2009. 07. 24.

Keleti pályaudvar

A bejegyzésben leírtak már nem valósak, egy korábbi állapotot mutatnak be. Az idő elteltével már változott a környék, a különböző intézkedések hatására változott a hely közbiztonsága is.

Az aktuális állapotokról például ezen az oldalon tudsz informálódni: http://otthonterkep.hu/?s=elado&o=osszbun&lat=47.454094290400015&lng=19.388809204101562&z=11



Keleti pályaudvar


A Keleti pályaudvar nem egy jó környék.


Amíg ezen a környéken közlekedünk, legyünk figyelmesek, figyeljünk oda jobban a környezetünkre.


A 76-os troli végállomásán már érdemes figyelni. Itt sok ember fordul meg, nagy a tömeg, nehéz kiszúrni a „veszélyes elemeket”. (Itt nézte végig az egyik cimbora, hogy két "veszélyes elem" valamit felszívott az orrába... - a szerk.)

Ahogy leszállunk a troliról és elindulunk a Keleti irányába, bal kéz felé van egy McDonald’s (Thököly út iránya), jobbkéz felé pedig egy Burger King (Rákóczi út iránya).
A McDonald’s mellett találjuk az aluljáró lépcsőjét. Ha nem megyünk le a lépcsőn, akkor a felszínen egy árkádsor alatt kell közlekednünk. Ez a hely kerülendő, mert előfordulhatnak „veszélyes elemek”. Vannak árusok, koldusok, csövesek, és sok seftes és lehúzós „elem”. (Másik haver itt került bajba, mert nem nézte jó szemmel, hogy a barátnőjét letaperolta egy "veszélyes elem". - a szerk.)

Tovább haladva a Thököly út felé, a beugrókban, belsőudvarokban különböző boltokat találunk, ha lehet kerüljük ezeket a helyeket, mert ezek tökéletes zsákutcák. Ha menekülni kell semmiféleképpen ne fussunk be ide, mert nagyon könnyen bekerítenek, és nincsen menekülési útvonal (csak a támadókon keresztül).

A felsorolt részek mindegyike sötét, rosszul kivilágított, kevésbé látható részekkel tarkított terület. Simán ki tudják rabolni az embert, vagy úgy szúrják meg, hogy az senkinek sem tűnik fel.

Ha tovább megyünk a Thököly úton egy KFC (gyorsétterem) mellett megyünk el; akár a KFC, akár a McDonald’s, akár a Burger King egy lehetséges menekülési hely lehet, de ne nagyon bízzuk el magunkat (tavaly a Blaha Lujza téren található McDonald’s biztonsági őrét szúrták le, mikor egy veszekedő „elem” párt próbált kituszkolni az étteremből). (Távoli ismerőst itt azért igazoltatták és motozták meg a rendőrök, mert nem messze megkéseltek valakit, és keresték a tettest. - a szerk.)


Ha a 76-os troli végállomásától jobbra indulunk, a Rákóczi út felé, szintén nagyon figyeljünk. Itt is, mint az árkádok alatt, itt is lehet, a lehúzós, kötekedős, seftes „elem”.


A Baross téren jelenleg építkezési terület. Egy kb. embermagas palánksorral van elkerítve. Ahogy megyünk a 7-es busz megállója felé csövesekkel, koldusokkal, és „veszélyes elemekkel” találkozhatunk a kialakított átjáróban.


A 7-es busz megállójában sem érdemes ajánlott lazítani, ugyanis „veszélyes elem” a környéken mindig lebzsel néhány "rosszarcú".


A Keleti pályaudvar fő-, és mellékbejáratainál szintén nagyon oda kell figyelni. Seftes, és más „veszélyes elem” gyűl össze ezeken a részeken. Előfordulhatnak lehúzós „elemek” is. Ne engedjük, hogy körbevegyenek minket! Itt is legyen elől az önvédelmi eszközünk! És itt se villogjunk a telefonnal, mp3 lejátszóval. (Tavaly tavasszal tanuja voltam annak, hogy három "veszélyes elem" közül az egyik úgy gyújtott rá a füves cigire, mintha sima lenne, majd a legnagyobb természetességgel mentek tovább az éjszakába. Vagy múltkor néztem, hogy a Keleti oldalában négy "veszélyes elem" lelkesen rugdos egy embert a földön. - a szerk.)




A Keleti pályaudvar mellett található területek szintén kerülendőek. Mindkét oldali, de leginkább a Thököly út felőli parkoló lehet veszélyes rész. Itt is előforulnak a seftes-csencselő-lehúzós-kötekedős „elemek”. A szobor talapzatánál gyakran futhatunk csövesekbe, akik közül némelyik agresszíven lép fel (ha be van rúgva-szipuzva stb.). Ha a Máltai Szeretetszolgálat ingyen kaját oszt, akkor egy egész sereg csöves gyűlik össze a szobornál.

Mondanom se kell, hogy az innen elvezető kisutcákban is ajánlott észnél lenni.

A Keleti pályaudvar Kerepesi út felőli oldalát kerüljük. Ez egy kihalt rész, ha itt találkozunk egy „veszélyes elemmel”, nincs hova futni, menekülni. Ha itt leszúrnak, hónapokig nem találnak meg.

Szintén ezen az oldalon vagy egy elhagyott épület, sok-sok rejtett zuggal, ezért a nők különösen kerüljék el ezt a helyet!

Az Aréna Pláza felé vezető út, és az Aréna Pláza némileg rendezett. A pláza felé még útba esik egy benzinkút, ami adott esetben menekülési hely lehet. Adott esetben a plázába is lehet menekülni, ha valami baj történik, de azt ne felejtsük el, hogy odáig sokat kell futni!


A 24-es villamos végállomása is veszélyes terület! Itt is lehetnek a „veszélyes elemek”. Ha lehet, itt se telefonáljunk, ne írjunk sms-t, ne nyomkodjuk az mp3 lejátszót, és ami fontos, ne dohányozzunk megállóban! (Ez az intelem amúgy az összes megállóra vonatkozik: egy támadási felülettel többet hagyunk a „veszélyes elemeknek”. „Hé! Figyejé, agyá’ má’ egy cigit! Hallod, mennyi az idő?”, ugye ismerős a mondatok?)


A Baross téri felüljáró, is egy kerülendő rész! Mint a legtöbb felüljáró, ez is sötét, rosszul kivilágított, és sok az olyan rész, ahol kipakoltathatnak minket. Ha nem feltétlenül szükséges, ne sétáljunk erre!


Az aluljáróról annyit, hogy itt is ugyanazok a szabályok érvényesülnek, mint bármelyik aluljáróban: fokozottan figyeljünk oda a környezetünkre! Gyakran bandáznak itt a „veszélyes elemek”. Bármikor belefuthatunk egy olyan csoportba, ami veszélyes ránk nézve.


Menekülési helyek:

Burger King (a 76-os troli végállomásától jobbra)
McDonald’s (a 76-os troli végállomásától balra)
KFC (a McDonald’s után, a Thököly úton)
Benzinkút az Aréna Pláza felé (a Keleti pályaudvartól jobbra, a Kerepesi úton)
Aréna Pláza (a Keleti pályaudvartól jobbra, a Kerepesi úton)
Baross Hotel (Baross téren, a Thököly út felé eső oldalon)
Best Western Hotel Hungária (a Rákóczi úton, a Baross téri felüljárótól nem messze)
Rendőrkapitányság (a Dózsa György út és a Thököly út sarkán)


Biztos, hogy kimaradt pár rész a leírásból, ha tudjátok, egészítsétek ki! Várom leveleteket a hovane@citromail.hu e-mail címre.



Vigyázzatok magatokra!




Frissítés:
Némileg tompítottam a bejegyzésen, mert több visszajelzés is érkezett, hogy nem értenek egyet az olvasottakkal. A bejegyzésben szereplő terület veszélyességét néhol felnagyítottuk, mert gondoltunk az fiatalabb/idősebb/gyengébb/védtelenebb olvasókra is, akik az átlagnál jobban ki vannak téve a veszélynek.
Egyes helyszínekhez kiegészítésként odaírtam egy-egy olyan kapásból eszembe jutott esetet, ami vagy egy megbízható ismerőssel, vagy velem esett meg.

