2009. 07. 27.

Blaha Lujza tér, Népszínház utca

A bejegyzésben leírtak már nem valósak, egy korábbi állapotot mutatnak be. Az idő elteltével már változott a környék, a különböző intézkedések hatására változott a hely közbiztonsága is.

Az aktuális állapotokról például ezen az oldalon tudsz informálódni: http://otthonterkep.hu/?s=elado&o=osszbun&lat=47.454094290400015&lng=19.388809204101562&z=11Blaha Lujza tér, Népszínház utca


Egy kedves Hűséges Olvasónktól, Picitől kaptunk egy nagyon szemléletes, már-már diplomamunkának is beillő leírást a Blaha Lujza térről. A levelet szinte változatlanul közlöm, egy-két képet kivettem. A bejegyzés végén még hozzáfűzök pár gondolatot, de a lényeg az olvasói levélben megtalálható.

Blaha…

Nos, igen … a Blaha … mondhatnám Nyugati 2.
Itt is megtalálható mindaz, ami a Nyugatinál. „elem”, kurvák, csöves, maffiózók, az éjjeli élet minden csodája, akár még nappal is.
Node haladjunk sorról sorra! Mit is kell tudnunk a Blaháról…
· közlekedési csomópont, megközelíthető innen a Keleti, az Astoria, a Rákóczi és a 4-6-os villamossal a Nyugati is metszve az Oktogont. Buszok, villamosok, metró. Könnyen megközelíthető és könnyen könnyű innen eljutni máshová.
· Nagy és nyílt terep ez fontos… mert nem biztos, hogy az a jó hogy mindenhová ellátsz, hanem az hogy mindenhonnan észrevehetnek. Persze elveszel a tömegben, ha nem vagy kirívó, vagy öltözködésedben, vagy viselkedésedben.
· Tényleg Nyugati 2. Veszélyes hely!

A tér:
A tér kisseb parkkal ellátott, pár fa, egy szerintem csúnya szökőkút, és egy marha nagy beton placcal ellátott közeg. Itt rengeteg a csöves!!! Hihetetlenül!!! Nagy átlagban heverésznek, napot lopnak. Még egy dolog, hogy csövesek, de a napon hihetetlen gyorsan be tudnak rúgni, és akkor viszont már nagy a szájuk. Hagyd, hogy mondják a magukét, ne foglalkozz velük, csak annyira hogy azért tartsd szemmel őket, nehogy megtámadjanak. A tér részét képezi még egy parkoló. Hogy fizetős e vagy sem, nem tudom, de nem is ezért mondom. Azért mondom, hogy ha lenne kocsim, és van rá egy mód nem ott parkolnék. A parkoló nem annyira zeg-zugos mint a nyugatinál a felüljáró alatt, ez sokkal nyíltabb. de parkoló…két kocsi között nem vesznek észre… Ha itt vagy, és bajba kerülsz…csapkodd végig a kocsikat, PERSZE, MENEKÜLÉS KÖZBEN!!! a riasztó talán beindul, és az már lármát csap. Ha itt kell felvenned a nyúlcipőt, akkor minden esetben a körúton rohanj. Nem ajánlom a Rákóczy-t, mert kevesebben járnak rajta, és kihaltabb esténként. A körúton vannak éttermek, sörözők, gyros-os, ÉJSZAKAI MEGÁLLÓK! Ha szerencséd van, valaki ott a segítségedre lesz, bár ez naiv feltételezés, de ha még nagyobb mázlid van, elkapsz egy járatot, és ha a sofőr látja, hogy mi a helyzet segíthet neked. itt sok a „ha” és a „talán”, de még midig egy jóval forgalmasabb vonal, mint a Rákóczy. Menekülhetné az aluljáróba, mert ott sok elágazódás van, és a lehetőségek tárháza lehet számodra, csak itt egy a baj. Szoktak lenni rendőrök, de ritkán, nagyon kihalt tud lenni, és lehet, hogy még nagyobb slamasztikába kerülsz odalent, mert ott sokkal több veszély leshet rád. Ha minden féle képen ide akarsz menni és még nincs túl késő ahhoz hogy a metró még járjon, akkor irány a metro security. Persze könnyen mondom, hogy a körúton, de hogy jutsz oda…na igen…ez kemény dió. Ha a téren ér atrocitás, akkor csak a József körút bal oldala az, ami gyorsan és kevés zebrán való átkeléssel jár. egy kis kép a menekülő utakról:


1. Amit az előbb is mondtam…kevés átkelés
2. ez rizikósabb…ugyanis a térről nincs zebra a túloldalra csak jóval lennebb a Rákóczy-n, vagy az aluljáró. Ezt csak akkor, ha nincs gépjárműforgalom! Abba az irányba található egy kiülős szórakozó hely nem messze a saroktól, tovább pedig a túloldalon egy igen nívós és nagyon szép hotel…csak hát ezzel az a baj ugye, hogy a túloldalon van. azért nem mondom azt hogy rögtön a térről egyenesen a vele sréhen lévő sarokra menjetek, mert ez a kereszteződés marha nagy, és elég egy kocsi hogy elüssön, de ha egyszerre csak a Rákóczy-n mész át, és majdan a körúton leredukálod a gázolások esélyét. Ha már eljutottál oda hogy átérsz a túloldalra a térről, és ráfordulsz a körútra onnan már meglátod a hotelt…az éjjel-nappal nyitva van, és elég csicsás ahhoz, hogy védjék azt…szerintem egy biztos pont. ha mégsem hozná úgy a helyzet hogy át tudsz kelni, akkor válaszd az 1-t.
3. Itt át kell kelj a körúton, ami jóval gyakrabban használt út mint a Rákóczy. De itt van zebra…a térről a 4-6-os villamos megállóba jutunk, majd a körút jobb oldalára. A körúton áthaladva vigyázz arra, hogy nehogy elüssenek, mert habár van zebra de sok az őrült az utakon. Választhatod még a hotelt is ami a Rákóczy úton van nem messze a tértől.
Innen a legjobb menekülési útvonal igazából a 4-es lenne, ami nagyon nehezen megoldható. Én innen a leginkább a hotelbe futnék, mert ott biztos, hogy van rendes biztonsági szolgálat, és sosem kihalt.
A téren mindenféle képen figyelj a csövesekre, sok „elem” találkozóhelye és nem egy biztonságos hely. Figyelj a bokros részre, figyelj a parkolóra, és itt van a 7-es buszmegálló ahol éjszakai járat is megfordul. Ne keveredj tömegbe, és ha van valami baj, akkor vagy nagy tömegbe menekülj, vagy a nagy és forgalmas utakon. KIS UTCÁKBA NE MENJ!!! TILOS!!!

A villamos megálló:A villamos megálló nagy és terebélyes sok más megállóhoz képest, mert nézzük csak meg az Oktogoni megállót, akkor láthatjuk, hogy ez a megálló sokkal szélesebb, és sokkal átláthatóbb.
Ha a Moszkva tér felé haladó vonalon vagy, akkor sokkal rosszabb helyen vagy, mert arrafelé van a Retropolis Disco ( régi nevén BANK Disco ) a nyugati téren. sokkal kedveltebb irány és ezáltal sokkal tömöttebb is. én amit ajánlok neked hogy ha a villamos megállóban állsz, akkor még ha neked az kedvezőtlenebb is de maradj a villamos megálló első felébe. Közelebb van az aluljáró, a zebra, közelebb vagy a térhez, és jobban látható a környezet. ha a megálló vége felé vagy, a tértől nézve, akkor rosszabb helyen vagy, mert habár ott van a McDonald’s, de a Népszínház utca is. Az meg egy újabb fejezet… ha a fehérvári út felé tartasz, vagy abba az irányba, akkor meg a végénél szállj fel a villamosra. Este ez természetesen teljesen más tészta, mert akkor ugyebár kevesebb az ember, és más emberek is mászkálnak.

Amit még fontosnak tartok a villamos megállóval kapcsolatban és ez nem feltétlenül csak a Blahára vonatkozik, az az, hogy ennek a megállónak olyan a kialakítása, hogy a villamosok egymás mellett vannak a megállóban, és nem válnak szét a sínpárok, mint pl az oktogonnál, vagya Boráros téren.
Ne dőlj neki a korlátoknak, ami a megálló szélén van óvva téged az autóktól, mert egy hirtelen lökés egy váratlan hátulról érkező rántás veszélyes helyzetbe keverhet. Ha löknek, akkor egy kocsi elé eshetsz, ha meg nem jön kocsi, akkor onnan számítanál legkevésbé, hogy megtámadnak. ez persze esténként valószínűbb, de gyanútlanul, (hibásan) zsebre dugott kézzel nekidőlsz a korlátnak, akkor két irányból is rossz helyen állsz. Ha tényleg annyira fáradt vagy, hogy neki akarsz dőlni valaminek, akkor minden megállóba van egy térképes „tábla” ami esténként ki is van világítva. Ám amit én csinálok az szerintem a legjobb… fel alá járkálok, és akkor mindent belátok, nem vagyok statikus, nem tudnak, vagy legalábbis nehezebben bekeríteni, és meg lehet találni, ha nyitott szemmel jársz, a gyanús dolgokat, milyen emberek vannak a környezetedben. Ha ezt választod, és te is mászkálsz, akkor azt ne tedd feltűnően, legyél unott, de legyél kirívó, és ne nagy távon „járőrözz”. 0-5m es távon szoktam mászkálni egy vonalban. nem tudom jó e ez a megoldás de én ezt látom helyesnek. JA!!! És természetesen nem a sínek vagy az autók mellett teszem eztJ

Éjszakai:4,6-os megálló:
Itt két lehetőséged is van….az egyik a kedveltebb Erzsébet körutas megálló, valamint a népszínház utcai. mindegyiknek megvan az előnye és hátrány. A kedveltebb Erzsébet körutas (1), annak az hogy kedveltebb. sok ember van ott és sok féle is. nagy kerülőkkel lehet megközelíteni, zebrákon sötétebb helyeken kell elmenni hogy oda juss. Viszont világosabb, jól átlátható, és ami hátránya lehet előnye is hogy több ember van ott. Nagy előnye, hogy közel a hotel!!
A másik a Népszínház utcai(2). Nos, ennek nem tudom milyen arányban van az előnye hátránya. Hátrányai lehetnek, hogy a Népszínház utca mellett van (később erről az utcáról is beszélek) sötétebb kevesebb ember jár arra, kevés ember is van ott. egyszerűen kiesik a perifériából. Előnye pedig hátránya is lehet, mint az előbbi megállónak, hogy nem figyelnek oda…nem törődnek vele…nem jönnek oda, sokan nem is tudják, hogy létezik az a megálló, mert mindenki az Erzsébet körutas megállóba megy. Nem tudom melyik a jobb, és mit kéne itt elsődleges szempontnak venni, hogy ne legyenek sokan, vagy sokan legyenek, ne legyen szem előtt vagy szem előtt legyen, könnyen megközelíthető legyen vagy ellenkezőleg. Én voltam mindkét megállóban…szerencsére nem történt semmi baj, egyedül annyi volt hogy a Népszínház utcai megállóval szemben van a Blaha söröző ott volt egy verekedés, aminek szemtanúja voltam. Mindkét megállóval szemben van egy kocsma… válasszatok, ahogy jónak látjátok, én nem tudok biztosra mondani egyet, hogy válaszd ezt vagy azt. Én talán az Erzsébet körutast választanám épp a hotel miatt.


A 956-os vonalán lévő megállók:
A Keleti felé menő vonal(3): itt egy baj van, hogy a téren a ligetes placcon rak le. Erről már beszéltem, nehéz innen eljutni a többi éjszakaihoz. Egyszerűen szar.
Az Astoria felé menő vonal(4): innen könnyen megközelíthető a 906-os megálló, de van egy marha nagy hátránya. Hogy a megálló egy árkádos hely előtt rak le, és az árkádok alatt kell elmenni a 906-os megállóba. Keskeny a járda zavaróak az árkádok oszlopai, és kihalt. Nehezen belátható és borzasztóan veszélyes. Nem annyira kivilágított, mint a tér maga, de még mindig jobb, mint a keleti felé tartó vonal megállója. figyelj a hátad mögé!
Az aluljáró:
Nagy terebélyes hely… nagyon sok a seftes, és a kötekedő. az aluljáró a kereszteződés alatt van, és a kijáratok mind árkádos helyre visznek. Mind a négy sarokra kettő-kettő kijárat vezet + a villamos megállóba. Biztonsági szempontból egy rettenetes hely a menekülő utak zeg-zugos sötét helyre visznek, éjszakánként kihalt, és még egy kamera sincs lent. Ha minden kötél szakad, és nincs más megoldás, akkor a hotel felé meneküljetek.


Szoktak rendőrök lenni, de ritka…rengeteg a csöves, és mindenhonnan támadhatnak. Sok a bolt lent, de egyik sem olyan ahová be tudnál menekülni. Ha éjjel van, akkor törd be a kirakatot, hátha van riasztó, vagy menekülj a hotel felé. a kijáratok még az aluljáró szinten is nehezen beláthatóak, és nagyok a távolságok pontok között, ugyanakkor az aluljáró folyosók szélessége nem túl nagy a többi aluljáróhoz képest. Nyitott szemmel és füllel járj itt minden napszakban.


A metró szint:
Ez sem a legjobb hely, mert nagyon szűk. ha leérsz mozgólépcsőn, és beállsz a peronra, akkor egy nagyon szűk helyen tudsz mozogni. Pláne csúcsidőben!...mozogni nem lehet…
Ha leérsz, ott van egy viszonylag nagyobb tér, ami teljesen kihasználatlan, és ami még jó benne hogy a biztonsági szolgálat embere sokszor ott áll. Nem tömött nagy tér, inkább itt várj!


