2015. 11. 09.

Határ út újra

Az alábbi eset is a Határ útnál történt, érdemes elolvasni: 

"Megverték és kirabolták a magyar szépségkirálynőt

2015.10.29. 12:20

"Fényes nappal megtámadtak az utcán, megvertek és kiraboltak" - írta a Facebookon a korábban két szervezetnél (WBPF, INBA) is Eb-ezüstérmes fitneszmodell.

Mint az Origónak elmondta, az eset Budapesten a Határ úton történt, nem messze a tűzoltóságtól.
Egy férfi jött velem szembe, egy pofonnal indított, majd a telefonomért nyúlt - éppen az édesanyámmal beszéltem -, de én szorítottam, nem adtam. Rángatott, dulakodtunk, és tudtam, hogy el fogja venni a mobilom, de addig nem adtam, amíg meg nem tudtam nézni jól az arcát, hogy később felismerjem."

A 2008-ban Miss Hungary-győztes szépségkirálynő az eset után kergetni kezdte a férfit, akit egy rendszám nélküli Fiat Puntóban vártak, így el tudott menekülni.

Polgár Ildikó szerint nem egyedi esetről lehet szó, a férfi ellen feljelentést tett.

A rendőrség eljárást indított

Az Origo megkeresésére a BRFK az alábbiakról adott tájékoztatást: "2015. október 28-án 14 óra 30 perc körüli időben ismeretlen elkövető a XIX., Üllői úton bántalmazott egy nőt, majd mobiltelefonját elvette. Az ismeretlen elkövető a helyszínről egy rá várakozó, rendszám nélküli gépjárműbe szállt be, amellyel elmenekült. A BRFK rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen."

"Az arcomon szenvedtem sérülést, fáj a karom, és ma is remegve ébredtem. De már annyi energiát és pénzt belefektettem a szombati Eb-indulásomra, hogy nincs semmi, ami megállíthatna. Ezért este útra kelek Bolognába, ahol a két ezüstérmem után szeretnék egy még jobb eredményt elérni. Bár a történtek után most annak is örülhetek, hogy egyáltalán részt tudok venni rajta."



Ebben az esetben mik a számunkra fontos tanulságok?

1) Ha a körülmények olyanok, akkor bárhol-bármikor történhet bűncselekmény, akár fényes nappal is. Egy kis egészséges paranoia nem árt. 

2) Sok támadás hirtelen, váratlanul ér minket, ezt nem lehet kivédeni, csak az esélyét csökkenteni. Nagyon fontos, hogy a támadás megtörténte után azonnal kapcsoljunk és cselekedjünk. Fontos, hogy kitörjünk a dermedtségből, ne fagyjunk le. 

3) A támadók sokszor nem egyedül "dolgoznak", ha megtámadnak minket mindig próbáljuk szemmel tartani a környezetünket. Soha ne feltételezzük, hogy a támadó egyedül van, mert kellemetlen meglepetésekben lehet részünk. 

4) Ildikót sokkolta a támadás, nem tudta egyből feldolgozni az őt ért támadást (ami természetes - időbe kerül a lelki felépülés is), de éli tovább az életét. Nagyon fontos, hogy egy támadást követően lelkileg is feldolgozzuk a történteket, levonjuk a megfelelő tanulságot és tovább lépjünk. Nem szabad hagyni, hogy uralkodjunk rajtunk az a rossz érzés, amit a támadás kiváltott belőlünk. Ha kell, forduljunk szakembehez (főleg nemi erőszak vagy hasonló durva esetben), ne szégyelljünk  segítséget kérni. 


+1 Van még egy vetülete ennek az esetnek, amire felhívnám a figyelmet: fontos, hogy küzdjünk, hogy megvédjük magunkat és az érdekeinket! De vegyük azt figyelembe, hogy az életünk mindennél fontosabb, ezért csak addig védjünk egy pótolható dolgot, amíg nem az életünk a tét. 
Ez egy nagyon árnyalt kérdés, hamarosan, egy másik bejegyzésben fogok erről bővebben írni. 



Vigyázzatok magatokra!


Ha minden igaz, Polgár Ildikó 2. és 4. helyezést ért el két különböző kategóriában bajnokságban (European Championship INBA)


1 megjegyzés:

  1. A barátomat tegnap rabolta ki egy taxis és haverjai. A Kökinél szállt be, a taxiállomáson, elvitték valahova, ott kötözködtek vele, péppé verték,és elvették mindenét, az egész fizetését. Aki tud valamit, értesítsen, mert nem hiszem, hogy kiderül valami. És jól gondoljátok meg, beszálltok-e egy taxiba.

    VálaszTörlés