Valamint bemásolok még pár cikket, ami a környéken előforduló (és tudósított) bűncselekményekkel foglalkozott.


"(...)A miniszter végül egy pótlólagos elismerést is átadott. Augusztus 29-én este, a Keleti pályaudvar közelében egy nőt megtámadó férfi a rablás után a helyszínről el akart menekülni, Galambos Tibor megpróbálta feltartóztatni. A támadó késsel életveszélyesen megsebesítette, majd elmenekült; a kés a fiatalember szívét is elérte. Bátor helytállása, önfeláldozása elismeréséül Pintér Sándor Bátorságért Érdemjelet adományozott, egyben jutalomban részesítette Galambos Tibor budapesti lakost.

Forrás: MTI"
http://www.bm.gov.hu/web/portal.nsf/aktualis/6058281BE0FD3415C12577ED003AA2EB
http://www.kormany.hu/hu/belugyminiszterium/hirek/miniszteri-elismeres-rendoroknek


"(...)A Keleti pályaudvaron létesített rendszer eddigi tapasztalatai nagyon kedvezőek, jelentősen segítette, illetve segíti a bűnmegelőzést. A pályaudvar rendőrőrsének állománya az elmúlt időszakban több bűncselekmény (rablás, rongálás stb.) elkövetőjét fogta el, illetve több esetben – időben beavatkozva – sikeresen előzte meg a bűnelkövetést a térfigyelő rendszer működésének köszönhetően. A hatékony bűnmegelőzést jelentősen segíti az a körülmény is, hogy a pályaudvar több pontján feliratok tájékoztatnak a területen működő térfigyelő rendszerről."

http://www.nyiron.hu/mav/nagyobb-koz-es-vagyonbiztonsag-a-nyugati-palyaudvaron


"A Margit-szigeten rabolt két fiú, de elfogták őket


2009. július 20.

MTI

Vasárnap állampolgári bejelentés érkezett a Budapest Rendőr-főkapitányságra, mely szerint a Margit-szigeten két férfit ismeretlen támadók kiraboltak - közölte honlapján a rendőrség.

A sértettek a Margit-szigeten egy stégen beszélgettek, amikor éjfél körül odalépett hozzájuk két idegen, akik először beszélgetést kezdeményeztek, majd egyre agresszívebben viselkedtek, ezért a sértettek távozni akartak. Ekkor a támadók megfenyegették őket és a náluk lévő értékeket – készpénzt, ékszereket, mobiltelefont – elvették tőlük.

A rendőrség a sértettetektől kapott pontos személyleírás alapján ellenőrizték a Margit-szigetet, valamint a Nyugati és Keleti pályaudvart, illetve ezek környékét. Ennek során a Keleti pályaudvar mellett a nyomozók igazoltattak két, a korábban megadott személyleírásnak megfelelő férfit, akiknél megtalálták az eltulajdonított értékeket a mobiltelefon kivételével. A támadók elmondták, hogy a készüléket egy egyiptomi állampolgárnak adták el, akit az intézkedő rendőrök a helyszín közelében szintén intézkedés alá vontak és a nála található telefont lefoglalták.

Az ügyben a további eljárást F. J. és D. K. ellen rablás elkövetésének megalapozott gyanúja, valamint B. G. K. M. egyiptomi állampolgár ellen orgazdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Belvárosi Bűnügyi Régió folytatja le.

Forrás: police.hu
"

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:1i1AUkEkYtYJ:m.hvg.hu/itthon/20090720_margit_sziget_rablas+rabl%C3%A1s+keleti+p%C3%A1lyaudvar&cd=3&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&source=www.google.hu


"Késelés a Keleti pályaudvarnál


2011-01-09 11:06


Megkéselték az egyik taxitársaság sofőrjét szombat este a Keleti pályaudvarnál.

Egy taxis és utasa összeszólalkozott, a sofőr ekkor egyik kollégáját hívta oda segítségül. Az utas az odasiető kollégát késelte meg, majd elmenekült a helyszínről. A taxisofőrt könnyebb sérülésekkel kórházba szállították. A rendőrség keresi a tettest - ellene „súlyos testi sértés bűntett kísérlete” miatt indítottak eljárást. (da)

hírTV
"

http://www.hirtv.hu/belfold/kek_hirek/?article_hid=357255

Frissítés 2:

Nem régen volt szerencsém kóvályogni a Keleti pályaudvar környékén hosszabb ideig és azt kell mondjam, az ottani felújításnak köszönhetően sokat javult az állapota. Remélem, ez a változás a környező utcákra, környékre is pozitív hatással lesz!

24 megjegyzés:

  1. Na ez egy kicsit futurisztikus volt számomra ez a cikk. De egy pályázaton novellának kezdő szinten beadható lenne. Talán kapna valami kis díjat...

    Te kedves Sztyopa nem tudom merre laksz, van egy sejtésem, hogy nem itt! Mert ha itt laknál akkor tudhatnád, hogy ami leírtál egy KIB@SZOTT NAGY F@SZSÁG (bocs). Mi az Istenért kell rémisztgetni a jónépet? Érdekes, minden nap erre járok (mivel itt lakok - McDonald's mellett) és nem volt még ilyen para. Pedig gyalog is járok, sőt bringázok is. Zenét is hallgatok, telefont is nyomkodok. Nem szar ruhákban járok és legfőképp "normális" vagyok.

    De, hogy Neked is legyen igazad. Egy ismerősöm aki full részegen egy (fél)cigány bandához verődött azt igen, megverték és kizsebelték. De mint mondtam részeg volt, és csőcselékkel állt le beszélni. Normális ember ilyet nem csinál, ugye?

    Remélem nem gond, hogy leírtam a véleményem. Csak ahogy olvastam és ha nem tudom, hogy ez a Keleti pu. és környékéről szóló írás azt gondoltam volna, hogy valami balkáni vagy romániai cigánytelepről írsz.

    Ha valaki erre jár akkor az menjen a dolgára mint a kisangyal. Azt aláírom, hogy sötét részeket kerülje (szerintem ez mindenhol ajánlott) és nem kell szemkontaktus. De azért ennyire nem vészes ez a környék mint ahogy Te felvázoltad.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Keleti lakos!

    Két ismerőssel együtt tettem össze a cikket, akik járkálnak a Keleti környékén.
    Valóban egy kicsit el van túlozva a cikk, de direkt. Úgy vélem, hogy jobb felkészülni a rosszabbra.
    Elég sok ismerősömmel (és velem is) történt már kellemetlenség azon a környéken.
    Ahogy te is írtad, jobb elkerülni a sötét környékeket, én is erre próbálok rávilágítani.
    Azt se hagyd figyelmen kívül, hogy vannak olyanok is, akik nagyobb veszélyben vannak a fizikumok miatt, vagy azért, mert ijedősebbek. Ne csak magadból indulj ki.

    Nem régen egy ismerősöm szeme láttára két "elem" cuccozta tele magát a 76 megállójában. Az ilyen "apróságok" miatt mondom, hogy nem jó ez a környék.

    Minden esetre örömmel fogadjuk egy ott lakó leírását, elemzését, mert mégis csak máshogyan látja azt a környéket, mint aki hetente egy alkalommal jár arra.
    Ha veszed a fáradságot, és elírod a tapasztalataidat, megköszönjünk.

    Sztyopa

    VálaszTörlés
  3. gyere akkor csak erre Xd

    VálaszTörlés
  4. Tényleg eléggé rettegősre lett fogva, ez a kis iromány, de nyilván nem ok nélkül! Több, mint tíz éve élek a környéken és valljuk be, hogy nem igazán kultúrkönyék. A Keleti, mindig is elég gáz volt, inkább a Dembinszky utcától kezdődik a normálisabb terület a Hősök teréig. A lényeg, hogy nem kell beszarni senkitől ki kell állnunk magunkért, ezzel, már a lehetséges támadások nagy része hárítható. Személy szerint, egy olyan esetem volt, amikor ténylegesen volt valami, persze a fiatalabbakat, időseket, védteleneket jobban bekóstolják. Mindig résen kell lenni, az önvédelmi eszköz, pedig nem hátrány, nem csak a Keleti környékén.. Egyébként, nyugodtan ki lehet írni, hogy cigány nem kell veszélyes elemezni!

