2018. 11. 15.

Villámposzt: Run-a-way

Sajnos az elmúlt időszakban nem volt időm foglalkozni a bloggal és új bejegyzést írni (cserébe hamarosan megjelenik az önvédelmemmel foglalkozó könyvem, de erről kicsit később), viszont nem tudok elmenni Makai Viktória esete mellett.


Sajnálatos eset, ami Viktóriával történt és örvendetes, hogy látszólag fel tudja dolgozni a történteket. Az is pozitív, hogy megpróbál segíteni a többi emberen a "Run-a-way" kampányával, csak az a baj, hogy rosszul. Gond az, hogy olyan tanácsot ad, ami nála sem vált be: nem tudott elfutni. Sajnos,  egy önvédelmi helyzetet elég sok alkalommal nem lehet azzal megoldani, ha elfutsz.


Azért külön fekete pont jár Viktóriának, hogy valamelyik nyilatkozatában hülyeségnek tartotta a gázspray-t, mert a sima háztartási spray-vel is szemen tudja fújni magát. Gratulálok, hogy a saját biztonsága érdekében nem járt utána alaposabban a dolgoknak, ugyanis a gázspray-k fejkialakítása pont olyan, hogy csak úgy tudod lenyomni a szórófejet, hogy az a támadási irányba nézzen. Ha Viktória kicsit is foglalkozik a dologgal és elhiszi, hogy vele is történhet baj (mint ahogy történt is), akkor jobban felkészül. (Persze, ezzel lehet vitatkozni, hogy egy váratlan támadásra nem lehet felkészülni, én azonban azon a véleményen vagyok, hogy ha Viktória felkészültebben jár el éjjel futni, akkor a történet máshogyan végződött volna.)
Mindazon által dicséretes, hogy Viktória nem tört meg, hanem tovább lépett. Ez a helyes mentalitás, látszik, hogy lélekben (is) erős nő.
 


És akkor egy kis önreklám, remélhetőleg még idén megjelenik az önvédelemmel foglalkozó könyvem (címe: Ne legyél áldozat! - Önvédelmi útmutató), ebben végig veszem a szerintem fontos önvédelmi vonatkozású témákat. A blogon olvasható tanácsoknál bővebb és részletesebb információkat olvashattok benne.
Ízelítőül a tartalomjegyzék:

Bevezető
„Szégyen a futás, de hasznos.”?
Az otthon védelme
Előzetes felkészülés
Gyakorlat a mindennapokban
Megelőzéstől a harcig
Támadások fajtái
Támadás előjelei
Preventív támadás
Harc
Drogos támadások
Női önvédelem
Ha már megtörtént a baj
Bűnöző típusok
Támadók
Terrortámadások az önvédelem tükrében
Stílusok és önvédelem
Kés elleni önvédelem
A tanulásról
Az önvédelmi eszközökről
Önvédelmi eszközök
Improvizatív önvédelmi eszközök
Gyakorlatok
Fizikai felkészülés
A jog és az önvédelem
Közbelépés és segítségnyújtás
Ajánlott olvasmányok
Ajánlott olvasmányok mellé
Frissítés:
Megjelent a könyvem az Underground Kiadó gondozásában, itt tudjátok megrendelni: http://undergroundbolt.hu/ne-legyel-aldozat





Vigyázzatok magatokra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése