog van érvényben.
A legtöbb "helyszín elemzés" már nem felel meg az akkori állapotoknak, Budapest közbiztonsága javulni látszik, természetesen, még mindig vannak olyan helyek, ahol érdemes figyelni, de a legtöbb hely normális. Elővigyázatossággal meg lehet előzni bajt. 


Vigyázzatok magatokra! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése