2010. 10. 27.

Késtámadás szimulációk 2

A mai bejegyzésben egy újabb szimulációs videót láthattok.

A tesztekkel azt szeretnénk megmutatni, hogy a különféle eszközök milyen hatékonysággal működnek, valamint arra is ráirányítjuk a figyelmet, hogy a hétköznapi anyagok mennyire ellenállóak ezekkel az eszközökkel szemben. 

A szimuláció során olyan eszközöket használtunk, amik a hétköznapi életben is előfordulnak, illetve könnyű őket beszerezni. A tesztelt felületek pedig a hétköznapi viseletet hivatottak helyettesíteni. Mint a videón is látható, a legtöbb eszköz gond nélkül elérte az emberi húst helyetesítő szivacsot, sőt nem ritkán a műanyag csőig (értsd: csontig) vágott.





Ezzel a videóval arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy ne bízzuk az életünket arra a tévhitre, hogy a ruha megvédhet minket. Láthatjuk, hogy egy laza csapás is csontig hatolhat. 
Továbbra is azt tanácsolom mindenkinek, hogy késsel szemben ne álljon le izmozni, csak akkor ha már nincsen más lehetősége. Ha már arra kényszerültünk, hogy szembe kell szállni a késes támadóval, akkor azt minden esetben valamilyen eszköz segítségével tegyük. Pusztakézzel kevés esélyünk van egy kés ellen, ezért amennyire lehetésges kerüljük el azt, hogy kés ellen kelljen védekeznünk. 

Végezetül még arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy kés elleni önvédelmet csak megfelelő edzőktől, megfelelő klubokban szabad tanulni. Ne bízzuk kóklerek tanításaira az életünket. Mindig gondosan, nagy figyelemmel válasszuk ki az oktatónkat, ellenőrizzük le, hogy az edző valóban hiteles személy-e.


Vigyázzatok magatokra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése