2016. 08. 09.

Terrortámadások az önvédelem tükrében

A mai bejegyzésnek nem félelem és pánikkeltés a célja, pusztán szeretném felhívni a figyelmet egy lehetséges problémára és annak megelőzésére.


Magyarországon, Budapesten eddig sem volt ismeretlen a késsel és egyéb (hideg)fegyverekkel elkövetett támadások. Ezek rendszerint vagyonszerzés céljából történtek vagy a támadó és az áldozat közötti konfliktus miatt. Időnként halhattunk olyan támadásról is, ami azért következett be, mert a támadó(akár bizonyos szerek hatására, akár azok nélkül) nem volt beszámítható. Ezen támadások valamennyire kiszámíthatóak voltak, valamilyen szinten ezekre fel lehetett készülni. A késsel történő fenyegetéseket meg lehetett előzni a veszélyes környékek elkerülésével, vagy a már kialakult helyzete fel meg lehetett oldani az értékek átadásával. Az elmebetegeken és a szétcsúszott drogosokon általában lehet látni, hogy nem stimmel velük valami, ezért ki lehet őket kerülni.
Most viszont egyre jobban terjed egy másik típusú támadási forma, ami nem látható előre és nem lehet rá előre felkészülni: a névlegesen vallási célból elkövetett terrortámadások.

Miért veszélyesek ezek a támadások?
Sajnos, az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy nem csak robbanószerrel és lőfegyverekkel követnek el terrorcselekményeket, hanem késsel, baltával stb. támadnak az ártatlanokra. Ilyen volt a wurzburgi támadás vagy a londoni metróban történt késelés vagy a Rouenben történt kivégzés is (de a palesztinok is rengeteg késsel törtnő támadást hajtottak végre Izraelben 2015 év végén). Ezeket fegyvereket könnyen be lehet szerezni és borzasztó pusztítást lehet végezni, amíg a rendőrség vagy a katonaság reagál. Vagyis, ha egy terrorista gondol egyet, akkor könnyen, gyorsan megtudja vásárolni azt a fegyvert, amivel később hatékonyan tud gyilkolni.

Ezek a (terror)támadások váratlanul következnek be, olyan forgalmas helyen, ahol az ember biztonságban érzi magát. Fényes nappal, a város egyik legforgalmasabb helyén, ahol annyi szemtanú van, egy átlag bűnöző nem fog fegyverrel támadni, mert nagy a lebukás veszélye. A terroristának viszont pont a tömeg a célpontja, hogy minél több ártatlan embert tudjon megsebesíteni, minél nyilvánosabban és sokkolóbban.

A motivációja sem elégíthető ki sérülés (halál) mentesen, mert a terrorista ölni akar. Őt nem érdekli a pénzed, a telefonod, ő az életedet akarja. Sokkolni és megfélemlíteni akarja a lakosságot, ezt pedig úgy érheti el, ha minél több embert öl meg minél kegyetlenebbül.
A terroristákat általában nem lehet külső jegyek alapján felismerni, csak amikor már késő.


Mit lehet tenni, hogy egy javítsuk a túlélési esélyeinket egy ilyen helyzetben?
Ha robbantanak, akkor a robbanás után orvosi segítséget kell kérni, utána elhúzni a helyről, amilyen gyorsan csak lehet, mert így biztosítjuk a helyet a kiérkező profi segítségnek (mentő, tűzoltó, rendőr stb.). Másrészt azért kell elhagyni a robbantás helyszínét, mert előszokott az fordulni, hogy a második bombát akkor robbantják, amikor az első robbanás helyszínén ott vannak a szakemberek és a bámészkodók.

Ha lőfegyverrel történik a támadás, akkor a legjobb, ha valamilyen biztonságos helyen csöndben meglapulunk. Telefont kikapcsolni és mozdulatlanul várni, hogy ártalmatlanítsák a támadót. Fontos, ha vége van a támadásnak, akkor lassan(!) felemelt kézzel jöjjünk elő. Erre azért van szükség, hogy a területet megtisztító kommandósok ne nézzenek bennünket támadónak.
Mivel nem vagyok terror elhárítási szakértő, ezek a tanácsok általános tanácsok.
A TEK kiadott egy összefoglalót a foci EB-re utazó magyaroknak, abból lehet még tájékozódni: http://www.tek.gov.hu/pdf/A_TEK_ajanlasai_a_labdarugo_EB-re_utazok_szamara.pdf

Hidegfegyveres (kés, balta) támadás esetén csak akkor szálljunk szembe a támadóval, ha szükséges vagy ezzel életeket menthetünk.
Lehetőség szerint mi is használjunk valamilyen eszközt, ami javíthatja az esélyünket. Ez lehet saját önvédelmi eszközünk (pl. vipera) vagy bármilyen nálunk lévő tárgy, pl. hátizsák.
Növeli az esélyünket, ha valamilyen szinten felkészültek vagyunk az eszközös támadások ellen. Ebben nagy segítséget nyújthat a legtöbb önvédelmi képzés (pl. eskrima, krav-maga stb.).


Saját tapasztalat alapján én az ESSC Klub edzéseit ajánlom. Itt az ember az alapoktól tanulja meg az eszközös (bot, kés) és pusztakezes önvédelem alapjait és elveit. Nem vetítenek és nem hitegetnek, itt nem leszel 3 hónap után Rambo (megjegyzem, máshol sem). Életszerű, egyszerű, de működő technikákat tanítanak (a látványos „varázslós” technikákat is el lehet sajátítani, de nem ez a klub fő profilja). Az itt oktatott rendszerek kipróbáltak és beváltak éles helyzetben. Az edzés során nem csak gyakorlati képzésben részesülnek a tanulók, hanem komoly (és fontos) elméleti tudás is kapnak.
Használható és megbízható tudást szorgalomtól és gyakorlástól függően kb. 3 év alatt lehet megszerezni. Ez lehet, hogy elsőre soknak hangzik, de ne felejtsük el, hogy valós és megbízható tudást, rutint nem lehet 1-2 év alatt megszerezni. A bajnokok sem pár év alatt születnek (a szintet persze le lehet vinni, de ez az önvédelem esetében nem szerencsés).

Nem azt mondom, hogy Magyarországon hamarosan lehet számítani a Nyugat-európai városokban történt terrortámadásokra, de látok arra esélyt, hogy a nem túl távoli jövőben fog történni hasonló, ezért javaslom, hogy most kezdjünk el valamilyen önvédelmi edzésre járni. Ennek a tudásnak nem csak a hidegfegyveres terrortámadás esetén látjuk hasznát, hanem bármilyen önvédelmi helyzetben.
Lehet, hogy egész életünkben nem lesz rá szükségünk, csak egyszer, de akkor nagyon.


Vigyázzatok magatokra!67 megjegyzés:

 1. A Magyar csikósoknál, betyároknál használatos "ruhadarab" volt az úgynevezett tüsző, ami egy duplán vett széles öv. Ezt az ing fölött, főleg a hason a test közepén hordták. A szerepe az apróbb zsebek és szütyő tartása mellett a fizikai munka közben a derék és a lágyrészek mereven tartása volt, emellett volt még egy nagyon hasznos funkciója ami a késes, vagy fokosos támadásoknál, nem engedte átszúrni, áthasítani a hasi részt. Én anno beszereztem egy eredeti régi darabot főleg a szépsége kedvéért, de már nagyon sokszor hordtam is. Baromi masszív darab és tényleg jól tartja a hasi részt. És garantáltan nem tudja átszúrni senki, még lendületből sem! :)... Nem azt mondom, hogy újra divatba kell hozni, de hasonló megoldás jó alternatíva lehet a védekezésnél.