Népszínház utca:Na, most beletenyereltem…
Ez egy GETTÓ!!! Ha jól tudom tényleg az volt. Rengeteg az „elem” …nagyon. nincs menekülőút, hacsak nem a kisutcák, de azokat végképp nem ajánlom! Itt van a 28-as villamos végállomása, ami az Orczy téren keresztül a Kőbányai úton végig megy a kínai piac mellett. A megálló frekventált, és a járdáról kell felszállni, nincs rendesen kialakított megálló. A villamos megálló az utca jobb oldalán van, nappal menekülni a McDonald’s-ba lehet, vagy aki a körútra…semmi féle képen ne az utca sűrűjébe. Nagyon sok a seftes, és az utcai boltok 99%-ban nincs biztonsági szolgálat. Csak a McDonald’s-ban. Az utca bal oldalán van egy főiskola, aminek a járdája nagyon kicsi. nagyon szűk a járda. skoan mászkálnak ott, és rengeteg közüllük az „elem”. nehéz elférni, és a járda mellett van a buszmegálló és a buszok parkolója, tehát egyik oldalról az épület, másikról a buszok határolnak egy szűk utcarészen. Ez talán az utca legveszélyesebb része. ha itt van baj, akkor be az iskolába és ott próbálj meg valamit ügy kezelni. Nem tudom van e bent őr vagy porta.
Beljebb a tértől távolodva csak sokasodnak a gondok. Kis utcák veszélyes emberek. De az utca nyíltabb lesz, de veszélyesebb is. Sok kis üzlet szerintem ember legyen a talpán aki itt nyit üzletet, és nem szereli fel riasztóval, tehát ha baj van, és nem jön semmilyen segítség…mert nem fog akkor a kirakat és a bolt riasztója marad. Max kifizettetik veled a kárt, de nem késelnek meg.
Biztos forrásból tudom, hogy az utcában lévő boltokban vagy fegyverek vannak vagy pánik gombok a pult alatt…vajon miért? De ott nem biztos hogy segítenek neked, szóval ki a körútra!
Ha erre visz az utad, akkor nagyon vigyázz… mind az értékeidre, mind a testi épségedre. A Blaha Lujza tér leg veszélyesebb pontja!
Az utcában van egy hotel ami ismét securityvel rendelkezik. kicsit bennebb van, de ha a sarkon támadnak meg akkor ne oda rohanj!Ez a hotel az utca jobb oldalán van kb 1000m-re a körúttól, de van egy kb 200m-re az utca bal oldalán is közvetlenül a főiskola után.Ha a téren vagy,az Astoria felöli részén, akkor nappal még a Corvin áruház lehet egy mentsvár, mivel messze van a villamos megálló,, és az Astoria is, a legjobb, amit tehetsz, az a C
orvin áruház.A Corvin áruház:

Itt mindig van biztonsági szolgálat. Ha berohansz, épp egy őrbe botlasz, őt lehet szekálni, hogy mi a baj. Ha netán nem lenne ott, akkor a bejárattal szemben van egy mozgólépcső, ami az első emeletre visz, aminek úgy szint van biztonsági őre, és akkor vele kell beszélni…persze kergetni fognak, de egy ilyen esetben gyorsan kapcsol az ember. Talán beszélni sem kell, csak bújj a háta mögé… ez férfiatlan gyáva dolognak tűnhet, de inkább legyél beszari, mint hulla. Ne feledd a hősök ideje lejárt. nem kell hősködni, és nem ment meg senki. A biztonsági őr is csak azért foglalkozik veled, mert az üzlet területén vagy, és ott van baj. Ez nagyon jó menekülőhely lehet…nappal. Éjjel törd be a kirakatot, biztos van riasztó, és fuss, de akkor már ne a 4,6-os felé, mert át kell vágj a téren (parkoló bokrok csövesek). Fuss inkább az Astoria felé, és kiabálj, hívd fel a figyelmet a bajra.
Még valami…az áruház két szintes…maximum az elsőig menekülj, ne teljesen fel! A második zeg-zugosabb kihaltabb.


Az építkezés:
Mostanság van ott egy építkezés ami szerintem még eltart egy jó darabig, és ameddig építkezés van, van őre. Hogy hol van, hogy járkál, vagy hol alszik, nem tudom, de egy kósza pillantást megér, még ha nincs is baj, hogy van e, hogyha baj lenne, kérj segítséget. Az utca itt poros könnyű elcsúszni, és az építkezési tárgyak is akadályt jelenthetnek.
Az ATM:
A McDonald’s oldalában van egy ATM. A körút és a Népszínház utca sarkán. Ez a kis placc nagyon kedvelt…sokan lebzselnek itt, találkozóhely is egyben. Itt szoktak lebzselni a purdék ( „elem” gyerekek ). mindegyikük az az igazi suhanc, akit el akarsz kerülni, mert nagyon kemények a maguk 40 kilójával, és sok a barátjuk és a családtagjuk…óvatosan vegyél ki pénzt, ha látod, hogy figyelnek téged, ahogy az ATM-hez mész inkább menj arrébb, mert a Rákóczy-n van egy OTP egy megállóra rendes biztonsági szolgálattal. itt legyél nagyon óvatos, mert a népszínház utcánál vagy, és nyílt terepen…ne itt vegyél ki nagy összeget, mert arra ráfázhatsz. nem ajánlom, hogy itt vegyél ki pénzt.

