2009. 10. 30.

Levél

Az alábbi levelet Magyarország rendőr főkapitányának, Dr. Bencze József r.altábornagynak küldtem, mert szeretném, ha egy hiteles, hozzáértő választ kapnék. Arra kértem a főkapitányt, hogy november 30.-ig küldje el válaszát.
Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a válasz, mert úgy tapasztalom, hogy a bűnösöknek több joguk van, mint magának az áldozatnak. Arról nem is beszélve, hogy nem kellőképpen bűnhődnek a bűnösök. Ettől jobban nem szeretnék belemászni a témába, mert igyekszem a honlap apolitikus beállítottságát megőrizni.

Tehát a levél:

"Tisztelt Dr. Bencze József r.altábornagy!

A http://www.hovane.blogspot.com/ szerzőjeként szeretném a segítségét kérni.

A fent említett blog önvédelemmel foglalkozik; olyan tanácsokat ad az oldal, amik segítenek megelőzni, hogy az ember bűncselekmények áldozata legyen, valamint igyekszik tudatos környezet figyelésre tanítani az olvasókat. A bejegyzések többségében a különböző környékeken előforduló veszélyekre hívja fel a figyelmet.

Az olvasók korrekt tájékoztatása érdekében azt szeretném kérdezni, hogy mit tud ajánlani az oldal látogatóinak, mivel tudják magukat megvédeni? (Mert meg kell magát, és az értékeit védenie; ha ezt nem teszi, és az első felszólításra / fenyegetésnek engedve átadja az értékeit, vagy enged az erőszaknak, akkor az áldozatot senki sem kárpótolja. Mi több, az ilyen magatartás további bűncselekményekre biztatja a bűnözőt. Mindezek mellett nem szerencsés arra nevelni az embereket, hogy áldozatok legyenek.)
Mik azok az eszközök, amik teljesen legálisan lehet az embereknél; amiknek a használata miatt nem indul a sértett ellen eljárás?
Mik azok az eszközök, módszerek, lehetőségek, amikkel meg tudják védeni magukat az emberek egy viperával, vagy egy késsel felfegyverzett támadóval/támadókkal szemben? (Sajnos, az előbb említett eszközökkel elkövetett bűncselekmények száma nem csekély.)

Bár tudom, hogy Ön igen elfoglalt ember, de még is arra kérem, hogy válaszlevelét november 30-ig szíveskedjék elküldeni. Válaszát természetesen változtatás nélkül közölni fogom az oldalon.

Köszönettel és üdvözlettel,

Sztyopa"

November 30.-ig lehet a jóslatokat, és a véleményeket komment formájában közzétenni.


Vigyázzatok magatokra!

5 megjegyzés:

  1. Szerintem küldd el neki mégegyszer, mert a hovan.blogspot.com az egy másik, nem is magyar blog. :)

    VálaszTörlés
  2. Ó, basszus! Kösz, hogy szólsz. Ez így cink...
    Hiába, így jár, aki partizán módban, a melóhelyén írja a bloggal kapcsolatos leveleket, bejegyzéseket. :)
    Azért elküldtem neki helyesen is :D

    VálaszTörlés
  3. Nem rossz az ötlet, de szerintem vérciki, hogy:
    - Budapest főkapitányának hívod, amikor ő az országos,
    - határidőt adsz neki és úgy írod alá, hogy Sztyopa,
    - a bejegyzés első mondatja értelmetlen.

    VálaszTörlés
  4. Valóban, elírtam. Köszönöm, hogy szóltál!

    Azért adtam neki határidőt, mert nem szerettem volna 2012-ben választ kapni a levelemre. Azon kívül 30 napjuk van arra, hogy reagáljanak egy ilyen jellegű megkeresésre, szóval nem határidőt adtam neki, hanem emlékeztettem.

    Azért írom alá Sztyopaként, mert nem szeretném, ha tudná a nevemet. Az internet korában a névtelenség igen elterjedt jelenség, és én ki is használom ezt a lehetőséget.

    VálaszTörlés
  5. Ja, és idézném magam:
    "Hiába, így jár, aki partizán módban, a melóhelyén írja a bloggal kapcsolatos leveleket, bejegyzéseket."

    :)

    VálaszTörlés