  VálaszTörlés
 2. Kanada, Toronto
  Paranoid schizophrenic mentally ill stabbing random people
  https://youtu.be/wSHrcDbaIpw

  Kés ellen a legjobb védekezés a futás!
  Greatest knife defence ever !!!
  https://youtu.be/HDYYIUV8lz4
  (angol nyelvű)

  Ha nem tudsz elfutni kapjál föl egy botot, követ, széket, védekezz a hátizsákoddal! Valami fegyver mindig van a kezed ügyében, csak észre kell venni! Ahogy harcképtelenné válik a támadó FUSS!

  Fuss, Rejtőzz, Harcolj
  https://youtu.be/XAx_yzCNFWo
  Magyar feliratot be lehet kapcsolni a jobb alsó sarokban

  Ezt kell tenni terrortámadás esetén
  http://tv2.hu/musoraink/aktiv/213964_ezt-kell-tenni-terrortamadas-eseten.html

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Persze ezek nagyon jók, de ha annyi egyforintosom lenne ahányszor láttam akkor milliomos lennék. És persze ott van még egy de; mert mivan akkor ha már elkerülhetetlen a szúrás, mert a támadó alattomban és hirtelen támad és pont az volt a célja, hogy megszúrjon? Akkor mit kapsz fel hirtelen? Vagy hogy futsz el. Erre kell felkészülni nem arra, hogy messziről meglátod, hogy elővillantja a pengét!

   Törlés
  2. Ha alattomban történik a támadás, akkor a védekező megszívta, bekapja a szúrást. Jobb esetben csak egyet.
   Váratlan támadásra gyakorlatilag nem tudsz felkészülni (pont ettől váratlan), ha csak nem úgy, hogy ruházat alatt hordasz szúrásálló mellényt.

   Törlés
 3. Buszon raboltak, keresi őket a rendőrség
  https://youtu.be/dJtRRvhRzpc

  KÉSSEL TÁMADTAK A SOFŐRRE
  http://tenyek.hu/tenyek/217058_kessel-tamadtak-a-soforre.html

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Biztonsági fülkét kapnak a BKV-sofőrök
   http://www.mediaklikk.hu/video/hirado-m1-1930-2016-10-04-i-adas/

   41 perc 33-tól

   Az egyik fiú 1 év 6 hónapot, a másik 3 évet kapott

   Törlés
 4. Rendőrkézen a buszon fenyegetőző két férfi
  http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/rendorkezen-a-buszon-fenyegetozo-ket-ferfi

  VálaszTörlés
 5. 4-es metrón balhézó fiatal
  https://youtu.be/3lnO358oSCs

  Vigyázzatok ilyen helyzetekben a hősies segítségnyújtással, nehogy valaki beleszaladjon egy késbe!

  Vigyázzatok magatokra!

  VálaszTörlés
 6. Ne tűrd el, ha zak­lat­nak a bu­szon! Így védd meg magad
  http://ripost.hu/cikk-bkk-tomegkozlekedes-zaklatas-agressziv-vedekezes/

  Idézet a cikkből: "Csak végső esetben zavard meg a sofőrt!"

  Szerintem, ha kell szólj a vezetőnek! Fontos megérteni, ha a vezető nem is csinál semmit, MEGVÁLTOZIK A HELYZET! Nem marad észrevétlen a támadó! De ha tökös vezető van a járművön, tudja hívni a rendőrséget adó-vevőn vagy telefonon.

  Mint mindenben, itt is egyszerűbb, ha megelőzöd a bajt.
  Nézd meg , mire szállsz fel! Ha gyanús vagy erőszakos emberek vannak a járművön, ne szállj fel!
  Ha már fent vagy és akkor szállnak fel menj el minél messzebb, ha kell szállj le!
  Csúcsidőben ez persze könnyebb. Ha óránként jön az éjszakai járat, akkor ezt azért meg kell gondolni!
  Ha a járművön belül kell messzebb menni, ha van rá lehetőség mindig a vezető felé menj, de ez a helyzettől függ.
  Ha az ajtóban állsz meg és felszáll egy részeg, kötözködő csoport, egyből téged találnak meg.

  Vigyázzatok magatokra!

  VálaszTörlés
 7. MEZTELENKEDETT A HÁRMAS METRÓN
  http://tenyek.hu/tenyek/222131_meztelenkedett-a-harmas-metron.html

  Ha az alagútban van a metró és akkor megnyomjátok a vészjelző gombot, ha akkor megállítja a vezető a metrót, az alagútba nem tudnak bejönni a rendőrök (se a mentők, se a tűzoltók, ha ne adj' isten az kell). Inkább tegyétek be a lábatokat az ajtóba, hogy ne tudjon becsukódni, vagy várjátok meg, amíg beér a következő állomásra és integessetek, szóljatok a vezetőnek, hogy hívja rendőrséget.

  Vigyázzatok magatokra!

  VálaszTörlés
 8. Kiraboltak egy Margitszigeten futó fiút
  http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/kiraboltak-egy-margitszigeten-futo-fiut

  A józsefvárosi aluljáróban szúrt meg egy férfit
  http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/a-jozsefvarosi-aluljaroban-szurt-meg-egy-ferfit

  VálaszTörlés
 9. Késsel rabolt az 1-es villamoson
  http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/felhivasok/kessel-rabolt-az-1-es-villamoson

  VálaszTörlés
 10. Sokkolóval próbált meg rabolni
  http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/felhivasok/sokkoloval-probalt-meg-rabolni-videoval

  VálaszTörlés
 11. Megvertek egy villamosvezetőt és két utast a Móricz Zsigmond körtéren
  https://youtu.be/BLJcF_y8QFM

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azonosították az egyik verekedőt a Móricz Zsigmond körtérről
   http://24.hu/belfold/2016/12/17/azonositottak-az-egyik-verekedot-a-moricz-zsigmond-korterrol/

   Törlés
  2. Elfogták a XI. kerületben verekedőket
   http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/elfogtak-a-xi-keruletben-verekedoket

   Törlés
 12. Felvették a kamerák a rablásokat
  http://rtl.hu/rtlklub/hirek/felvettek-a-kamerak-a-rablasokat

  Elfogták az újbudai rablókat
  http://rtl.hu/rtlklub/hirek/elfogtak-az-ujbudai-rablokat

  VálaszTörlés
 13. Gázspray-vel fújta le és megütötte utastársát egy férfi Budapesten, a 7-es buszon
  Feladta magát a garázda – videóval
  http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/feladta-magat-a-garazda-videoval

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Utastársát védte a 7-es buszon gázsprayt használó férfi
   http://www.hirado.hu/2016/12/28/utastarsat-vedte-a-7-es-buszon-gazsprayt-hasznalo-ferfi/

   Törlés
 14. 2017 01 03 Migránsok támadtak egy lányra Szabadkán
  https://youtu.be/QpPczUMBzec

  Vigyázzatok ilyen helyzetekben a hősies segítségnyújtással, nehogy valaki beleszaladjon egy késbe!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Késsel felszerelkezett migránsok támadtak egy szabadkai lányra
   http://www.mediaklikk.hu/video/kessel-felszerelkezett-migransok-tamadtak-egy-szabadkai-lanyra

   Törlés
 15. Női önvédelem gázspray
  Dynamisches Pfefferspray Training
  https://www.youtube.com/watch?v=gFhJxFuTAzM

  VálaszTörlés
 16. Csatatérré változott egy svéd város szilveszter éjjelén (videóval)
  http://www.hirado.hu/2017/01/03/csataterre-valtozott-egy-sved-varos-szilveszter-ejjelen-videoval
  Budapesten ugyanez van szilveszterkor migránsok nélkül, a nyakadba dobálják a petárdát (ami 2005 óta tilos)

  VálaszTörlés
 17. Így bunyózik az ellenőr az utassal a Széll Kálmán téren
  http://bkvfigyelo.24.hu/2017/01/06/igy-bunyozik-az-ellenor-az-utassal-a-szell-kalman-teren-video

  Így dulakodik az ellenőr az utassal a Széll Kálmán téren
  http://indavideo.hu/video/Igy_dulakodik_az_ellenor_az_utassal_a_Szell_Kalman_teren

  Ellenőr verés. 2017
  https://www.youtube.com/watch?v=hbyqtd6ntXk

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ELFOGTÁK A VEREKEDŐ UTAST
   http://tenyek.hu/belfold/227359_elfogtak-a-verekedo-utast.html

   Törlés
 18. Szidalmazták, majd megütötték
  http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/felhivasok/szidalmaztak-majd-megutottek-videoval

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Megverték az utast - keresi őket a rendőrség
   https://www.youtube.com/watch?v=-hz6Tbous2o
   Egy nagyon szakszerű gáncsolást láthatunk.

   Törlés
  2. A 9-es busz és a Combinók a legbalhésabb járatok
   http://budapest.24.hu/2016/07/25/a-9-es-busz-es-a-combinok-a-legbalhesabb-jaratok

   Törlés
  3. Rendőrkézen a garázdák
   http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/rendorkezen-a-garazdak-1

   Törlés
 19. Mechwart liget 2017 01 11
  https://www.youtube.com/watch?v=99YHlCcU_IA

  Aggódtak, hogy megfullad
  http://rtl.hu/rtlklub/hirek/aggodtak-hogy-megfullad

  Verekedés a Jászai Mari téren, 2017.01.15
  https://www.youtube.com/watch?v=3Nf155i5Q18

  Hol van az a videó, hogy mi történt ELŐTTE?

  VálaszTörlés
 20. Egy tanulságos eset, Sydney, Ausztrália
  Socialist tranny violently attacks people with an axe in a 7/11
  https://www.youtube.com/watch?v=DRlcxtF9g-A
  1. Ha valakinél balta (vagy bármilyen fegyver) van, ne menj közel!
  2. Ne fordíts hátat!

  Vigyázzatok magatokra!

  VálaszTörlés
 21. Édesapa! Már egy ideje olvasgatom a blogodat és csak annyi jó tanácsot szeretnék neked adni, hogy keress fel egy jó pszichiátert és kezeltesd a paranoiádat! Szép napot neked!

  VálaszTörlés
 22. Kikapta a sértett kezéből a mobiltelefonját (egy buszon)
  http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/felhivasok/kikapta-a-sertett-kezebol-a-mobiltelefonjat


  Vigyázzatok magatokra!

  VálaszTörlés
 23. Jutalom a lefegyverzőknek
  http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/zsaru-magazin/jutalom-a-lefegyverzoknek

  Vigyázzatok magatokra!

  VálaszTörlés
 24. UNCENSORED: Migrant Gang kicks German Girl down Stairs - Official Berlin Police CCTV Footage
  https://www.youtube.com/watch?v=Zelp2pD3FaE

  VálaszTörlés
 25. Elfogták a buszsofőr támadóját
  http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/elfogtak-a-buszsofor-tamadojat

  Garázdaság miatt keressük – videóval
  http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/felhivasok/garazdasag-miatt-keressuk-videoval-1

  VálaszTörlés
 26. Balhé a Thököly úton
  https://www.youtube.com/watch?v=gu6Z7MTmo0I

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. UTCÁN ŐRJÖNGÖTT ÉS VEREKEDETT A NŐ
   http://tenyek.hu/tenyek/231596_utcan-orjongott-es-verekedett-a-no.html

   Törlés
 27. Gyerekek mellett késelték meg
  http://rtl.hu/rtlklub/hirek/gyerekek-mellett-keseltek-meg

  Hatalmas bunyó egy győri sörözőben
  https://www.youtube.com/watch?v=CXekXJo1nNM

  Balhé : Verekedés Blaha Lujza tér aluljáróban
  https://www.youtube.com/watch?v=UA6tme9pj_w

  VálaszTörlés
 28. Gyilkossággal fenyegetőzött a bliccelő a buszon
  https://www.youtube.com/watch?v=6LxzP3hZQZM

