2011. 04. 12.

Innen-onnan 4

A mai bejegyzésben pár cikket fogok elemezni, és rávilágítok a szerintem fontos részletekre, miértekre, tanulságokra.


"Az udvaron lőtték le a család kedvencét
2011. április 12. 10:35

A bűncselekménynek egy kutyus az áldozata, a német dogot a gazdája találta meg reggel, amikor meg akarta etetni.
Oldal nyomtatása Szövegméret növelése Szövegméret csökkentése Oldal továbbküldése
Újabb brutális bűncselekményre derült fény. A rendőrség honlapján az olvasható: Nyíregyházán egy családi ház udvarán ismeretlen elkövető egy fegyverrel lelőtt egy német dogot. A kutyus tetemét a gazdája találta meg, amikor reggel meg akarta etetni.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság állatkínzás miatt ismeretlen tettes után nyomoz. Az eljárás során azt is vizsgálják, hogy mivel lőtt az elkövető.

hirado.hu
Forrás: police.hu"

http://www.hirado.hu/Hirek/2011/04/12/09/Az_udvaron_lottek_le_a_csalad_kedvencet.aspx

Bár a cikkből nem derül ki, hogy miért ölték meg a kutyát, nekem az jutott eszembe, hogy betörés előtt a betörők gyakran megölik a házőrző kutyákat, hogy akadálytalanul tudjanak behatolni a házba.
Alapvetően két módszerrel szokták megölni a házőrzőket: vagy megmérgezik, vagy megfojtják.
A mérget általában valamilyen ételbe csempészik, és bedobják a kutyának. Ezért fontos, hogy a kutya úgy legyen nevelve, hogy csak a gazdájától fogadja el az ételt, és csak is edényből.
Van, hogy patkánymérget, ólomgolyót tesznek a húsba, de van, hogy szivacsot paníroznak be, és azt dobják át a kerítésen. Ha ilyet találunk a kertben, akkor előfordulhat az is, hogy valaki így szeretne kicsinyes bosszút állni, de lehet, hogy betörni készülnek, ezért mindképpen kérjük a rendőrség segítségét.

A házőrző kutyákat általában úgy fojtják meg, hogy odacsalják a kerítéshez, és hurkot dobnak a nyakába. Ennek elkerülése érdekében ajánlott olyan kerítést építeni, amin kicsi rések vannak, és az sem árt, ha magas (így nehezebb is bemászni…).


"Rendőrt rugdosott a dühös hajléktalan
2011. április 11. 10:26

Győr egyik nagyáruházának a parkolójában két hajléktalan erőszakkal próbálta elvenni a vásárlóktól a bevásárlókocsijukat, amiben 100 forintos érme volt, a kéregető a rendőrnek is neki ment.
Győrben egy rendőrnek „ment neki” egy dühöngő, szitkozódó kéregető. A győri nagyáruház parkolójában egy férfi és egy nő erőszakos módon kéregetett. A férfi több vásárló bevásárló kocsijának neki ment és erőszakkal akarta a kocsit működtető száz forintos érmét megszerezni – írja police.hu.
A dühöngő hajléktalan tettét egy férfi megelégelte és bejelentést tett a rendőrségen.
A helyszínre érkező járőr megpróbálta igazoltatni a 27 éves O. Lászlót, aki megragadta a rendőr egyenruháját és rugdosni, lökdösni kezdte majd sípcsonton rúgta.
A járőr testi kényszerrel próbálta földre teperni az őrjöngő férfit, aki erősen ellenállt. A szitkozódó és köpködő férfit végül egy állampolgár segítségével sikerült megbilincselni.
A hajléktalan társaságában lévő 31 éves nő „csak” verbálisan tanúsított ellenállást. Folyamatosan becsmérelte a rendőrt, majd dühében ököllel a járőrautót ütötte és leköpte.

A két dühöngő embert a rendőrség előállította.


hirado.hu
Forrás: police.hu "

http://www.hirado.hu/Hirek/2011/04/11/10/Rendort_rugdosott_a_duhos_hajlektalan.aspx

Ez a cikk jó példa arra, hogy a csövesek viselkedhetnek agresszívan, ami veszélyt jelenthet ránk nézve. Ha egy hajléktalan rátámad egy rendőrre, nem nagyon lesznek aggályai, ha egy járókelőre kell rárontania (főleg, ha az gyengébb – fiatal, idő, nő stb.).
Az agresszió visszavezethető mentális problémákra is, de jó párszor az elfogyasztott tudatmódosító szerek (alkohol, hígító, ragasztó, hajtógáz stb.) váltják ki ezt a hatást.

Veszélyes lehet az is, ha a csöves leköp, ugyanis súlyos fertőzéseket és betegségeket lehet elkapni (cseppfertőzés útján).


"Lábon szúrta az autótolvajt
2011. április 09. 21:09

A Köztársaság térről akart ellopni egy férfi egy kisteherautót, a tulajdonos lábon szúrta.
Egy kisteherautót akart feltörni egy ember szombat este a főváros VIII. kerületében, a Köztársaság téren, ám a tulajdonos ezt észrevette, és lábon szúrta a tettest.
Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta az autófeltörőt kórházba szállították, a tulajdonost pedig előállították a kerületi kapitányságra. Mindkettejükkel szemben eljárás indul.


hirado.hu"

http://www.hirado.hu/Hirek/2011/04/09/21/Labon_szurta_az_autotolvajt.aspx

Ez pedig egy jó példa arra, hogy miért nem jó önvédelmi eszköz a kés: hiába védte meg jogosan a tulajdonát, a kés használat miatt ellene is eljárás indult, és súlyos testisértés miatt kaphat olyan bűntetést, amit nem róttak ki volna rá, ha más eszközt használ.

Ha a tulajdonos belsőcombon, közel a lágyékhoz szúrta volna meg a tolvajt, akkor gyilkossági kísérletért, vagy akár gyilkosságért (ha elvérzik az autótolvaj) is indíthatnak ellene eljárást.

Azt is megemlíteném, hogy a tulajdonos hiába szúrta combra, ettől a tolvaj még egy irgalmatlan nagyot odacsaphatott volna a pajszerral, mivel a késnek kicsi a stophatása.


Vigyázzatok magatokra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése