2010. 03. 18.

Прощай!

Úgy döntöttem, hogy hosszabb időre, vagy véglegesen bezárom az oldalt. Természetesen, ha érkezik egy jó olvasói levél, vagy olyan témát találok, amit érdemes lenne veletek megosztani, az felkerül a blogra.

Az eddig feltöltött írásokat ezután is olvashatjátok. Ha kérdésetek van, akkor azt lehetőségeimhez mérten megválaszolom.

Búcsúzóul összefoglalnám az eddig leírtakat:
Ha teheted, nézz utána, hogy hova fogsz menni. Fontos, hogy megfelelő információval rendelkezz az ismeretlen helyről, mert akkor kevesebb meglepetés érhet, illetve jobban fel tudsz készülni a veszélyes helyzetekre.
Figyelj a környezetedre! Figyelj a változásokra, ügyelj az esetleges veszélyforrásokra. Az utcán ne hallgass MP3 lejátszót, mert elvonhatja a figyelmedet a veszélyről, és emiatt lehet, hogy nem hallod meg az intő jeleket.
Az önvédelmi eszközödet csak akkor használd, ha magabiztosan, biztos kézzel tudod kezelni. Az eszközöd mindig legyen elől, készenlétben, mert bármelyik pillanatban megtámadhatnak.
Soha ne felejtsd el, hogy még a legjobb környéken is bajba kerülhetsz. Mindig légy felkészült!
A legjobb védekezés, ha elkerülöd a bajt. Ezért is figyelj a környezetedre, mert így megelőző lépéseket tudsz tenni azért, hogy kikerüld a veszélyes helyzeteket.
Ameddig csak lehet, próbálj kitérni a támadás, és a harc elől, de ha kell, akkor keményen tedd oda magad! Az a fontos, hogy egyben, vagy a lehető legkevesebb sérüléssel érj haza. Az utcán nincs fair play!
Ne feledd, hogy a támadód sem hülye! Ő sem akar megsérülni, ezért mindent elkövet, hogy sikeres legyen; biztosra fog menni. Tedd félre a romantikus elképzeléseket, és vedd észre a nyers valóságot.
Ne higgy a médiának! A közbiztonság egyre rosszabb, a támadók egyre brutálisabbak, és egyre merészebbek (hovatovább, szemtelenebbek).
Csak magadra számíthatsz. Senki nem fog a segítségedre sietni, ha éles helyzetben vagy.
Az egyik legjobb önvédelmi eszköz a gázspray. Olcsó, könnyen rejthető, jó a stophatása, könnyű pótolni, hamar meg lehet tanulni a kezelését. Ne használj kést, viperát, kalapácsot stb. önvédelmi eszközként!
Fontos, hogy sokat gyakorolj! Nincs mese, és kifogás: eszközzel, és eszköz nélkül is gyakorolni kell!
Ha egyszer bajba kerültél, és rosszul jöttél ki a helyzetből, ne próbálj meg bosszút állni, mert csak magadnak okozol bajt. Igyekezz tanulni a hibákból, és készülj fel a következő helyzetre.

Az oldalt támogató olvasóknak, különösen Picinek ezúton is köszönöm a munkáját és segítségét!

Vigyázzatok magatokra!

2 megjegyzés:

  1. Sajnálom, hogy bezárod az oldalt. Majd jól végigbogarászom az eddigi bejegyzéseid, mert úgy látom hasonló témákról írunk.Ha találok valamit akkor , engedélyeddel én is átveszem a linked beírásával.
    Üdv.: bambusznyárs/ fighter.blog.hu

    VálaszTörlés
  2. tisztelt sztopa.hamar feladtad.kár...benibatschi

    VálaszTörlés