  VálaszTörlés
 29. Felvette a busz kamerája a tolvajt
  http://rtl.hu/rtlklub/hirek/felvette-a-busz-kameraja-a-tolvajt

  Nyaklánckitépőt keresünk
  https://www.youtube.com/watch?v=K1MQhhNm0GA

  EGYETEMI HALLGATÓ TÁMADOTT
  https://tenyek.hu/tenyek/237514_egyetemi-hallgato-tamadott.html

  VálaszTörlés
 30. Az ott lakóknak elegük van a bulinegyedből!
  http://rtl.hu/rtlklub/fokusz/az-ott-lakoknak-eleguk-van-a-bulinegyedbol

  BOTRÁNY A BULINYEGYED MIATT
  https://tenyek.hu/tenyek/239676_botrany-a-bulinyegyed-miatt.html

  SZÍNÉSZ MENTETTE MEG AZ UTASOKAT
  https://tenyek.hu/tenyek/238933_szinesz-mentette-meg-az-utasokat.html

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ÉLHETETLEN A BULINEGYED
   https://tenyek.hu/belfold/242392_elhetetlen-a-bulinegyed.html

   Vendéglátósok tiltakoztak
   http://rtl.hu/rtlklub/hirek/vendeglatosok-tiltakoztak

   Az V. kerületben volt a legtöbb bűntény (2015-ös adat)
   http://rtl.hu/rtlklub/hirek/az-v-keruletben-volt-a-legtobb-bunteny

   Törlés
 31. Rablási kísérlet a Népliget megállóban
  https://www.youtube.com/watch?v=4yXEU_dS9Ks

  VálaszTörlés
 32. Tanácsok terrortámadás esetére
  http://rtl.hu/rtlklub/hirek/tanacsok-terrortamadas-esetere

  VálaszTörlés
 33. RETTEGÉSBEN TARTJÁK A KÖRNYÉKET
  https://tenyek.hu/tenyek/242058_rettegesben-tartjak-a-kornyeket.html

  900 FORINTÉRT KÉSELT ÉS VEREKEDETT
  https://tenyek.hu/tenyek/242055_900-forintert-keselt-es-verekedett.html
  Kamera rögzítette a támadást
  http://rtl.hu/rtlklub/hirek/kamera-rogzitette-a-tamadast

  SAVBA ÜLT A BKV-BUSZON
  https://tenyek.hu/tenyek/242056_savba-ult-a-bkv-buszon.html

  Brutálisan megverte az eladót
  http://rtl.hu/rtlklub/hirek/brutalisan-megverte-az-eladot

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. SAV VOLT AZ ÜLÉSEN: Még mindig fájdalmas a mozgás
   http://rtl.hu/rtlklub/hirek/sav-volt-az-ulesen-meg-mindig-fajdalmas-a-mozgas

   Sav égette meg az utast a BKV-n?
   http://rtl.hu/rtlklub/hirek/sav-egette-meg-az-utast-a-bkv-n

   Törlés
  2. Palackban vitt savat a buszra
   http://rtl.hu/rtlklub/hirek/palackban-vitt-savat-a-buszra

   Feladta magát a "savas támadó"
   http://rtl.hu/most/hirek/rtl-hirado-esti-kiadas-2017-10-04
   18 perc 42-től

   Törlés
 34. Rendőrök lepték el az 1-es villamos vonalát
  https://mno.hu/belfold/rendorok-leptek-el-az-1-es-villamos-vonalat-2413973

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Félnek az emberek, mert mindennapos a randalírozás
   (Soha nem látott nyugalom)
   http://rtl.hu/rtlklub/hirek/felnek-az-emberek-mert-mindennapos-a-randalirozas

   Törlés
  2. Most van a dzsúdó világbajnokság az Arénában, azért van annyi rendőr. Ha erősítés kell, jönnek a dzsúdósok és ledzsúdóznak mindenkit!

