2009. 05. 25.

Árpád-híd

A bejegyzésben leírtak már nem valósak, egy korábbi állapotot mutatnak be. Az idő elteltével már változott a környék, a különböző intézkedések hatására változott a hely közbiztonsága is.

Az aktuális állapotokról például ezen az oldalon tudsz informálódni: http://otthonterkep.hu/?s=elado&o=osszbun&lat=47.454094290400015&lng=19.388809204101562&z=11


Árpád-híd és környéke

Ez a terület egy forgalmas csomópont, és itt is ajánlatos figyelmesebben vizslatni a környezetünket. Itt verődik össze, Angyalföld, Újpest, és Békásmegyer „színe-java”.
A metro aluljáróról röviden: sokszor látni „gyanús elemeket”. Jobbik esetben virágot, zoknit, övet, egyéb biz-bazt árulnak, de nagyon sokszor összeverődnek a „nemkívánatos elemek” is. Estefelé láthatják őket a metro szinten, az aluljáróban grasszálni őket. A szutykos, kéregetős undormány is, és a lehúzós-keménykedős helyibaszszájba is megtalálható a metro szint (mindkét) aluljárójában. Ha elhagyták az aluljárót, utána sem szabad lazítani, mert a felszínen is vannak veszélyes zónák (erről később).
Sok veszélyes elemet vonz még az Árpád-hídnál található Volánbusz végállomás is. A végállomás be/kijáratánál érdemes figyelni a csomagokra, tárcákra, telefonokra (stb.) és egymásra is.
Ha már az utcán tartózkodnak, akkor se lazítsunk. A József Attila színház mögötti területen, a panelházak között elég sok olyan elem fordul meg (vagy éppen ott lakik) akik adott esetben veszélyesek lehetnek az átlagemberre, ha nem feltétlenül szükséges, ne sétafikáljank arra.
Az Árpád-híd, pesti hídfőjének északi oldalán, a panelházsor peremén látható játszóterek szintén kerülendő zónák. Általában suli után (helyett) itt gyűlnek össze, a sokszor agresszív fiatalok (sokuk még nincsenek büntethető korban…). Esténként pedig itt szoktak piálni, szivornyázni (szívni), ebből kifolyólag veszélyesebbek, mint alapból. Ha nem szükséges, itt se grasszáljanak.
A környék kis utcái szintén nem olyan biztonságosak, a panelházakban sok olyan család él, amelyek tagjai veszélyesek a társadalomra.
A buszmegállókban sem lehet lazítani, mert itt is előfordulnak a „nemkívánatos elemek”, számítsunk arra, hogy valamelyik buszmegálló szélfogójában egy ilyen társulat vert tanyát.
Az 1-es villamoson elég nagy gyakorisággal történik lehúzás (rablás). Ha ezen a villamoson utaznak, lehetőség szerint halkítsák le a mobilt (vagy legalábbis ne „villogjanak” vele), én azt tanácsolom, hogy még a fülhallgatót is vegyék ki a fülükből (nem csak akkor, ha az 1-es villamoson utaznak, hanem általában), ha esetleg van valamilyen önvédelmi eszközünk, akkor azt ellenőrizzük. A villamoson mindig többedmagukkal szállnak rá az emberre.
Ha elhagyták az Árpád-híd környékét, még mindig nem szabad fellélegezni, mert vonzáskörzetében is sok kellemetlenség érhet minket: pl. a Béke térnél hasonló a helyzet.

Külön bejegyzésben nem szándékoztam kitérni a Gyöngyösi útra (metromegálló), ezért ezt most jellemezném:
A Gyöngyösi út szintén nem olyan nagyon nyugis hely, a Duna Pláza sok olyan elemet vonz, akik nem tudják hogyan eltölteni az idejüket, míg más iskolában, vagy dolgozni van. A kórháztól befelé (keletre, a Dunával ellentétes irányban), ahol a paneles lakóházak vannak, szintén figyeljenek oda.


Cikk:

http://hvg.hu/itthon/20090420_keseles_a_buszon.aspx


Késelés egy buszon Angyalföldön

2009. április 20. 22:08 Utolsó módosítás:2009. április 20. 22:10

Besétált egy közeli kórházba az a fiatalember, akit egy autóbuszon szúrtak meg Angyalföldön, a Gyöngyösi utcai megállóban - mondta el Sagyibó Melinda, a BRFK sajtóügyeletese hétfőn az MTI-nek.

Egy háromtagú társaság és egy fiatal férfi közötti szóváltásához riasztották a rendőröket, de az erőszakig fajult vita egyetlen résztvevőjét sem találták a helyszínen. A késsel megszúrt sértett súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel jelentkezett az egyik közeli kórházban. Pár órával később pedig három tizenéves fiút állítottak elő a rendőrök; már megkezdődött kihallgatásuk, amelynek célja, hogy tisztázzák szerepüket a szurkálásban - mondta a sajtóügyeletes.

MTI



Vigyázzatok magatokra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése