2009. 10. 09.

Elemzés 2

Újabb fejlemény:

http://index.hu/bulvar/2009/10/08/kes_volt_a_foiskolas_tamadoinal/

Kés volt a főiskolás támadóinál

·Független Hírügynökség
2009. október 8., csütörtök 21:49

A rendőrség nyilvánosságra hozta a térfigyelő kamerák felvételeit, amelyek alapján elfogták a szeptember végén a VIII. kerületben megvert főiskolás támadóit. A felvételeken az is látszik, hogy a rasszista bűncselekménnyel gyanúsított támadók egyikénél kés is volt.

Nyilvánosságra hozta a rendőrség a Józsefvárosi diák megtámadásáról készített felvételeket, ezekből az is látszik, hogy kés volt a támadóknál. Szerdán derült ki, hogy még szeptember 23-án a VIII. kerületi Tavaszmező utcában romák a rendőrség szerint magyar etnikai hovatartozása miatt megvertek egy iskolába tartó főiskolás diákot.
A Budapesti Műszaki Főiskola villamosmérnök hallgatójának többször durván beszóltak, majd amikor el akart menekülni, ütni kezdték. Végül a bántalmazottnak sikerült elmenekülnie a támadói elől, és berohant a főiskola Tavaszmező utcai kollégiumába.
A rendőrség a térfigyelő kamerák képei alapján öt támadót elfogott. A
felvételeken [1] látszik, hogy a támadók a főiskola ajtajáig követték a megvert diákot, és tovább kiabáltak az épület előtt. A térfigyelő kamera felvételein az is látszik, hogy egyikük egy több mint húsz centiméteres kést tart a kezében.
A rendőrség elmondta, hogy a támadók végig szidalmazták a fiatalembert magyar etnikai hovatartozása miatt, többször késsel fenyegették. Emiatt közösség tagja elleni erőszak miatt indult ellenük eljárás, már előzetesben vannak. A diák nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
Az RTL híradója szerint a támadókra sok panasz érkezett korábban is: törmelékkel dobálták, köpködték a főiskolára igyekvőket és a többi járókelőt is.


Észrevételek:
Mint látható, nem feltétlen azért kötnek az emberbe, mert kell a pénze/telefonja stb. Elég ha arra mész, és kész a baj.

Ha meg tudjátok nézni a felvételt (http://www.rtlhirek.hu/video/71903) akkor láthatjátok, hogy hogyan tartják a kést. Azért hívom fel erre a figyelmet, mert ez egy nagyon sunyi, és nagyon veszélyes késtartás. Szinte lehetetlen kivédeni, és nagyon súlyos (halálos) sérüléseket okoz(hatnak vele).
Próbáljuk meg úgy nézni a támadót/támadókat, hogy lássuk a kezüket, lábukat. Tudom, hogy ez gyakran lehetetlen, mert körbe állnak, de azért törekedjünk rá.

Kérdés:
„Az RTL híradója szerint a támadókra sok panasz érkezett korábban is: törmelékkel dobálták, köpködték a főiskolára igyekvőket és a többi járókelőt is.”
Ha több panasz is érkezett, miért nem csináltak semmit? Komolyan meg kellett várni, hogy majdnem egy újabb tragédia világítson rá a (súlyos) problémára?
Miért nem tesz senki semmit?


Vigyázzatok magatokra!

4 megjegyzés:

  1. itt bővebben tárgyalják:
    http://vastagbor.blog.hu/2009/10/09/tavaszmezo_utcat_keruljuk

    VálaszTörlés
  2. A kérdésre válaszolva...
    Azért nem tesznek semmit mert félnek az emberek. Ha nincs összefogás, ha nem érzik azt az elkövetők, hogy ebből bajuk lehet, és senki nem áll ki a másik mellett, addig itt csak a bajból fogunk tanulni, vagy talán még abból sem. El vannak pofátlanodva, és tudják, hogy senki nem mer szólni nekik, mert ha szól az ember, akkor nincs sem törvény, sem hatóság, ami megvédené a felszólalót a haragjuktól. Én nem egy órát hallgattam végig abban az épületben, BMF-es vagyok, és ez nem egy új dolog, régóta volt, van és szerintem lesz is ott ilyen támadás..."bekostolás"
    Meg kell békélni a gondolattal...
    EGYEDÜL VAGY...MINDENHÓL!!!!
    És persze ebből a kommentből sem fog tanulni senki. Minden megy tovább...

    VálaszTörlés
  3. Most ez önvédelmi oldal? Vagy usszító?

    VálaszTörlés
  4. Kedves Névtelen, ez most egy őszinte kérdés, vagy provokáció? :)

    Szerintem azért különbséget lehet tenni egy úszító, és egy önvédelmi oldal között. Vagy nem? Rosszul látom?

    Esetleg uszításnak minősül, ha felhívom a figyelmet arra, hogy hol vigyázz magadra?

    Nem is értem... ki ellen uszítana az oldal? Pont arról van szó a legtöbb bejegyzésben, hogy hogyan kerüld el a balhés helyzeteket...


    A gyengébbek kedvéért: ez NEM egy USZÍTÓ OLDAL, hanem EZ egy ÖNVÉDELMI BLOG.

    VálaszTörlés