   Törlés
  3. 88 elfogás a Hős utcában
   https://tenyek.hu/tenyek/242484_88-elfogas-a-hos-utcaban.html

   Törlés
 35. Párma, Olaszország
  PARMA, IMMIGRATO FA A BOTTE CON L'AUTISTA DELL 'AUTOBUS !!
  https://www.youtube.com/watch?v=k88L_3fbacE

  Parma-Aggressione autista Tep: la versione dei ragazzi
  https://www.youtube.com/watch?v=X_2nkyT4nKY

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Eközben egy másik olasz buszon...
   Muslim kid attacking Italian bus driver. (Press 1 to never forget)
   https://www.youtube.com/watch?v=6MGtr2qilh4

   Törlés
 36. Hatalmas változás Magyarország legdurvább nyomortelepén
  https://www.youtube.com/watch?v=O9XOtJ3hM_4

  Maga sem tudta Márió, mit adott el varázspor néven
  http://index.hu/belfold/2017/09/06/maga_sem_tudta_mario_mit_adott_el_varazspor_neven

  Tűz után vették észre az áramlopást
  https://tenyek.hu/tenyek/243027_tuz-utan-vettek-eszre-az-aramlopast.html

  Eltűntek az egyenruhások, kirajzottak a drogosok a Hős utcából
  https://mno.hu/belfold/eltuntek-az-egyenruhasok-kirajzottak-a-drogosok-a-hos-utcabol-2415717

  A Hős utca "másik oldala"
  https://www.youtube.com/watch?v=XniSaVj1vnw

  Sokkoló: dizájnerdrog hatása alatt voltak a villamosmegállóban a fiatalok
  http://rtl.hu/rtlklub/hirek/sokkolo-dizajnerdrog-hatasa-alatt-voltak-a-villamosmegalloban-a-fiatalok

  Fetrengtek és ordítottak a drogtól
  https://tenyek.hu/tenyek/243771_fetrengtek-es-orditottak-a-drogtol.html

  Földön rángatozó fiatalok az 1-es villamos megállójában (FELKAVARÓ)
  https://www.youtube.com/watch?v=-jQnoRp6XDw

  VálaszTörlés
 37. Savas támadás Londonban
  http://hu.euronews.com/2017/09/24/savas-tamadas-londonban

  Megvakult a savas támadásban
  https://tenyek.hu/kulfold/234233_megvakult-a-savas-tamadasban.html

  Futók kapták el a rablót
  http://rtl.hu/rtlklub/hirek/futok-kaptak-el-a-rablot

  Vigyázzatok ilyen helyzetekben a hősies segítségnyújtással, nehogy valaki beleszaladjon egy késbe!

  Vigyázzatok magatokra!

  VálaszTörlés
 38. Közelről lőtte fejbe sógorát
  http://rtl.hu/rtlklub/hirek/kozelrol-lotte-fejbe-sogorat

  Lelőtte és megverte sógorát
  https://tenyek.hu/tenyek/245949_lelotte-es-megverte-sogorat.html

  Pokoli állapotok uralkodnak az Astoria aluljáróban
  http://index.hu/belfold/budapest/2017/10/06/pokoli_allapotok_uralkodnak_az_astoria_aluljaroban/

  VálaszTörlés
 39. TÁMADÁS A MARGITSZIGETEN: A sötétben úgy tűnt, kard van nála
  http://rtl.hu/rtlklub/hirek/tamadas-a-margitszigeten-a-sotetben-ugy-tunt-kard-van-nala
  Sötétben támadt a futóra
  http://rtl.hu/rtlklub/hirek/sotetben-tamadt-a-futora

  Nem cigizhetett a trolin, ezért rátámadt a sofőrre
  http://www.borsonline.hu/aktualis/nem-cigizhetett-a-trolin-ezert-ratamadt-a-soforre/142709

  VálaszTörlés
 40. Gördeszkával támadt az őrjöngő
  https://tenyek.hu/krimi/249731_gordeszkaval-tamadt-az-orjongo.html