Összegezve… légy résen sem a villamosokon, sem a buszokon, sem a járdán nem vagy biztonságban, pláne nem éjjel. Legyél nagyon óvatos!
A piros pöttyök a veszélyforás mértékét jelölik… tanulságos…
Komolyan vigyázzatok magatokra!!!!
Én csak annyit tennék hozzá, hogy ezeken a helyeken nagyon oda kell figyelni, készüljünk fel a legrosszabbra! Úgyan azok az írányelvek érvényesek itt is, mint a korábbi, VIII. kerülettel foglalkozó bejegyzésben (http://hovane.blogspot.com/2009/06/ferenc-korut-klinikak-nagyvarad-ter.html).
Ne felejtsük el, hogy ez Budapest egyik legzűrösebb (hanem a legrosszabb) tömegközlekedési csomópontja. Fényes nappal is veszélyes a hely, éjszaka méginkább. Itt, vagy a környéken lakó "veszélyes elemek" hihetetlenül elpofátlanodtak, nagyon sokan vannak, és összetartanak. Emlékezzünk arra is, hogy a környéken tevékenykedő bandák, csoportok gyakran beutaznak a Keleti pályaudar, valamint a Nyugati pályaudvarhoz, de nem ritkák a Baross utcánál, vagy a Boráros téren.
Szeretném hangsúlyozni, hogy a környéken nagyon sok potenciális veszély forrás, "veszélyes elem" van, olyanok is, akiktől nem is várnánk; emlékezzünk csak a "Mauglis" esetre (http://index.hu/bulvar/kesel080110/). Hallgassunk az ösztöneinkre/megérzéseinkre: ha valakit, valakiket veszélyesnek ítélünk, inkább kerüljük ki. Figyeljünk azokra a jelekre is, amikből ki lehet olvasni, hogy ki az, aki ártószándékkal lehet irányunkban (http://personalprotection.blog.hu/2009/04/21/a_fenyegetes_kiertekelese ; http://personalprotection.blog.hu/2009/05/09/a_fenyegetes_kiertekelese_2_a_tamadas_elojelei)
Természetesen itt is érvényesek az általános önvédelmi előírások: nem használjuk látványosan a mobilt (ha lehet, halkítsd le), nem nyomkodjuk az MP3 lejátszót (ha lehet, ne is hallgasd), készenlétbe helyezzük az önvédelmi eszközünket, állandóan figyelünk, hogy milyen ember/emberek vannak a környezetünkben, az útvonalunkon.


Pár cikk:
Megkéseltek egy 13 éves fiút a Népszínház utcában

február 14. szombat, 06:15


Késelés miatt súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett egy 13 éves gyerek pénteken este a fővárosban, közölte az Országos Mentőszolgálat. Az első hírek szerint a VIII. kerületben, a Népszínház utcában eddig tisztázatlan okból...Vagy:http://www.hirtv.hu/belfold/kek_hirek/?article_hid=220257


2008-06-23 14:21
Életveszélyes késelés fényes nappal a Teleki térenElfogta és őrizetbe vette a rendőrség azt az idős embert, aki a gyanú szerint életveszélyesen megsebesített egy másik férfit a Józsefvárosban - értesült a HavariaPress.

A nyomozás eddigi megállapításai szerint a 62 éves gyanúsított és a 37 éves sértett vasárnap fényes nappal, délután fél három körül keveredett szóváltásba, a VIII. kerületi Teleki tér és a Népszínház utca kereszteződésénél. A vita odáig fajult, hogy előkerült egy kés is, melynek szúrásától a 37 éves férfi életveszélyes sérülést szenvedett. A feltételezett késelőt a kerületi járőrök a helyszín közelében, személyleírás alapján fogták el; a történtek pontos körülményeit a BRFK bűnügyi főosztályán vizsgálják, a gyanúsított őrizetbe vétele mellett.


Vagy:http://www.havariapress.hu/index.php?menu=hir&hir=32224


2009.07.13.
Afrikai rabolt Budapesten


Percek alatt őrizetbe került az az afrikai férfi, aki fényes nappal próbált kirabolni egy járókelőt a hétvégén Pest egyik legforgalmasabb részén - értesült a HavariaPress. Az illetőt azzal gyanúsítják, hogy szombaton délben megtámadott és bántalmazott egy járókelőt a VIII. kerületi Blaha Lujza téren, majd megkísérelte elrabolni annak táskáját. Ez azonban nem sikerült neki, sőt a BRFK térfigyelő szolgálatának járőrei kis időn belül el is fogták, még a helyszín közelében. A 41 éves nigériai állampolgárt a járőrök előállították a VIII. kerületi rendőrkapitányságra, ahol kihallgatása után őrizetbe is vették. Ügyében a további eljárást a Belvárosi Bűnügyi Régió folytatja le.Vagy:http://www.dunatv.hu/itthon/79eveskeselo.html?query=sajt%C3%B3%C3%BCgyeletese


79 éves késelő


Forrás: dunatv.hu/MTI

2006.08.06. vasárnap 11:21

Rögtön elfogták a rendőrök azt a 79 éves késelőt, aki megszúrt egy férfit a fővárosi Blaha Lujza téren vasárnap délelőtt - tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t.

