2011. 02. 08.

Hős utca

A bejegyzésben leírtak már nem valósak, egy korábbi állapotot mutatnak be. Az idő elteltével már változott a környék, a különböző intézkedések hatására változott a hely közbiztonsága is. 

Az aktuális állapotokról például ezen az oldalon tudsz informálódni: http://otthonterkep.hu/?s=elado&o=osszbun&lat=47.454094290400015&lng=19.388809204101562&z=11

Vagy a BRFK oldalán: http://bbterkep.police.hu/mapdisplay/bu.html

A legutóbb, mikor egy Hős utcai esetről olvastam, eszembe jutott, hogy ez a környék még nem szerepelt az oldalon.
Mivel én nem ismerem azt a környéket, ezért más honlapok és blogok anyagát teszem fel. Érdemes elolvasni, mert nagyon tanulságos.


Az alábbi bejegyzés a Tékozló Homár blogon jelent meg:


"A mellékelt fotót tegnap lőttem a budapesti Hős utcában. Gondolom valami szerencsétlenül járt autós próbálta így figyelmeztetni a leendő sorstársakat. A dolog érdekessége, hogy ez a kerítés a készenléti rendőrségé, amelynek a Kerepesi útra nyílik a főbejárata, az utca pedig nem tartozik a város legbiztonságosabb utcái közé.

Körte
"


http://homar.blog.hu/2008/03/03/backdoor_helyett_backfence_kommunikacio_lopjak_a_taskat_a_keszenleti_rendorok_mellol




Az alábbi cikkből kiderül, hogy ezen a környéken még a mentőautóból is kilopják a felszerelést.


Kirabolták a mentőautót

2008-01-07 06:00:25

BUDAPEST– Felháborító! Miközben súlyos beteget láttak el a mentők a X. kerületi Hős utcában, ismeretlen tettesek akarták kirabolni az autójukat.


A fosztogatók betörték a mentőkocsi jobb oldali első ülése melletti ablakot, azon benyúlva kinyitották az ajtót – mondta el a Blikknek Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Felforgatták a kesztyűtartót is, de ott sem találtak értéket, ezért nem is tudtak elvinni semmit a járműből. Valószínű, hogy a tolvajoknak készpénzre vagy a mentők személyi irataira fájt a foguk.

Már korábban is előfordult, hogy bűnbandák mentőautókat néztek ki maguknak „zsákmányszerzésre”. Szeptemberben például nagy felháborodást keltett, hogy 24 óra leforgása alatt egy gyermekmentőből és egy újpalotai esetkocsiból ellopták a tájékozódást segítő GPS-készüléket. Alig két nappal később egy budai mentőautóból mentőegyenruhákat, valamint a tankoláshoz szükséges benzinkártyát emelték el.
T. P
. „


http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/20080107/kiraboltak_a_mentoautot/




És egy tartalmas, sokat mondó interjú egy ottlakóval:


"Költözz a Hős utcába, most akciós!
2010.01.24. 20:00 Kvazimir
Hős utca. Kerületünk, de talán egész Budapest egyik legveszélyesebb helye. Állandó hadiállapot, nyomor, szeméthegyek, betoning lerohadt házsorok. Sokak menekülnének innen, eladó lakásokból nincs is  hiány, de a környék híre minden érdeklődőt elriaszt. Ha már minden remény szertefoszlott jön egy jó ingatlanos és pillanatok alatt vonzóvá teszi  lakásunkat. Így lesz a Hős utcából a város mértani középpontja, a betonpadló sötétszürke pedig diagonált járólap.

Mielött bárkinek a fejében megforulna, hogy a Hős utcában lakást vásároljon olvassa el a környékről szóló remek cikket, melynek címe: A nyomornak ára van.

Első emeleti lakásról van szó téglaépületben, a ház vegyes tulajdonú – mondja a telefonba az ingatlanos. A vegyes tulajdon azt jelenti, hogy nem csak magyar emberek laknak ott – teszi hozzá kérdésemre....
A ház előtt találkozunk, a Hős utcában. Néhány alkoholista derékig a konténerbe hajolva kutat, a kávézó előtt kigyúrt férfiak álldogálnak. Az udvaron szeméthegyek.
Felmegyünk. A gangról nyíló ajtó két lakás bejárata: jobbra az eladó lakás vasráccsal és újabb ajtóval elzárva, balra a másik: két asszony ül az asztal mellett, a tányéron kolbász. Arra a kérdésre, hogy a két lakást elválasztó WC vajon közös-e, a szomszédból igenlő a válasz, míg az ingatlanos siet megnyugtatni, mindegy, hogy közös vagy nem, nekem erre már nem lesz szükségem, mert az eladó lakásban van önálló WC. Nyitva hagynám a kérdést, ám a nők váratlanul megváltoztatják álláspontjukat. Ha az eladó ingatlanban van saját WC, akkor a közös mégis inkább az övék.
Az eladó lakás szoba-konyha, utóbbiból választották le a vizes helyiséget. Érdekes, hogy mind a konyhát, mind a WC-fürdőszobát szőnyegpadlóval burkolták. "Uram, de hát csak négymillió forintról beszélünk" – mondja az ingatlanos, amikor érzékeli, hogy ennél azért többre számítottam, legalábbis a színvonalat illetően. "Nézze, itt van ez az üres telek – és az ablakból látható szemetes térre mutat –, előbb-utóbb ezt valaki meg fogja venni. Ha pedig megveszi, ezt a házat is megveszi hozzá, mert ha mondjuk külföldi, és építeni akar, szüksége lehet erre a területre is. És akkor nagyon fel fognak menni az árak" – zárja szinte hibátlan gondolatmenetét és az ajtót, majd miután nem mutatok vételi szándékot, elköszönünk.
Valami azt súgja, hogy egy lakóval folytatott beszélgetés némiképp árnyalhatná az ingatlanos által felvázolt rózsaszín? jövőképet, úgyhogy becsöngetek az egyik lakásba.
Róbert és barátnője a húszas éveikben járnak, tavaly költöztek a Hős utcába:
– Ahogy idejöttünk, egy hét után betörtek. Elvitték a mosógépet, a tévét, mindent: kétszázezer forintos kár volt. Levették a rácsot és berúgták az ajtót.
– A szomszédok nem látták?
– Mindenki látta, de kéz kezet mos. Egyik ismerősöm mondta, hogy mikor ideköltözött az anyukája, és vitték föl a cuccokat, már a kocsiról lepakolták a holmijait. Olyat megcsinálnak, hogy itt az úton elkezdik szerelni a motort, mintha rossz lenne. Megáll a sor, akkor benéznek a kocsikba, hogy melyik ablak van lehúzva. A múltkor, azt hittem, csak be akar szállni, de kikapta a táskát, és elfutott. Szegény vezető meg mozgássérült volt ráadásul.
– Megkérdezhetem, miért költöztetek ide?
– Meg. Apámnak üveges vállalkozása volt Óbudán, jól ment. Legalábbis azt hittük. Mert amikor két évvel ezelőtt meghalt, megjelent az ukrán maffia, és közölték, hogy húszmillióval tartozik nekik. Állítólag játékgépezett. El kellett adnunk a lakást, ami maradt, abból itt kaptunk másikat.
– Mennyiért?
– Hárommillióért.
– Milyen állapotban van a lakás?
– Nálunk a betonig lerohadt a vakolat, mert a fölső lakónál szivárog a víz. Egyébként iszonyúan párás az egész ház, nyáron kibírhatatlan.
– Tényleg két lakásra jut egy mellékhelyiség?
– Nem kettőre, van, ahol a folyosó végéről is odajárnak. Fürödni meg a rokonaikhoz mennek, mert a legtöbb lakásban nincs fürdőszoba.
– Sok a balhé?
– Micsoda? Öldöklik itt egymást az emberek, ásóval kergetik egymást.
– Éjszakánként?
– Este. Olyan balhék mennek, hogy az nem igaz. Pedig az utca túloldalán a készenléti rendőrség van.
– Mikor tízen ideállnak és nem engednek át, akkor körbe kell menni az egész lakótelepet, hogy be tudjál menni. Veszélyes. Már négyszer próbáltak betörni. Tegnapelőtt a szomszédban beszélgettünk, egyszer csak halljuk, hogy feszegetik a rácsot. De egymástól is lopnak. Volt, hogy meglopta egyik a másikat, a többi meg összeverte. És itt beszélnek meg mindent az ablakunk alatt, ha nem akarjuk, akkor is halljuk. "Rendeltek egy mosógépet, most oda be kell mennünk, mert az is pénz, és elosztjuk ötfelé."
– Mikor tudtok innen elmenekülni?
– Mi is áruljuk a lakást. Volt egy vevő, úgy néz ki, hogy 3 és fél millióért megveszi.
– Hová költöztök?
– Ennyi pénzből? Legfeljebb albérletbe."

