2010. 06. 01.

Innen-onnan

A mai bejegyzésben pár hírt szeretnék röviden kielemezni. Most nem is inkább tanácsokat adnék, hanem felhívnám a figyelmet olyan dolgokra, ami nem, vagy csak nagyon ritkán jelennek meg a médiában.


2010.05.31.
Tizenéves rablók rugdosták össze és vizelték le a 80 éves embert

Négy tizenéves rugdosott össze és vizelt le egy 80 éves embert a bankkártyájáért és a pénzéért a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaörsön pénteken este. A fiatalkorú rablókat őrizetbe vették - értesült a HavariaPress. Hazafelé tartott az a 80 éves tiszaörsi férfi, akire 4 fiatalkorú támadt rá pénteken késő este. A 16 és 18 év közötti rablók botokkal vetették rá magukat az idős emberre, aki ennek következtében a földre került. Akkor megrugdosták, majd levizelték, és közben követelték a pénzét és a bankkártyáját. A pénzét, a kését és a cigarettáját vették el, majd elhagyták a helyszínt. Az idős ember könnyebb sérülésekkel úszta meg a támadást, a tizenéves rablókat őrizetbe vették.”


Ez a cikk is jól példázza, hogy manapság a rablások indokolatlanul eldurvultak, a „szükségesnél” jóval brutálisabbak az elkövetések. A bűnözők egyre bestiálisabbak, és kegyetlenebbek. Miért kellett egy 80 éves öregemberre botokkal támadni? Miért kellett levizelni?

Még arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy az elkövetők életkora 16 – 18 év között van. Ismét egy példa, hogy a fiatalkorú bűnözők potenciális veszélyt jelentenek a gyengébbekre, de még az átlag emberekre is.



Elengedték és máris lopott a 16 éves fiú

2010. május 31. 21:40

A fiatal már 13 alkalommal szökött meg a nevelőintézetből, csak ebben az évben

Egy berettyóújfalui sörözőbe próbált meg betörni egy 16 éves fiú, akit korábban már több rablásért őrizetbe vették - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Vezendi Jánosné rendőr őrnagy ismertetése szerint a vasárnapi betörési kísérlet előtt a fiú legutóbb múlt csütörtökön egy idős nő kezéből cibálta ki a táskát, hogy pénzt szerezzen, egy héttel korábban szintén egy idős nőre támadt az utcán és vette el tőle táskáját, illetve pénztárcáját.

Az utóbbi sértett bordatörést szenvedett, sérülései súlyosak voltak. A fiút a nyomozók mindkét esetben őrizetbe vették, illetve előzetes letartóztatását is kezdeményezték, de az illetékes hatóságok döntése alapján szabadlábra került - tette hozzá. A fiú ellen a fentieken túl további lopások miatt is több eljárás folyik. Már gyermekkorúként is több vagyon elleni bűncselekményt követett el. A nevelőintézetből ebben az évben 13 alkalommal szökött el.

hirado.hu/MTI


Ezzel a hírrel kapcsolatban egy kérdés merült fel bennem: mikor veszik észre az illetékesek, hogy régi, elavult módszerekkel próbálják megnevelni a bűnözőket, az életkortól függetlenül?

Egy 16 éves srác csak ebben az évben 13 szökött meg a nevelőből, és ugyanúgy követ el bűncselekményeket, mint eddig, és ez egyáltalán nem egyedülálló eset! Mikor kapnak már észbe a döntéshozók, hogy nagy a baj?

És mi fog akkor történni, ha a srác idősebb lesz? Akkor hogyan fog majd viselkedni, milyen bűncselekményeket fog elkövetni? Megragad a piti bűncselekményeknél, vagy „továbblép”?

És nem csak erről az egy emberről van szó, hanem arról a több ezerről is, akik hasonlóan viselkednek!



A bankkártyákkal együtt a PIN-kódokat is ellopta a besurranó tolvaj

2010. május 31. 10:38

Félmillió forintot zsákmányolt a férfi

Félmillió forintot emelt le az ellopott bankkártyákkal egy besurranó tolvaj, aki egy zamárdi nyaralóból több bankkártyát és ötvenezer forintot vitt el vasárnap éjjel.

A rendőrség tájékoztatása szerint a háziak aludtak, miközben a tettes a nyaraló ablakán bemászott az épületbe. A tolvaj egy pénztárcából készpénzt és bankkártyákat tulajdonított el, a mellettük levő PIN-kódokkal együtt. Ezek segítségével később egy kaposvári ATM automatából vette ki a pénzt.

Az ügyben készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés miatt indított eljárást a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

hirado.hu/mti


Egy jó példa arra, hogy miért kell az ingatlanunkat gondosan zárni, és odafigyelni a részletekre. Soha nem tudhatjuk, hogy mikor futunk össze egy besurranó tolvajjal (aki komoly sérülést okozhat, ha sarokba szorítják, vagy ha megijed).

És még egy jó tanács: a PIN kódot jegyezzük meg, de ne írjuk fel sehova. Vagy ha mégis, akkor a kódot tartalmazó cetlit ne tegyük a bankkártya mellé!


Vigyázzatok magatokra!

1 megjegyzés:

  1. bankártyát és pinkódot egy helyen tartani GRRRRRRRR, kiráz a hideg.
    Az összes bank az új kártyák mellé kiküldött ismertetőben felhívja a figyelmet, hogy ne tartsuk egymás mellet őket.

    Az egyik jó megoldás, ha a noteszunkba írjuk bele a titkoskódot úgy, hogy kitalálunk egy nemlétező emberkét hihető névvel,é mellé írunk egy szintén kitalált telefonszámot, aminekaz utolsó 4 számjegye lesz a pin kód. Ha el is lopják a kártyával együtt semmire se mennek vele...
    Bambusznyárs fighter.blog.hu

    VálaszTörlés