Bálint Gabriella elmondta: a idős ember eddig ismeretlen okból kiabálva támadt rá a 42 éves férfira, aki könnyebb sérüléseket szenvedett.
A rendőrség akcióosztályának civil ruhás munkatársai éppen a közelben tartózkodtak, amikor az eset a történt, ezért rögtön közbeavatkoztak.
A támadót a VIII. kerületi rendőrkapitányságon előállították, jelenleg folyik az ügy kivizsgálása.


Vagy:http://index.hu/bulvar/kesel080110/


Tízéves fiú késelt a Blahán


Index

2008. január 10., csütörtök 21:35 Frissítve: 2008. január 10

Súlyos sérülésekkel vittek el a mentők csütörtökön kora este egy 15 éves fiút a Balaha Lujza térről, ahol egy 10 éves fiú megkéselte. A késelő kisfiút a rendőrök elfogták, de a törvények szerint el kell engedniük.Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a Blaha Lujza téren délután öt óra körül a 10 éves fiú a nagyobb gyerek mp3 lejátszóját akarta megszerezni. A kisebbik gyerek kést vett elő fenyegetésképpen és combon szúrta a 15 éves fiút. A mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházba a megkéselt gyereket. A rendőrök elfogták a késelőt.Az Index helyszínre érkező riportereit az érdekelte, hogy vajon az egyik videónk főszereplője volt-e a tettes. A szemtanúk azonban ellentmondóan nyilatkoztak, így csak az tűnt biztosnak, hogy a késelő fiatalt az aluljáróban fogták el. Az egyik megkérdezett látta, hogy tizenöt rendőr jelent meg a helyszínen, és elkapták a még jelenlévő fiatal elkövetőt. "A rendőrök ahogy szokták, jól összeverték, merthogy tudják, holnap úgyis ki kell engedni" - mondta. A késelés egyesek szerint a téren történt.A Független Hírügynökség úgy tudja, a gyereket még csütörtökön elengedik, ha megtalálják a szüleit, vagy törvényes képviselőjét, mert a törvények szerint a kora miatt nem lehet megbüntetni.

Ugyan erről a témáról bővebben: http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=193340

Végezetül két galéria a Népszínház utcában történt késelésekről:

http://www.inforadio.hu/galeria.phtml?id=1514&sc=4490
http://www.inforadio.hu/galeria.phtml?id=1160


Vigyázzatok magatokra!

32 megjegyzés:

 1. Rákóczi,könyörgöm!! Ennyire gyökér nem lehetsz.

  VálaszTörlés
 2. Igen, elgépelte, én is átsiklottam a hiba felett, de már javítottam.
  Kösz, hogy szóltál!

  VálaszTörlés
 3. ez de hülyeség. én vagyok vagy 50 kiló, és én pl a nyugati meg az oktogon környékén jobban parázok, mint a népszínház utcában... el van túlozva, én komoly atrocitást sosem láttam arra. max az "elemek" egymás között dulakodtak.

  VálaszTörlés
 4. itt lakom 14 éve és soha semmi nem történt velem...

  VálaszTörlés
 5. leütök mindenkit a rákbaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  VálaszTörlés
 6. nem hiszem te kis pocssss

  VálaszTörlés
 7. ez jo volt......hihihii

  VálaszTörlés
 8. Már jóideje lakom itt fiatal, fősulis lányként a szöveg által vörösen jelzett Népszínház utcai részben és -lekopogom- még nem ért semmilyen atrocitás. Bár rengeteg furcsa, ijesztő ember van itt,pl szemben lakik egy travi, de ezt a leírást merőben túlzásnak tartom. Mást sem látok állandóan, hogy a rendőrök itt cirkálnak, illetve hogy ezen a környéken gyakran hemzsegnek a "nyugati" külföldiek, akik egzotikusnak tartják Bp ezen lerobbant részét. Ugyanakkor a 28-as villamosmegálló tényleg borzasztó,el is szoktam kerülni, ott összegyűlik a 8ker java, de mivel nagyon közel van a Blaha csomópontjához nem gondolom, hogy veszélyesebb, mint bármely más belvárosi rész.

  VálaszTörlés
 9. A cikket két évvel ezelőtt írta egy olvasó. Az ő tapasztalatait olvashatod.

  Nem mindegy az sem, hogy milyen időszakban jársz azon a környéken.
  Azt viszont örömmel olvasom, hogy arra gyakran járnak rendőrök.

  VálaszTörlés
 10. kezelésre szorulna a cikk írója, tény, hogy szar környék no de mindenféle menekülőút stb? Mi ez ha nem paranoia?

  VálaszTörlés
 11. Egyik évfolyamtársam a következő képpen járt az éjszakai megállójában: egy veszélyes elem hátrafordult, és minden szó nélkül megütötte. Orvosi vélemény:
  Bal oldali maxilla törés kis lépcső képződéssel.
  Bal oldali járomív törés. Mellékelek 1 képet:
  http://kephost.hu/share-AFB6_4E8C1045.html
  Szóval azért ne mondjátok, hogy mennyire biztonságos a Blaha, meg a környéke, a srác nem 1 gyenge típus, kb. 185cm/80 kg.