    VálaszTörlés
  5. atyaég mekkora baromság! lehet, hogy nem kulturált környék, de engem támadás itt sosem ért (15 éve lakom a Keletitől 5 percre). ahol támadás ért, az Budapestnek egy félreeső kertvárosi része, ahol a kutya se jár... 2x is!! a keleti közelében SOHA semmilyen bajom nem volt, itt lakó simerősem sem panaszkodtak ilyesmire soha, itt is kb annyira kell figyelni a zsebtolvajokra, mint máshol, pl. nyugatio páylaudvar környékén, vagy a 4-6-os villamoson. ahhoz pedig túl sok ember van az utcán, hogy mondjuk bevonszoljanak egy kapualjba és agyon üssenek. több ismerősöm lakik itt, senki nem panaszkdoott támadásra, elszenvedett szebtolvajlásra.
    amitől óvakodni kell, az éppenhogy a félreeső kertváros - tapasztalatból mondom!!!
    értem én, hogy a posztoló a logikából indul ki, de mi lenne, ha előtte elbeszélgetne a környéken lakókkal?

    VálaszTörlés
  6. Már többször írtam a blogon, hogy időszakoktól függően változhat egy környék megítélése. Ha valaki csak hétköznap, napközben közlekedi egy adot helyen, más tapasztalata lesz, mint egy olyannak, aki este-éjszaka közlekedik arra.

    Sokat számít, hogy valaki gyalog, vagy autóval közlekedik. Az autóból minden szebbnek és rendezettebbnek tűnik.

    Az sem mindegy, hogy milyen ember nézi, milyen szemmel az adott területet. Egy 30 éves sportos férfinek más véleménye lesz, mint egy 70 éves idős asszonynak, vagy egy 12 éves srácnak.

    Ha valaki régóta él a környéken, az megszokja a körülményeket, az arcokat, a miliőt, a hangokat, a viselkedés típusukat így máshogyan fog viselkedni, és mást fog normálisnak tartani, mint egy nem ott lakó.

    A félreeső kertvárosi részek lehetnek veszélyesek, ha a környéken van olyan terület, ahol nagy számban fordulnak elő "veszélyes elemek". Például Kőbányán, Újpesten, Kispesten is van kertvárosi rész, ami merőben különbözik egy tétényi, budafoki, pesthidegkúti, hűvösvölgyi kertvárostól.
    Az én eddigi tapasztalataim alapján kertvárosban attól kell tartani, hogy betörnek a házba, és nem attól, hogy megkéselnek 3000 forintért.


    Amúgy a Nyugatinál is érdemes odafigyelni. Tényleg :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem kertvárosnál inkább az a főgond meg jó vagy jobbnak tűnő környéken, hogy ott kevésbé van az ember felkészülve rá, hogy ott is baj érheti, így ott kevésbé óvatos, de sajnos néha odafújja a szél a szemetet, ahol általában nincs és nem is kell tartani tőle, és bizony ha pont arra jársz te is megtámadhatnak. Ugye ha rizikós helyre megy az ember, akkor ezt tudja azt is ,hogy ott nagyobb a veszélyfaktor és ennek megfelelően viselkedik, pl. figyel a környezetére, nem hallgat zenét, nem nyomogatja a telefonját céltalanul, néha hátrapillant, hogy lássa mi történik mögötte stb. Kertvárosban meg nyugodt város széli környéken, ahol a környék rendezett és nem lakótelepi betondzsungel, hanem kis családi házak veszik körül meg rendezett utca, park stb. ott nem számít a bajra, így nyomogatja a telefonját ordít a fülébe a zenelejátszó, nem zárja az ajtót ha kiviszi a szemetet vagy átugrik a szomszédba pár percre stb. Így meg ha mégis odafújja a szemetet a szél könnyen áldozat lehet.

      Törlés
  7. Kedves Veszélyelemző! A Hernád utcában, tehát a "veszélyövezet" kellős közepén laktam az elmúlt év közepéig vagy 15 évet. A 24-es villamossal közlekedtem és jelenleg 66 éves kopasz nyugger vagyok, ijesztő külső és küzdősportos megjelenés teljes hiányával. Gyakran telefonáltam este és reggel, megállóban és menet közben, és egy olyan házban éltem ahol a fehér kisebbséget reprezentáltam. Soha semmiféle atrocitás, vagy még annak a sejtése se ért, illetve merült fel bennem. Ami megtörténhet, nem csak itt, BÁRHOL, ha egy védtelennek kinéző, pláne idősebb nő arany ékszert, jobb kinézetű táskát visel, azt kitépik, letépik elszaladnak vele, de ez BÁRHOL Magyarországon vagy máshol (Olaszországban pl nagy divat)megtörténhet. Az ilyen megtámadott nem fog elfutni a javasolt biztonságos helyekre, mert nem képes rá és a támadás nem is az életét, hanem az értéktárgyait veszélyezteti és amire észleli, már be is fejeződött. Az írás feleslegesen okoskodó, téves elméletből helytelen következtetéseket von le. Ami Galambos Tibor megkéselését illeti abban a legszomorúbb, hogy a vérző fiúnak senki nem nyújtott segítséget, sőt a biztonsági őr KITESSÉKELTE a játékteremből, hogy NE VÉREZZEN SEMMIT ÖSSZE! Na ez a borzasztó és a segítségnyújtást elmulasztók nem "veszélyes elemek" voltak. Csak szimplán a mai magyar valóvilágpolgárok.
    A Tengerész
    http://amapola.blog.hu

    VálaszTörlés
  8. Értem.
    Nekem (és ismerőseimnek is) más tapasztalataim voltak, igaz, én nem ott lakok, és nem arra megyek haza akár éjjel, akár nappal.
    Amikor gyakrabban jártam arra, nekem voltak rossz tapasztalataim; nem mindig, de voltak. Úgy vélem, hogy ezen a környéken nagyobb az esély arra, hogy valami baj történik az emberrel.

    Továbbra is szívesen veszem, ha valaki pontos elemzést küld be a környékről.

    http://www.police.hu/brfk_ap/brfk_ap3/8ker_rkap

    VálaszTörlés
  9. Teljesen normális környék.. nagyon sokat közlekedtem (egyetem felé arra mentem) és még mindig szoktam arra felé a 76ossal megyek..néha kialakulnak konfliktusok, mivel ott sok a seft de csak azok közök akik ezt okozzák különböző okok miatt, de a járókelőket nem vonják be kivéve ritkán a nagyon kattos intézetíts drogosok akik rátelepednek az emberre és kéregetnek, pl nekem volt olyan hogy fűvel próbáltak csábítani, ami nem is érdekelt, de csak a pénzemet akarták lehúzni.

    VálaszTörlés
  10. en csak anyit irok hogy cigok,arabok.

    VálaszTörlés
  11. egyébként mindenkinek igaza van mert mindenki másképpen tapasztalta a dolgokat a keleti környeke akkor lenne normális ha ki lennének irtva a köcsögök

    VálaszTörlés
  12. A Nefelejcs utca Keleti felé eső részéről kinek mi a véleménye. Lakásvásárlás előtt.

    VálaszTörlés
  13. Cserhát utca István utcához közel? Nekem nem tűnt vészesnek.

