2009. 07. 06.

A tisztánlátás végett

A tisztánlátás végett:
Többen vádolnak azzal, hogy a blog nem más, mint vegytiszta paranoia. Többen mondták, hogy ők az említett környéken járnak/dolgoznak/élnek, és még soha, semmilyen atrocitás nem érte őket. Véleményük szerint, túl parázom a helyzeteket, és a blog nem más, mint egyszerű ijesztgetés, félelemkeltés.
Többen is mondták, hogy a blog szemléletét figyelembe véve, egész Budapesten nem lehetne utazni, mert alig van olyan környék, ahol ne történne valamilyen bűncselekmény. Ha komolyan vennék mindazt, amiket leírtam a bejegyzésekben, akkor egész nap otthon lennének rettegve, bezárkózva.
Szeretném emlékeztetni az akadékoskodó olvasókat, hogy az, aki paranoiás, azt nem biztos, hogy nem üldözik.
Az, hogy nem történt veled semmi, nem azt jelenti, hogy nem is fog!
Ez az oldal azért jött létre, hogy felhívja azokra a környékekre a figyelmet, ahol érdemesebb jobban odafigyelni, mint máshol. Figyelmeztetni kell az embereket, hogy ezeken a helyeken ne villogjanak a telefonukkal, mert könnyen elképzelhető, hogy szájba basszák őket.
Ha nem figyelsz oda a környezetedre, könnyen belesétálhatsz egy kellemetlen szituációba, ahol a legkevesebb, amit elveszíthetsz, az az értékeid.
Ha csak úgy mész a vakvilágba, és belesétálsz egy pofonba, akkor te leszel megsértődve, és állsz majd bambán, hogy téged hogy rabolhattak ki. Azután ott fogod verni az asztalt a rendőrőrsön, hangoztatod, hogy téged kiraboltak, és senki nem védett meg.
Csak te védheted meg saját magad!
Máskülönben kurvára meg fogsz lepődni, ha beléd tolják a kést.
Amit tehetsz a saját, és környezeted védelme érdekében az az, hogy megpróbálod megelőzni, kikerülni a bajt. Állandóan egy bizonyos készültségi szinten vagy, és ha a környezet úgy hozza, akkor egy magasabb szintre fokozod a készültségedet.
Betartod a hozzáértők intelmeit (pl.: Vojislav – www.onvedelem.blog.hu). Elkezdesz gyakorlatban is foglalkozni az önvédelemmel (pl.: eljársz krav-magára).

Nos, remélem, hogy sikerült tisztázni a dolgokat.


Vigyázzatok magatokra!

2 megjegyzés:

  1. jó a blog, csak így tovább, el ne felejtsd frissíteni! kötelezővé kéne tenni az olvasását, főleg hölgyeknek.

    VálaszTörlés
  2. Csak most jutottam el ide... Szerintem nem hülyeség a blog, sőt, jövendőbeli budapesti lakosként örülök, ha kapok infókat arról, hogy merre ne keressek albérletet.:) Nem esne jól, ha valahol jobban bíznék az emberekben mint kellene, és esetleg ezt a csinos kis pofikám bánná. Ismerek olyan pestit, akié már bánta, olyat is, akié több. Tehát szerintem jó, hogy van egy ilyen oldal. :) Ééés még azt a jó öreg bölcsességet szeretném idézni, miszerint: "Jobb félni, mint megijedni!" Amikor kizsebelnek és összeverten fekszel a kórházban, már mindegy és lehet, hogy ha utána olvasol, akkor nem mész arra.... :)

    VálaszTörlés