  TransilvanianWarrior90

  VálaszTörlés
 12. Hát, ez igazán "szép" történet.
  Sajnos, a Blahán egy kolléga testvérével történt hasonló: fényes nappal ment felfelé a villamosokhoz a lépcsőn, és a lefelé menő "veszélyes elem" horda egyik tagja minden előzmény nélkül behúzott a srácnak, aki arra eszmélt fel, hogy betörött orral, összetörve fekszik a lépcső alján.

  VálaszTörlés
 13. Érdekelne hogy a VIII. kerület Kőbányi út mennyire veszélyes hely? Mert erről a helyről nem találtam semmit és oda mennék dolgozni csak nem tudom mennyire biztonságos a hely.

  VálaszTörlés
 14. 2008-ban költöztem a teleki térre. nem szoktam megvárni a villamost és álltalában gyalog megyek végig a népszínházon. sokszor buli után éjszaka részegen is, amikor simán kipakolhattak volna (vagy miután hazaérek akkor ütnek le és a lakással együtt pakolnak ki), de eddig semmi nem történt.
  Ha vendégek jönnek szólok nekik, hogy figyeljenek egy kicsit jobban, de ezzel a menekülőutas, veszélytérképes cikkel szerintem pont az ellenkezőjét érjük el. Ha egy laikus embernek erre van dolga és a cikketek alapján a pokolra készül, azt az embert simán előbb kiszűrik a boxosok a többi civil közül. szerintem elég ha itt kevesebbet bambulunk mint máskor és jobban odafigyelünk, de hogy menekülőútvonalas térképet magoljunk mielőtt belépünk ide.....az ilyen ember inkább ne utazzon sehova, főleg ne külföldi nagyvárosokba. elkezdi csapkodni a riasztó miatt valami góré autóját...hát akkor tényleg agyonverik :D

  VálaszTörlés
 15. Ezen a cikken majdnem beszartam...ennyire félni?Semmi gáz nincs errefelé.Lerobbant kicsit de ennyi.

  VálaszTörlés
 16. Tegnap édesanyámmal korzóztunk a Ráday utcában, Nagykörúton. Én nagyon oda vagyok Budapestért. Egyszerűen imádom. És a Népszínház utca számomra gyönyörű lenne emberek nélkül. Odaértünk a sarokhoz..mondtam neki hogy mielőtt bekanyarodnánk oda, bekukkantok hogy milyen az ott lévők "összetétele". Hát látom hogy ahonnan indul a villamos, ott 5 cigány lopja a napot, és szemmel méregetik az utcába betévedő emberkéket. Mondtam neki hogy várjon még kicsit távolabbra is elnézek. Ott van valami vegyesbolt szerű. Hát ott sem volt biztatóbb a helyzet. Szóval nem mentünk be a Népszínházba, mert nincs kedvem balhézni ilyen emberekkel.

  VálaszTörlés
 17. Megtanulhatott volna írni a szerző. De legalább helyesírás-ellenőrzőt használhatna.

  VálaszTörlés
 18. A Bacsó Béla utca és a Víg utca közti Új építésű házba költözni mennyire jó ötlet? Nem akartam VIII. kerületbe költözni de a legjobb áron vannak ezek a lakások amiket nézek Pest centrumban. Vélemények?

  VálaszTörlés
 19. Én ma jártam a Népszinház utca 4 -es metró megállóhelye körül és szerintem nincs ott semmi baj kicsit lerobbant az igaz de nagy forgalmú és semmi gond sem volt .

  VálaszTörlés
 20. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 21. Nem birom ki én se hogy ne szoljak hozzá,ehez az irományhoz.:D
  Az rendes a fazontol,hogy irt egy szöveget,arrol hogy figyeljünk oda minden veszélyre,de azért ne csináljunk a bolhábol elefántot.
  Én például ma jártam a Népszinház utcába,hozzáteszem hogy egyedül,és Jobbikos ruhában,mert elmentem az Uj köztemetőbe és nem történt semmi szörnyü dolog velem,azt láttam,hogy egy-egy elem feltünik(cigány)Most a 13.kerben lakom,ami 100xor veszélyesebb mint most a 8ker,ráadásul egy kocsma közelébe lakok,ahova nappal,és éjszaka is szivesen járkálnak be oláh cigányok 10 es csoportokban persze.A szövegiro,tett ki ide késelési cikkeket.Hát elmondom,hogy itt hetenként történnek késelések,én 100xer több késelési cikket tudnák irni,és mesélni,szoval kurvára kibaszottul fölvan fujva valoban.

  VálaszTörlés
 22. És valoszinü,hogy még fogok is menni a Népszinház utcába

  VálaszTörlés
 23. én 12 éves korom óta itt lakom már 15.-éve.semmi gond nincs vele,a kokerók befogadtak,pedig vidéki fehér gyerek vagyok.kicsit lepukkant,és az emberek egymást ölik a közösségben ha van valami. leszarják az u.n.:kivűlálókat,egymás között intéznek mindent.a gond a betelepült románokkal meg négerekkel van,azok a szemtelenek...