  15 évesek törték el az állkapcsát
  https://tenyek.hu/belfold/252575_15-evesek-tortek-el-az-allkapcsat.html

  Leütötte a rendőrt a részeg turista
  https://tenyek.hu/belfold/253528_leutotte-a-rendort-a-reszeg-turista.html

  Kifosztás a villamosmegállóban
  https://www.youtube.com/watch?v=WjWZkPfmqL0

  Kabátot loptak, felvétel készült róluk
  https://www.youtube.com/watch?v=U-X__S8_ET4

  Telefont lopott, keressük
  https://www.youtube.com/watch?v=4WOJf6Knz2Y

  Pár perc alatt elfogták a kifosztót
  https://www.youtube.com/watch?v=DVyQze8UA68

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Cigit és 2000 forintot raboltak
   http://rtl.hu/rtlklub/hirek/cigit-es-2000-forintot-raboltak

   Törlés
 41. Kifosztott egy kilenc éves kisfiút
  https://tenyek.hu/belfold/221295_kifosztott-egy-kilenc-eves-kisfiut.html

  Egyre több a savas támadás Londonban
  http://rtl.hu/rtlklub/hirek/egyre-tobb-a-savas-tamadas-londonban

  VálaszTörlés
 42. Dühöngő utasok terrorizálnak másokat
  https://tenyek.hu/tenyek/254586_duhongo-utasok-terrorizalnak-masokat.html

  16 éves lányra támadt a szatír
  https://tenyek.hu/tenyek/254589_16-eves-lanyra-tamadt-a-szatir.html

  VálaszTörlés
 43. Ismerős mesélte, hogy látott zsebtolvajt az egyik aluljáróban. A lépcsőn felfelé menők mögé lopakodott és belenyúlt a táskájukba.

  Vigyázzatok magatokra!

  VálaszTörlés
 44. A Hős utcai probléma nem szűnt meg, átalakult
  https://www.youtube.com/watch?v=Iq319KCeU0Q
  új helyek: Pillangó park, Kőbánya alsó

  Vigyázzatok magatokra!

  VálaszTörlés
 45. Elkapták a kőbányai szatírt
  http://rtl.hu/rtlklub/hirek/elkaptak-a-kobanyai-szatirt

  Vigyázatok magatokra!

  VálaszTörlés
 46. Tűvel szúrták meg a villamoson
  http://rtl.hu/rtlklub/fokusz/tuvel-szurtak-meg-a-villamoson-retteg-attol-hogy-fertozest-kapott

  https://tenyek.hu/tenyek/269807_tuvel-szurtak-meg-a-villamoson.html

  Halálos is lehet az emberek közönye
  https://tenyek.hu/tenyek/269477_halalos-is-lehet-az-emberek-kozonye.html

  Mielőtt felszálltok a villamosra, nézzétek meg, kik vannak fent. Ha már fent vagytok, nézzétek meg, kik szállnak fel. Ha kábítószeresek szállnak fel, mindig nézzétek meg mi van a kezükben (kés?, tű?). Ha kell tartsátok magatok előtt a táskátokat, hátizsákotokat. Ha baj van, pajzsnak tudjátok használni.

  Hátizsákos önvédelem
  School Bag vs Knife - Self Defense
  https://www.youtube.com/watch?v=3hgE7vcZIzI
  tanulság: FUSS EL, AMÍG TUDSZ! Lehet, hogy később már nem lesz rá alkalom, főleg ha jönnek a társai még hatan!

  Vigyázzatok magatokra!

  VálaszTörlés
 47. RTL Klub Hős utca
  http://rtl.hu/rtlklub/hazonkivul/bejutottunk-a-gettoba-ahol-fillerekert-adjak-veszik-a-varazsdohanyt

  ugyanez a Youtube-on
  https://www.youtube.com/watch?v=QXo1LgO4Yuc

  Hős utca vs.Walking dead (2018.06.13.)
  https://www.youtube.com/watch?v=Ihj6NMlKjBI

  Vigyázzatok magatokra!

  VálaszTörlés