http://10ker.blog.hu/2010/01/24/koltozz_a_hos_utcaba_most_akcios



Vigyázzatok magatokra!

14 megjegyzés:

  1. Az a baj hogy te élsz te primitiv vagy és mindenkit egy kalap alá veszel nézz előbb magadba :)

    VálaszTörlés
  2. Napalmot arra a szarfészekre!

    VálaszTörlés
  3. Agyonütni mindet!

    VálaszTörlés
  4. Itt nem változott az égvilágon semmi ,sőt inkább csak romlott.

    VálaszTörlés
  5. Drogközpont a Hős utcában
    http://www.lokal.hu/2016-11-drogkozpont-a-hos-utcaban

    VálaszTörlés
  6. Hős utcai lakás ötmillió forintért eladó
    http://www.atv.hu/belfold/20170724-hos-utca-riport

    VálaszTörlés
  7. RETTEGÉSBEN TARTJÁK A KÖRNYÉKET
    https://tenyek.hu/tenyek/242058_rettegesben-tartjak-a-kornyeket.html

    VálaszTörlés
  8. Rendőrök lepték el az 1-es villamos vonalát
    https://mno.hu/belfold/rendorok-leptek-el-az-1-es-villamos-vonalat-2413973

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Félnek az emberek, mert mindennapos a randalírozás
      (Soha nem látott nyugalom)
      http://rtl.hu/rtlklub/hirek/felnek-az-emberek-mert-mindennapos-a-randalirozas

      Törlés
  9. 88 elfogás a Hős utcában
    https://tenyek.hu/tenyek/242484_88-elfogas-a-hos-utcaban.html

    VálaszTörlés
  10. Hatalmas változás Magyarország legdurvább nyomortelepén
    https://www.youtube.com/watch?v=O9XOtJ3hM_4

    Maga sem tudta Márió, mit adott el varázspor néven
    http://index.hu/belfold/2017/09/06/maga_sem_tudta_mario_mit_adott_el_varazspor_neven

    Tűz után vették észre az áramlopást
    https://tenyek.hu/tenyek/243027_tuz-utan-vettek-eszre-az-aramlopast.html

    Eltűntek az egyenruhások, kirajzottak a drogosok a Hős utcából
    https://mno.hu/belfold/eltuntek-az-egyenruhasok-kirajzottak-a-drogosok-a-hos-utcabol-2415717

    A Hős utca "másik oldala"
    https://www.youtube.com/watch?v=XniSaVj1vnw

    Sokkoló: dizájnerdrog hatása alatt voltak a villamosmegállóban a fiatalok
    http://rtl.hu/rtlklub/hirek/sokkolo-dizajnerdrog-hatasa-alatt-voltak-a-villamosmegalloban-a-fiatalok

    Fetrengtek és ordítottak a drogtól
    https://tenyek.hu/tenyek/243771_fetrengtek-es-orditottak-a-drogtol.html

    Földön rángatozó fiatalok az 1-es villamos megállójában (FELKAVARÓ)
    https://www.youtube.com/watch?v=-jQnoRp6XDw

    VálaszTörlés
  11. A Hős utcai probléma nem szűnt meg, átalakult
    https://www.youtube.com/watch?v=Iq319KCeU0Q
    új helyek: Pillangó park, Kőbánya alsó

    Vigyázzatok magatokra!

    VálaszTörlés
  12. A pillangó park eddig se tünt kinézetre bizalomgerjesztő helynek.Régebben ott voltak drogosok aztán eltüntek.Aztán ujra visszajöttek most.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valószinüleg a mult kisérti a helyet.

      Törlés