  VálaszTörlés
 24. A Népszínház utca eleje annyira nem gáz, többször mentem oda be fényképezni a villamosokat, meg a 99-es járaton néha közlekedő gázos buszokat, és csak egyszer szóltak be miatta az sem "bennszülött" volt ,hanem egy buszvezető. Őket ne fotózd, arra allergiásak nagyon, ill. az átlagnál óvatosabbnak kell lenni, mert tényleg veszélyesebb hely, de annyira nem vészes a helyzet, azért nem egy Diószeghy utca.

  5 éve mióta bp-n lakom már számtalanszor mentem haza bulizás után a Blaháról éjszakaival (Örs felé innen mennek), ottm ég komoly konfliktus este nem votl az éjszakai megállóban, általában fáradt és részeg arcokat látni, akik várják a nekik jó buszt, de ez minden, a legnagyobb attrocitás az volt ,hogy cigit próbáltak tarhálni ,de mivel már több, mint 3 éve nem dohányzom az ugye nincs nálam. Buszon az elalvás lehet veszélyes, megesett már párszor velem is ,de sikerült megúszni, azóta tudom ,hogy nem szabad leülni akármilyen fáradt, részeg stb. is vagy.

  VálaszTörlés
 25. Úgy kb. 3 éve még futva menekültem innen mikor bekóstolt egy galleri az aluljáróba aztán le a metróba, azóta be lett kamerázva az utca és most már biztonságosnak mondható. Többször voltam itt, és bár lebzselnek itt elemek, de még csak be se szóltak soha. Maga a Népszínház utca nem gáz mostmár, csak a mellékutcákba be menj, ott nem mindenhol van kamera, és ezt tudják is az ottaniak Balhé esetén inkább a népszínház utcán futni, kamera az legalább van, na meg ha pont a kameragömb alatt lebzsel egy banda akkor őket messze elkerülni, pontosan tudják hol van a holttér.

  VálaszTörlés
 26. 2 éjjszakára a Rákoczi ut 61 szám alatt fogalaltunk szállást a barátnőmmel. Egy sminktanfolyam miatt utazunk Pestre Szlovákiából. Nálunk, Pozsonyban is vannak szörnyű helyek, de miután ezt elolvastam nagyon megijedtem. Elég jó áron foglaltuk a szállást, pozitivum, hogy közel van a keleti pu. Szerintetek foglaljunk uj helyet, valahol a belvárosban, vagy azért itt is átvészelünk 2 éjjszakát?

  VálaszTörlés
 27. A Rákóczi út nem rázós, menjetek nyugodtan. Hétvégén a Rákóczi úti kocsmákban néha emelkedett a hangulat és emiatt előfordulhatnak kisebb összetűzések, de alapvetően nem problémás ez a rész. Menjetek nyugodtan, nem kell félni :)

  VálaszTörlés
 28. Elképzeltem a két jobb sorsra érdemes szlovákiai magyart, amint halálra váltan olvassák a blogot és átkozzák azt a napot, amikor a Rákóczi úton foglaltak szállást... Remélhetőleg Sztyopa válasza némileg megnyugtatta őket, s én is hadd tegyem hozzá: garancia ugyan semmire sincs, de ha nem keresik a bajt, ha betartanak néhány óvintézkedési szabályt, akkor tényleg nem kell rettegniük, szegényeknek:-)
  Ám már biztosan túl is vannak a budapesti sminktanfolyamon, érdekes lenne, ha beszámolnának közbiztonsági tapasztalataikról.

  VálaszTörlés
 29. az óbudai hegyvidékről költöztem be a Kálváriára, most pedig a Blahánál lakom. a poszt hemzseg a túlzásoktól.
  egyszerűen nem értem, hogy a gyerekes paranoián és a paráztatáson túl miről szól ez a poszt. a környék sok szempontból lepusztult, de a szerző egyszerűen faszságokat írt le. hajnalonként rendszeresen mentem haza egyedül, többször ittasan. soha senki nem zaklatott, néha még bratyiztam is a helyi "elemekkel" (ezt a fasz kifejezést...).

  VálaszTörlés
 30. Pici... "elemek".. menekülőutak.. bmeg, ha agyban eldöntötted, és kiül az arcodra az irtózás, a bőrödön meg kihabzik a félelem, mire számítasz? :) Én hónapok óta a Blahán át járok haza a bulikból - a Népszínház utcába. Néha egyedül. Fiatal, filigrán, helyes, mosolygós szőke csajként nem esett semmi bajom. Ha valami furcsát böktem ki, kicsit jobban figyeltem és kész. Itt is emberek élnek ám. Habfehérek, színesek, mindenfélék. Love, peace, unity, testvérek ;)

  VálaszTörlés
 31. Négyen erőszakolták meg a turistalányt
  http://www.lokal.hu/2016-08-negyen-eroszakoltak-meg-a-turistalanyt/

  VálaszTörlés