    VálaszTörlés
  14. sokfelé járok a városban.
    Kétségtelen, hogy nagy különbségek vannak, pl. a Széll Kálműn tér környékén sem mindegy, hogy nmerre indul az ember.
    Egy biztos, rengetegminden az ember lelkületén és viselkedésén múlik. Ha célirányosan és magabiztosan közlekedek, jól látható módon, nem a falhoz lapulva (hogy a következő sarok mögül kiugorva leüssenek, stb.) az már sokat javít a helyzeten.
    Egy biztos, nem a Nyugati aluljárban vagy az említett könynyékeken kell az élet nagy dolgairól álmodozni.
    Ugyanakkor szerintem az öltözködés is számít. Nő vagyok, de nem az a tipikus divatosan öltözködős, és elég határozott, kemény járásom van. Meg nem hordok magassarkút. Így pl. velem nem is fordult még elő olyasmi, hogy mint nőnek beszóltak volna. No meg magassarkúban futni is nehezebb lenne, ha gond lenne. egy szó mint 100, meglátásom szerint egy környék "veszélyessége", és az áldozattá válás valószínűsége legalább felerészt azon múlik, hogy viselkedek, és hogy állok a szituációhoz.

    VálaszTörlés
  15. Az utolsó hozzászólóval nagyon egyetértek.
    Bár nem laktam még ott, kisvárosból költöztem fel Budapestre, de a Keleti pályaudvart rendszerint használtam átutazásra, utazásra, sőt nagyon fiatal koromba egy fél napig ültem a Kerepesi út felőli részén beszélgetve egy padon. (Bár hamarosan lehet erre a környékre költözünk a Belvárosból). Ha nem tudom, hogy ezt a Keleti környékéről írják, akkor nem is hiszem el, hogy ez az. Soha nem ért baj, pedig nő vagyok, egyedül voltam mindig, esti órákban leginkább, és nem csak a pályaudvaron belül tartózkodtam. Igaz, nem az a törékeny nádszál vagyok, de gondolom 2-3-4 férfinak már édes mindegy, hogy 40, 70, vagy 130 kilós az áldozat, vagy, hogy nő vagy férfi-e.
    Szerintem a semmiért nem kapják ki a vesénket egy kapualjba se, csak tudni kell elviselni egy két beszólást, vagy éppen céltudatosan haladni, magabiztosan, nem rettegve. Én tényleg hiszem azt, hogy nem fognak leszúrni azért mert telefonálok, vagy mert zenét hallgatok, pláne nem ilyen forgalmas helyen. Sokat járok mostanában is arra, gyalog is, de nem tapasztaltam semmi negatívat, sőt, egyre inkább javulni látom a környéket.
    Ez egy nagy város, ahol bárhol előfordulhat velünk rossz dolog, nem kell a 8.ker közepén lennünk, vagy a Keleti mellett egy kis sikátorban...
    Egyébként annyit hozzáfűznék, hogy a Nyugati aluljárót én kimondottan biztonságosnak találom, a nap minden szakában. Sosem féltem ott, remélem nem is fogok, úgyhogy sokszor megrémít, amit itt olvasok, mert abszolút nem találkoztam még az itt leírtakkal, pedig nagyon sokat jártam Budapestre akkor is, amikor még nem itt laktam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban azért a többség csak fenyegetőzik a késsel/bicskával stb. és ritkán használják, de aki láthatóan nincs észnél, mert pl. drogozott nagyon részeg vagy alapból szefós azzal jobb vigyázni, mert nekik nem számít meg amúgy se fogják fel ésszel mit csinálnak, a drogosnak csak napi adagja kell, másra gondolni sem tud.
      A kis sunyi galerik meg piti tolvajoknál az ugyan megvan ,hogy börtöntől nem rettegnek nagyon, ezért nem is érzik komoly fenyegetésnek ,hogy oda kerülnek, ott is a tesókáival van egy egyszeri veszélyes elem, elvan ott is, sokszor még jobb körülmények között is mint egy putriban. A piti lopásokért 1-2 évet kapnak általában csak azt nem nagyon érzik meg, úgy vannak vele ,hogy a börtön az olyan mint betegség az élettel jár, néha el lehet kapni, kijönnek és folytatják, ahol abbahagyták, jól kigyúrják magukat odabent okosodnak a többiektől. 5-6 évnél kezdenek már gondolkodni, hogy azt talán mégse kéne, de azt még leghülyébb is tudja, hogy gyilkosságért meg kísérletért sokat lehet kapni és az már elrettenti, sőt azzal már a rendőrség is komolyan foglalkozik, a piti lopásokat meg sokszor maga az áldozat sem jelenti, mert úgy gondolja csak macera úgyse kapják el a tolvajt, úgyse lesz meg a lopott áru, vagy ha jelentik is sokszor nincs semmi nyom, amin elindulhatna a nyomozás, nincs szemtanú, nincs személyleírás (legalábbis használható) és a tettes ismeretlen marad. De a gyilkossági kísérlet vagy a gyilkosság már komolyabb ügy, és ugye nyom is van, amin elindulhatnak, biztosabb a lebukás, és ugye a bűnözőt sosem a büntetés hanem lebukás veszélye tartja vissza inkább.

      Törlés
  16. A Keletinél lakom már 6 hónapja lassan. De eddig még nem történt semmiféle atrocitás.
    A cigiárusok tudnak felbosszantani de nagyon-.-"".
    Egyszer találkoztam össze az éjszaka, agyhalott focirajongókkal akik verték egymást, sajnos kifogtam , de jöttek a zsaruk...szóval...
    Volt mikor a melóm miatt éjfélkor vagy 1 óra fele kellett hazamennem, de
    így sem történt semmi, pedig amolyan törékeny alkat vagyok.
    Az a jó,hogy a Kebab-os étterem pl az nyitva van elég sokáig, most a Pizza king is,
    és ott is vannak emberek. . . Meg a rossz arcokon kívül, vannak még fiatal bulizósok is ,akik arra mennek el. Van azért ember az utcán. A lényeg szerintem,hogy észnél kell lenni mindig
    és valami önvédelmi eszközt kell magunknál hordani. Így véleményem szerint tök mindegy merre vagy. Jó azért a VIII. kerületi részekre nem bátorkodnék menni este 8 után:). Az nappal is elég gázos...

    VálaszTörlés
  17. Nekem is vannak élményeim a környékről, még a "rehab" előtti időkből, vegyesek. Elsősorban a Murányi, Verseny utca, Százház utca környékéről.
    Szigorúan szubjektív benyomások, több hónapos alkalmi látogatásból összesítve, a nap szinte minden szakában.

    Százház utca: kerüljétek el. Gázos lakók, iszonyú szemét, elhagyatott. Hiába van mellette / szemben rendőrség!
    Murányi utca: nem vészes, kisboltba be-betérnek elemek (ha ugyan megvan még).
    Verseny utca: nem tett jó benyomást rám, dülöngélő részegek (vagy drogosok) fordulhatnak elő, érdemes elkerülni, amúgy sem esik nagyon útba sehova. Elég sokat sétálgattam, várakoztam a környéken, baj nem történt, tudtommal be van kamerázva már jó ideje, de bizalomgerjesztőnek semmi esetre sem nevezném. Ami a legdurvább, hogy talán a rendőrkapitányság környékén van a legtöbb kurva, látszólag teljesen zavartalanul végezhetik a tevékenységüket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyit még hozzá kell tennem, hogy a legfurcsább élményem az volt, hogy valaki az emeletről kivágott egy egész tv-t a Thököly útra. Hetekig kerülgették az emberek a járdán, míg végül már teljesen kibelezve csak a faszerkezete (régi-régi tv volt) maradt meg, és össze nem csuklott. Nem messze a buszmegállótól a sínek felőli oldalon, 2008 őszén. Valaki emlékszik rá esetleg? Talán nem mindennapi látvány az ilyen. :)

      Törlés
  18. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  19. Sziasztok!
    A Dembinszky utca Városliget felöli része milyen környék? Mennyire veszélyes? Lakásbérlés szempontjából..
    Előre is köszönöm a válaszokat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ott nagyon durva kornyek!
      Olykor meg megvadult lovak is kitornek a Varosligetbol.
      Evente egyszer majdnem pucer alakok vonulnak az Andrassy uton.
      A kozeben a Dozsa Gyorgy ut: az maga az eletveszely. 6 FORGALMI SAV!!!!

      Ember, te ne koltozz sehova, maradj csak apu/anyu rozsadombi vityillojaban,

      Törlés