2009. 07. 08.

Tanulság

http://www.origo.hu/itthon/20090708-keseles-tortent-a-budapesti-godor-szorakozohelynel.html

Megszurkáltak egy fiút a Gödörnél

MTI2009. 07. 08., 10:03Utolsó módosítás: 2009. 07. 08., 10:09

Szóváltás után többször is megszúrtak egy 20 éves fiút szerdára virradó éjszaka az V. kerületi Erzsébet tér füves részén, a Gödörnél - közölte Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A fiút a mentők kórházba szállították. A 180 centiméter magas, átlagos testalkatú, kopasz, 20-25 év körüli ismeretlen tettest keresi a rendőrség. Az V. kerületi rendőrkapitányság indított ellene eljárást súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanúja miatt.
Ezt a hírt azért másoltam be, mert szerintem tanulságos.
A cikket elolvasva, milyen következtetéseket vonhatunk le?

- mint azt az előző bejegyzésben írtam, mindig egy bizony készültségi szinten kell tartani magad, mert csak kevés helyen érezheted magad teljes biztonságban
- hiába vagy emberek között, nem jellemző, hogy a segítségedre sietnek; csak te védheted meg saját magad!
- bármelyik pillanatban, egyik percről a másikra kialakulhat egy veszélyes szituáció (amiből nem biztos, hogy jól jössz ki…)
- sokkal kevesebb rendőr van az utcán, mint kellene (hogy miért, és milyen minőségben működnek, azt ne firtassuk; a helyzeten nem változtat)
- hiába vagy jó környéken, nem garantálja semmi, hogy nem kerülsz veszélyes helyzetbe
- gyorsan előkerül(het) a kés
- nem szabad késes ellenféllel szembeszállni, mert te húzod a rövidebbet (felejtsd el azt, amit a filmekben látsz; nem fogsz kivédeni egy késes támadást)


Vigyázzatok magatokra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése